آیا این کار خلاف قانون است و حق شکایت از ناحیه مستاجر محفوظ است؟

پرسیده شده ۶ سال پیش۴ پاسخ ثبت شده

اینجانب آپارتمانی در شهرستان دارم و میخواهم اجاره آنرا تمدید کنم. ولی نه با ۱۵ درصد اعلامی از ناحیه دولت.
۲. اگر مستاجر بتواند شکایت کند در شورا باید اقامه دعوی کند یا تعزیرات؟
۳. چگونه می توان قرارداد را تنظیم کرد بگونه ای که در صورت اقامه دعوی بنده قرار نباشد به شهرستان بروم و مستاجر به تهران بیاید؟ می توان قرارداد را در مشاور املاک تهران تنظیم کرد؟ یا متنی در قرارداد گنجاند؟
۴. آیا بیش از ۱۵ درصد اجاره دادن آپارتمان به منزله گرانفروشی می باشد؟
پیشاپیش از پاسخدهی شما وکلای گرامی سپاسگزارم.

جمع‌بندی پاسخ وکلا

هوش مصنوعی

افزایش اجاره بیش از درصد مصوب خلاف دستورالعمل است و مستاجر در صورت عدم پذیرش شما ملزم به تخلیه ملک نیست، مگر اینکه قصد سکونت خود یا فرزندانتان را داشته یا ملک را بفروشید.

این ضوابط کلی است و وضعیت دعوا بستگی به شرایط اختصاصی تخلیه و نحوه برخورد با مصوبات دارد.

پاسخ هوشمند بنیاد وکلا

هوش مصنوعی

محدودیت افزایش اجاره‌بها و شروط تخلیه

طبق مصوبات و دستورالعمل‌های اعلامی، موجر نمی‌تواند مبلغ اجاره را بیش از درصد معین افزایش دهد و برای تمدید نیازی به توافق مجدد نیست. در صورت عدم پذیرش این نرخ از سوی شما، مستاجر می‌تواند ملک را تخلیه نکند و شکایت نیز در مراجع مربوطه مانند تعزیرات قابل پیگیری است. تخلیه ملک تنها در صورتی ممکن است که شروطی مثل نیاز خود یا فرزندانتان به سکونت یا فروش آپارتمان احراز شود.

این پاسخ به‌صورت خودکار تولید شده و جای مشاوره‌ی حقوقی با وکیل را نمی‌گیرد؛ پاسخ‌های وکلا در ادامه آمده است.

۴ پاسخ از وکلا و کارشناسان حقوقی

پاسخ برتر
سکینه خانلرزاده

سکینه خانلرزاده

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

سلام.مستاجر میتواند تخلیه نکند دراینصورت مگر با احراز شروطی اینکه خودتان یافرزندانتان بخواهند بنشینن یا بفروشید

ابراهیم صفری

ابراهیم صفری

کارشناس حقوقی

۴٫۷(۱۰۴ نظر)

باسلام
طبق دستور دادستان کل کشور اگر موجر طبق دستور ستاد کرونا عمل نکند مستاجر نه تخلیه نماید و نه اجاره بپردازد

مجید دلفانی

مجید دلفانی

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

بله طبق دستور العمل صادره نمیتوان بیشتر اضافه نمود.تعزیرات

احسان عبدالهی

احسان عبدالهیهویت این وکیل به‌صورت دستی توسط کارشناسان بنیاد وکلا احراز شده است.

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه قضاییه

۴٫۸(۶۰۲ نظر)

مطابق مصوبه ستاد ملی کرونا نیازی به تمدید قرارداد نبوده و صرف افزایش اجاره از سوی مستاجر کفایت میکند . عدم پذیرش میزان افزایش از سوی موجر تاثیری در تمدید قرارداد ندارد .

پرسش خود را بفرستید؛ اولین وکیل آزاد در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهد.

پرسش حقوقی دیگری دارید؟

پرسش خود را رایگان مطرح کنید؛ وکلا و کارشناسان حقوقی بنیاد وکلا در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهند.

پرسش جدید