آیا انصراف یکی از خواهان‌ها تاثیری دارد؟

پرسیده شده ۱ سال پیش۲۱ پاسخ ثبت شده
ادامهٔ متن پرسش

درود وقت بخیر

پرونده دادخواست نفی نسب که ۹ خواهان و ۲۳ خوانده دارد (یک نفر از ۲۳ نفر خوانده اصلی نفی نسب می‌باشد) در جریان می‌باشد. جلسه اول دادگاه ۱۰ روز دیگر برگزار می‌شود. هفته گذشته یکی از خواهان‌ها تحت تاثیر فشار خوانده اصلی پرونده درخواست استرداد دادخواست نفی نسب را داده است. آیا دادخواست مطرح شده با انصراف یکی از خواهان‌ها قابل بررسی در دادگاه می‌باشد؟

چون نفری که انصراف داده حالا باید نامش قانونا در ستون خوانده‌های پرونده اضافه شود. آیا باید درخواست استرداد دادخواست مطرح شده را بدهیم و دادخواست جدید تنظیم کنیم یا تا زمان جلسه دادگاه صبر کنیم؟

ممنون از توجه شما

جمع‌بندی پاسخ وکلا

هوش مصنوعی

انصراف یا استرداد دادخواست توسط یکی از خواهان‌ها مانع رسیدگی دادگاه نسبت به سایر خواهان‌ها نمی‌شود و نیازی به استرداد کل دادخواست نیست. با این حال، اگر نتیجه پرونده بر حقوق یا سهم‌الارث فرد انصراف‌دهنده اثر داشته باشد، باید به عنوان خوانده یا از طریق جلب ثالث طرف دعوا قرار گیرد.

پاسخ هوشمند بنیاد وکلا

هوش مصنوعی

اثر استرداد دادخواست توسط یکی از خواهان‌ها

استرداد دادخواست توسط یکی از خواهان‌ها تنها نسبت به خود او اثر دارد و مانع رسیدگی دادگاه به دعوای سایر خواهان‌ها نخواهد بود. بنابراین نیازی به پس گرفتن کل دادخواست و ثبت مجدد آن نیست و می‌توانید تا جلسه دادگاه صبر کنید. با انصراف، این فرد به صورت خودکار به خوانده تبدیل نمی‌شود، اما اگر حکم نهایی بر سهم‌الارث او موثر باشد باید طرف دعوا قرار گیرد که این امر می‌تواند از طریق درخواست جلب ثالث در جلسه دادگاه انجام شود.

این پاسخ به‌صورت خودکار تولید شده و جای مشاوره‌ی حقوقی با وکیل را نمی‌گیرد؛ پاسخ‌های وکلا در ادامه آمده است.

۲۱ پاسخ از وکلا و کارشناسان حقوقی

پاسخ برتر
حسین حاجی زاده

حسین حاجی زاده

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه قضاییه

۴٫۸(۵۸۵ نظر)

در خصوص پرونده نفی نسب با شرایطی که ذکر کردید، پاسخ به سوالات شما به شرح زیر است:

### ۱. **تاثیر انصراف یکی از خواهان‌ها بر ادامه روند دادگاه:**
- بر اساس ماده ۴۸ قانون آیین دادرسی مدنی، **هر یک از خواهان‌ها می‌توانند مستقل از دیگران از دعوا انصراف دهند**، اما این انصراف فقط نسبت به خودشان مؤثر است و مانع از ادامه روند دادگاه توسط سایر خواهان‌ها نمی‌شود. بنابراین، حتی با انصراف یکی از خواهان‌ها، پرونده قابل بررسی در دادگاه باقی می‌ماند و نیازی به استرداد کل دادخواست نیست.

### ۲. **وضعیت فرد انصراف‌دهنده پس از انصراف:**
- اگر فرد انصراف‌دهنده **خواهان** بوده و حالا به دلیل فشار خوانده اصلی از دعوا انصراف داده است، **به‌طور خودکار به خوانده تبدیل نمی‌شود** مگر اینکه خوانده اصلی (مدعی نفی نسب) درخواست الحاق او را به عنوان خوانده جدید مطرح کند.
- در صورتی که خوانده اصلی بخواهد او را به لیست خوانده‌ها اضافه کند، باید **درخواست جلب ثالث یا الحاق شخص ثالث** را به دادگاه ارائه دهد.

