آیا با اعاده دادرسی میتوان مبدا محاسبه خسارت تاخیر و تادیه را از تاریخ صدور چک مطالبه کرد؟

پرسیده شده ۳ سال پیش۳ پاسخ ثبت شده
ادامهٔ متن پرسش

سلام وقت بخیر
برای وصول یک فقره چک در موعد مقرر با مراجعه به بانک مربوطه بدلیل عدم موجودی گواهی عدم پرداخت صادر شد طی دادخواست حقوقی برای مطالبه وجه چک اقدام و منجر به محکومیت صاحب رای صادر شد در زمان تقدیم دادخواست به دادگاه تقاضای خسارت تاخیرتادیه وجه چک نشد . بعداز گذشت حدود دو سال برای مطالبه خسارت تاخیر تادیه وجه چک اقدام‌ شد . قاضی دادگاه مربوطه مبدا محاسبه تاخیرتادیه را با استناد به دادنامه قطعی که صاحب حساب بابت مطالبه وجه چک محکوم شده بود را مبنای محاسبه تاخیر و تادیه قرار داد. یعنی با فاصله حدود دوسال و نیم از تاریخ صدور چک .
حال با توجه به اینکه با گذشت ۱۵ سال هنوز هیچ مبلغی از هرجهت وصول نشده است بجز اینکه ملک محکوم‌ علیه در بازداشت است
حال با توجه به اینکه
مبلغ خسارت با رقم شاخص نرخ تورم در آن دوسال و نیمی که مبنای محاسبه تاخیرو تادیه قرار نگرفت از مبلغ خسارت با رقم شاخص نرخ تورم کل مدت ۱۵ سال بیشتراست حال با توجه به بی ارزش شدن بهای ریالی کشور
سوال ،،،،؟؟؟؟؟؟
یا پیگیری کردن چنین چیزی امکان پذیر است ؟
با سپاس فراوان . ارادتمند .----

جمع‌بندی پاسخ وکلا

هوش مصنوعی

خسارت تأخیر تأدیه چک اصولا از تاریخ سررسید آن تا زمان اجرای حکم محاسبه می‌شود، اما امکان پیگیری مجدد یا اعاده دادرسی نیازمند بررسی دقیق متن دادنامه صادره است.

اینکه بتوان مبدا محاسبه را بعد از گذشت سال‌ها تغییر داد، به مندرجات و مستندات رای دادگاه بستگی دارد.

پاسخ هوشمند بنیاد وکلا

هوش مصنوعی

امکان تغییر مبدا خسارت تاخیر تادیه چک

مبدا اصلی محاسبه خسارت تاخیر تادیه در خصوص چک از تاریخ سررسید آن تا زمان اجرای حکم است. با این حال، با توجه به صدور رای قبلی دادگاه، تعیین اینکه آیا راهی برای اعاده دادرسی یا پیگیری مجدد وجود دارد یا خیر، کاملا به مندرجات دادنامه بستگی دارد. برای مشخص شدن وضعیت باید دادنامه صادره توسط وکیل بررسی شود.

این پاسخ به‌صورت خودکار تولید شده و جای مشاوره‌ی حقوقی با وکیل را نمی‌گیرد؛ پاسخ‌های وکلا در ادامه آمده است.

۳ پاسخ از وکلا و کارشناسان حقوقی

پاسخ برتر
علیرضا زرینه پور

علیرضا زرینه پور

کارآموز وکالت مرکز وکلای قوه قضاییه

۴٫۸(۲۱ نظر)

بادرود
خسارت تاخیر تایخ تادیه از تاریخ سررسید چک لغایت اجرای حکم خواهد بود

حسین مظاهری تهرانی

حسین مظاهری تهرانی

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۹(۴۸۳ نظر)

با سلام
دادنامه صادره بایستی بررسی شود.

زهرا رحیمی لولویی

زهرا رحیمی لولوییهویت این وکیل به‌صورت دستی توسط کارشناسان بنیاد وکلا احراز شده است.

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۹(۶۹۸ نظر)

سلام، پاسخ دقیق مستلزم بررسی دادنامه صادره می باشد.

پرسش خود را بفرستید؛ اولین وکیل آزاد در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهد.

پرسش حقوقی دیگری دارید؟

پرسش خود را رایگان مطرح کنید؛ وکلا و کارشناسان حقوقی بنیاد وکلا در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهند.

پرسش جدید