آیا با وجود اینکه شرکت مسئولیت محدود است و تعهداتش به مبلغ ۱۰ میلیون تومان به ثبت رسیده، شرکت لیزینگ میتواند جریمه را از ما اخذ کند؟

پرسیده شده ۶ سال پیش۵ پاسخ ثبت شده

سلام .
بنده یک شرکت با مسئولیت محدود دارم که سرمایه شرکت ۱۰میلیون تومان ثبت شده. چند سال پیش یک خودرو به صورت قسطی خریدم که ۱۳ میلیون تومان چک شرکت را دادم و خودرو هم بنام شرکت است. متاسفانه چکها به موقع پاس نشد.... پس از مدتی اصل مبلغ چکها را واریز کردم ولی شرکت لیزینگ کننده بابت دیرکرد ۲۰ میلیون تومان جریمه میخواد.
آیا با وجود اینکه شرکت مسولیت محدود است و تعهداتش به مبلغ ۱۰ میلیون تومان به ثبت رسیده، شرکت لیزینگ میتواند جریمه را از ما اخذ کند؟ با تشکر

جمع‌بندی پاسخ وکلا

هوش مصنوعی

شرکت لیزینگ می‌تواند جریمه‌ها را مطالبه کند، اما طرف حساب او خود شرکت است و مسئولیت سهامداران تنها تا سقف سرمایه و ارزش اسمی سهم‌الشرکه آنها خواهد بود.

پاسخ هوشمند بنیاد وکلا

هوش مصنوعی

حد مسئولیت شرکا در پرداخت خسارت به لیزینگ

طرف قرارداد و صادرکننده چک‌ها شرکت است و شرکت لیزینگ باید جریمه‌ها را از خود شرکت مطالبه کند. در شرکت با مسئولیت محدود، مسئولیت سهامداران و شرکا برای پرداخت خسارت‌ها و بدهی‌ها محدود به ارزش اسمی سهم‌الشرکه و سرمایه ثبتی آن‌ها است. بنابراین لیزینگ نمی‌تواند مازاد بر سرمایه شرکت را از اموال شخصی شما مطالبه کند، مگر اینکه خودتان جداگانه تعهد یا ضمانت شخصی داده باشید.

این پاسخ به‌صورت خودکار تولید شده و جای مشاوره‌ی حقوقی با وکیل را نمی‌گیرد؛ پاسخ‌های وکلا در ادامه آمده است.

۵ پاسخ از وکلا و کارشناسان حقوقی

پاسخ برتر
آرش جیحون

آرش جیحونهویت این وکیل به‌صورت دستی توسط کارشناسان بنیاد وکلا احراز شده است.

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه قضاییه

۴٫۸(۱۱۰ نظر)

سلام
با توجه به این که طرف قرارداد لیزینگ شرکت است، لیزینگ تنها می تواند جرائم را از شرکت مطالبه نماید و مسئولیت شما در این خصوص، حداکثر به میزان ارزش اسمی سهم الشرکه شما خواهد بود.

اکبر آقاپور اناری

اکبر آقاپور اناری

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه قضاییه

طرف حساب لیزینگ شرکت است نه شما .

رامین رضایی ابهری

رامین رضایی ابهری

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه قضاییه

۴٫۶(۸۸ نظر)

بله می تواند جرایم را از شرکت اخذ کند.

مصطفی نادریان

مصطفی نادریان

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۹(۴۵ نظر)

سلام با آرزوی بهروزی برای شما، مطالبه خسارات از شرکت و سهامداران تا میزان سهام خواهد بود

نمایش ۱ پاسخ دیگر وکلا
حسن آرین پور

حسن آرین پور

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۵٫۰(۱۳۹ نظر)

مطالبه خسارات از شرکت و سهامداران تا میزان سهام خواهد بود

پرسش خود را بفرستید؛ اولین وکیل آزاد در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهد.

پرسش حقوقی دیگری دارید؟

پرسش خود را رایگان مطرح کنید؛ وکلا و کارشناسان حقوقی بنیاد وکلا در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهند.

پرسش جدید