### ۳. **اقدامات لازم قبل از جلسه دادگاه:**
- **اگر سایر خواهان‌ها می‌خواهند دعوا را ادامه دهند:** نیازی به استرداد دادخواست نیست و می‌توانند در جلسه دادگاه حاضر شده و موضوع را مطرح کنند.
- **اگر خوانده اصلی قصد دارد فرد انصراف‌دهنده را به لیست خوانده‌ها اضافه کند:** باید در جلسه دادگاه **درخواست الحاق یا جلب ثالث** را ارائه دهد.
- **اگر نگران تاثیر انصراف بر پرونده هستید:** می‌توانید **لایحه‌ای به دادگاه ارائه دهید** و توضیح دهید که انصراف یکی از خواهان‌ها به دلیل فشار خوانده بوده و خواستار بررسی مستمر دعوا توسط سایر خواهان‌ها شوید.

### ۴. **آیا باید دادخواست جدید تنظیم کرد؟**
- **خیر**، در این مرحله نیازی به تقدیم دادخواست جدید نیست، زیرا انصراف یک خواهان، کل پرونده را باطل نمی‌کند. تنها در صورتی که تمام خواهان‌ها انصراف دهند، پرونده مختومه می‌شود.

### **نتیجه‌گیری:**
- پرونده با انصراف یکی از خواهان‌ها **قابل ادامه** است و نیازی به استرداد دادخواست یا تنظیم مجدد آن نیست.
- اگر خوانده اصلی بخواهد فرد انصراف‌دهنده را به لیست خوانده‌ها اضافه کند، باید در دادگاه **درخواست الحاق** دهد.
- بهتر است در جلسه دادگاه حاضر شوید و موضوع را به قاضی اطلاع دهید تا تصمیم نهایی گرفته شود.

در صورت نیاز به جزئیات بیشتر، مشورت با یک وکیل متخصص در امور خانواده توصیه می‌شود.

سعید قیطانی

سعید قیطانی

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۹(۲۴۱ نظر)

سلام
خیر مانع رسیدگی دادگاه نخواهد بود

آج

آمنه جیده

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۵٫۰(۹ نظر)

با سلام
می‌بایست همه وراث طرف دعوا قرار گیرند

مرتضی حاتمی فر

مرتضی حاتمی فر

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۹(۶۰ نظر)

درود بر شما.مانع رسیدگی دادگاه نخواهد بود

نمایش ۱۷ پاسخ دیگر وکلا
علیرضا زرینه پور

علیرضا زرینه پور

کارآموز وکالت مرکز وکلای قوه قضاییه

۴٫۸(۲۱ نظر)

بادرود
نسبت به بقیه خواهانها قابل رسیدگی اتست

شاهین فیضی

شاهین فیضی

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه قضاییه

۵٫۰(۱ نظر)

چناننچه خواسته ی منجر به حکم نهایی، بر میزان سهم الارث خواهانی که استرداد کرده است موثر باشد، باید وی هم جزء خواندگان قرار بگیرد.

محمدرضا توکلی

محمدرضا توکلی

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۹(۲۷۵ نظر)

با سلام ابتدا منظور از خواهان و خوانده اصلی را مشخص بفرمایید تا تبعاتت استرداد دادخواست توسط یکی از خواهان‌ها قابل ارزیابی باشد

حسین مظاهری تهرانی

حسین مظاهری تهرانی

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۹(۴۸۳ نظر)

با سلام
بدون بررسی دادخواست تقدیمی امکان اظهارنظر وجود ندارد.

سعیده کریم فر

سعیده کریم فر

کارشناس حقوقی

۴٫۷(۶۶۹ نظر)

سلام
با توجه به اینکه دعوا به‌صورت جمعی مطرح شده ،انصراف یکی از آن‌ها معمولا مانع از رسیدگی به دعوای سایر خواهان‌ها نمی‌شود.

رضا زیرک باش

رضا زیرک باش

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه قضاییه

۴٫۸(۴۹ نظر)

سلام و درود برای مشاوره نیاز به اطلاعات دقیق‌تری هست و باید دادخواست و شرایط آن بررسی شود

بهنام رفیعی ساران

بهنام رفیعی سارانهویت این وکیل به‌صورت دستی توسط کارشناسان بنیاد وکلا احراز شده است.

