آیا این عمل آنها جعل سند محسوب می‌شود؟

پرسیده شده ۴ سال پیش۸ پاسخ ثبت شده
ادامهٔ متن پرسش

سلام
۱.من کپی (نسخه اول)از یک صلح نامه عادی بین خودم و پدر مرحومم از یک ملک را به خواهر و برادرم ارائه کرده ام و بر روی آن دادخواست نوشتم،آنها تقاضای کارشناسی امضای پدرم را کردند.
۲. خواهر و برادرم در اضهارات خود در دادگاه کتبا نوشته اند کپی( نسخه اول)که من به آنها ارائه کرده ام فاقد امضای خودم بوده است و پس از ارائه کپی به آنها مبادرت به امضا کرده و بر روی آن شکایت کرده ام،(در حالی که امضای من در نسخه مذکور از قدیم وجود داشته است).
۳.اکنون برای کارشناسان دادگستری معلوم شده آنها (نسخه سوم) صلح نامه را (که فاقد امضای من بوده) از کاتب صلح نامه دریافت کرده اند و بجای(نسخه اول) به کارشناسان ارائه کرده اند.

در صورتی که شکایت کنم و جعل آنها اثبات شود چه حکمی برایشان در نظر گرفته می‌شود؟

جمع‌بندی پاسخ وکلا

هوش مصنوعی

اکثر وکلا معتقدند اگر در سند دخل و تصرف، حذف یا اضافه‌ای صورت نگرفته باشد و صرفاً نسخه‌ای فاقد امضا ارائه شده باشد، جرم جعل محقق نشده است. کارشناسی دادگاه نیز بر اساس مدارک و نسخه‌ای که خود شما ارائه داده‌اید انجام می‌شود، هرچند در صورت اثبات جعل سند عادی، مجازات آن حبس خواهد بود.

پاسخ هوشمند بنیاد وکلا

هوش مصنوعی

عدم تحقق جعل بدون تغییر و دستکاری در سند

طبق نظر اکثر وکلا، صرف ارائه نسخه‌ای از صلح‌نامه که فاقد امضای شما بوده، در صورتی که متنی به آن اضافه یا از آن کم نشده باشد، جعل محسوب نمی‌شود و ارکان این جرم شکل نگرفته است. مبنای کارشناسی دادگاه نیز مدارک و نسخه‌ای است که شما ارائه داده‌اید و تطابق زمانی امضاها بررسی می‌شود. همچنین جعل معمولاً روی کپی یا تصویر غیرمصدق سند واقع نمی‌شود. با این حال، چنانچه جعل سند عادی به اثبات برسد، مجازات قانونی آن حبس با نظر دادگاه است.

این پاسخ به‌صورت خودکار تولید شده و جای مشاوره‌ی حقوقی با وکیل را نمی‌گیرد؛ پاسخ‌های وکلا در ادامه آمده است.

۸ پاسخ از وکلا و کارشناسان حقوقی

پاسخ برتر
صدیقه حدادزاده

صدیقه حدادزاده

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه قضاییه

اگر در نسخه ارائه شده به دادگاه متنی اضافه یا پاک نکرده باشند جعلی صورت نگرفته است . شما می توانید نسخه ی دیگر آن را به دادگاه جهت کارشناسی ارایه دهید

اکرم فرخ

اکرم فرخ

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۸(۷۸۲ نظر)

با سلام
مهم مدارکی هست که شما ارائه به دادگاه دادید و کارشناسی روی آن انجام می شود

فائزه صداقتی

فائزه صداقتی

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

با سلام خدمت شما
جعلی انجام نشده ، ارکان جرم جعل اتفاق نیفتاده است

توفیق احمد خیاط

توفیق احمد خیاط

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

مبنای نظر کارشناس مدارک تقدیمی شماست .امضاء یا اثر انشگت شما باید با سایر نوشته های سند تطابق زمانی داشته باشه.

نمایش ۴ پاسخ دیگر وکلا
امین ولی زاده

امین ولی زاده

کارشناس حقوقی

۴٫۸(۳۱ نظر)

از روی مدرکی که شما ارائه داده این کارشناسی میشه. و مجازات جعل سندعادی حبس با نظر دادگاه هست

فرشته نوری

فرشته نوری

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۸(۱۴۱ نظر)

با سلام،نسخه ای که ارائه کردند فاقد امضای شما بوده هیچ دخل و تصرفی نکردند و نسخه اصلی که ارائه کردید واجد امضای شما در تاریخ خودش؛ لذا جعلی اتفاق نیافتاده...

داود چگینی

داود چگینی

کارشناس حقوقی

سلام‌و درود
در رویه قضایی ایران معمولا جعل در تصویر وفتوکپی سند به رسمیت شناخته نشده است.
و با توجه به نظریه مشورتی ۷/۴۹۰۲ اداره حقوقی قوه قضاییه : جعل فتوکپی اسناد رسمی و عادی و استفاده ازآن جعل جزیی محسوب نمی شود.لیکن اگر فتوکپی اسناد اعم از رسمی و عادی تصدیق شده باشد ، جعل در آنها و نیزاستفاده از آن جرم محسوب می شود.

محمد محمدی

محمد محمدیهویت این وکیل به‌صورت دستی توسط کارشناسان بنیاد وکلا احراز شده است.

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۹(۱٬۱۹۰ نظر)

در رویه قضایی ایران معمولا جعل در تصویر وفتوکپی سند به رسمیت شناخته نشده است.
و با توجه به نظریه مشورتی ۷/۴۹۰۲ اداره حقوقی قوه قضاییه : جعل فتوکپی اسناد رسمی و عادی و استفاده ازآن جعل جزیی محسوب نمی شود.لیکن اگر فتوکپی اسناد اعم از رسمی و عادی تصدیق شده باشد ، جعل در آنها و نیزاستفاده از آن جرم محسوب می شود.

پرسش خود را بفرستید؛ اولین وکیل آزاد در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهد.

پرسش حقوقی دیگری دارید؟

پرسش خود را رایگان مطرح کنید؛ وکلا و کارشناسان حقوقی بنیاد وکلا در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهند.

پرسش جدید