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۷(۴۸۰ نظر)

سلام
حسب توضیحات انصراف یکی از خواهان ها اصولا مانع ادامه رسیدگی نیست

ندا السادات روناسی

ندا السادات روناسی

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۸(۵۴ نظر)

با سلام
بدون بررسی دادخواست تقدیمی امکان اظهارنظر در این خصوص وجود ندارد.

سارا تک روستا

سارا تک روستا

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه قضاییه

۴٫۹(۱۸ نظر)

سلام کاربر گرامی بدون بررسی دادخواست تقدیمی امکان اظهارنظر در این خصوص وجود ندارد.

کرامت سلطانی نژاد

کرامت سلطانی نژاد

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۵(۲ نظر)

با سلام
بدون بررسی دادخواست تنظیمی امکان اظهار نظر ور این خصوص وجود ندارد

محمد محمدی

محمد محمدیهویت این وکیل به‌صورت دستی توسط کارشناسان بنیاد وکلا احراز شده است.

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۹(۱٬۱۹۰ نظر)

سلام‌.‌‌..بدون بررسی دادخواست تقدیمی امکان اظهارنظر در این خصوص وجود ندارد.

ویدا سماوات

ویدا سماوات

کارآموز وکالت کانون وکلای دادگستری

۵٫۰(۷۵ نظر)

دعوا به‌صورت جمعی مطرح شده ،انصراف یکی از آن‌ها معمولا مانع از رسیدگی به دعوای سایر خواهان‌ها نمی‌شود.موفق و موید باشید

زهرا فرج

زهرا فرج

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه قضاییه

۵٫۰(۲۶۲ نظر)

سلام و احترام
از مشاوره تخصصی بهره بگیرید.

تهمینه جعفری زرمهری

تهمینه جعفری زرمهری

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه قضاییه

۴٫۸(۱۸ نظر)

خیر، انصراف یکی از خواهان‌ها باعث سقوط کل پرونده نمی‌شود. دادگاه به درخواست سایر خواهان‌ها رسیدگی را ادامه می‌دهد.
۱. در جلسه دادگاه، انصراف را اعلام کنید و درخواست اخذ آخرین تصمیم دهید.
۲. نیازی به دادخواست جدید نیست؛ همان پرونده ادامه می‌یابد.
۳. خوانده سابق (که انصراف داده) به خوانده تبدیل نمی‌شود، بلکه از لیست خواهان‌ها خارج منتظر جلسه باشید

زهرا رفیعی

زهرا رفیعی

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه قضاییه

۵٫۰(۲۲ نظر)

اگر دعوا قابل تجزیه باشد، استرداد دادخواست یکی از خواهان‌ها اصولا موجب زوال دعوای سایر خواهان‌ها نمی‌شود و پرونده آنان می‌تواند ادامه یابد؛ اما اگر حضور شخص مستردکننده برای تحقق سمت/طرف دعوا ضروری باشد، باید وضعیت اصحاب دعوا اصلاح شود.

اکبر کولیوند

اکبر کولیوند

کارآموز وکالت مرکز وکلای قوه قضاییه

۵٫۰(۷ نظر)

با سلام، چنانچه دعوا قابل تجزیه باشد، استرداد دادخواست توسط یکی از خواهان‌ها اصولا موجب زوال دعوای سایر خواهان‌ها نمی‌شود و رسیدگی نسبت به آنان می‌تواند ادامه پیدا کند. اما اگر حضور خواهان مستردکننده برای احراز سمت یا تکمیل اصحاب دعوا ضروری باشد، لازم است وضعیت طرفین و سمت اصحاب دعوا مطابق مقررات اصلاح و تعیین تکلیف شود.

حمیدرضا قاسمی

حمیدرضا قاسمی

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۵٫۰(۲۳۷ نظر)

انصراف یکی از خواهان‌ها کل پرونده را مختومه نمی‌کند و دادگاه به دعوای سایر خواهان‌ها ادامه می‌دهد، اما آن خواهان از ستون خواهان‌ها حذف و به عنوان خوانده به پرونده اضافه می‌شود. لازم نیست دادخواست جدید تنظیم کنید، فقط در جلسه دادگاه انصراف او را اعلام کنید و تقاضای اصلاح طرفین را بنمایید.

پرسش خود را بفرستید؛ اولین وکیل آزاد در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهد.

پرسش حقوقی دیگری دارید؟

پرسش خود را رایگان مطرح کنید؛ وکلا و کارشناسان حقوقی بنیاد وکلا در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهند.

پرسش جدید