آیا امکان فسخ این مبایعه نامه باتوجه به شرایط تنظیم آن وجود دارد؟

پرسیده شده ۳ سال پیش۱۵ پاسخ ثبت شده
ادامهٔ متن پرسش

سلام
اینجانب ۱۹ سال پیش یک قولنامه صوری در بنگاه نوشتم و هیچ شاهدی هم پای آن را امضا نکرده و همان روز اصل و نسخه دوم آن را در همان بنگاه امحا کردیم و تنها فتوکپی آن را برابر با اصل کردم و به اداره مالیات ارائه شد الان که فروشنده صوری ۱۰ سال قبل به رحمت خدا رفته نمی دانم آیا آن کپی در آینده می تواند مورد سواستفاده از طرف وراث خریدار صوری قرار گیرد با این توضیح که در متن قولنانه چند شرط نوشته شده بود که مثلا خریدار مبلغی را نقدا تحویل فروشنده کرده و باید ملکی را هم تحول فروشنده دهد و مبلغی دیکر را هم بعدا به فروشنده بدهد اما اصلا زمان تحویل و انتقال ملک مشخص نشده،صرفا در بخش زمان تحویل ملک از طرف فروشنده به خریدار نوشته شدهروز معامله اما تاریخ مشخصی برای قطعی کردن معامله مشخص نشده،آیا امکان فسخ این مبایعه نامه باتوجه به شرایط تنظیم آن وجود دارد؟

جمع‌بندی پاسخ وکلا

هوش مصنوعی

تصویر یا کپی برابر با اصلِ یک سند عادی بدون ارائهٔ نسخهٔ اصلی آن فاقد اعتبار قانونی است و در دادگاه قابل استناد نیست. اگر طرف مقابل تنها با کپی طرح دعوا کند، با مطالبهٔ اصل سند و اظهار انکار یا تردید، ادعای او رد می‌شود.

پاسخ هوشمند بنیاد وکلا

هوش مصنوعی

بی‌اعتباری کپی قولنامه بدون وجود نسخهٔ اصلی

کپی برابر با اصل سند عادی تا زمانی که اصل آن موجود نباشد، اعتبار قانونی برای طرح دعوا ندارد. چنانچه وراث با ارائهٔ این کپی ادعایی مطرح کنند، شما می‌توانید مطالبهٔ اصل سند را بخواهید و نسبت به آن انکار و تردید وارد کنید که در صورت عدم ارائهٔ اصل، دعوای آن‌ها به نتیجه نمی‌رسد. علاوه بر این، بنگاه‌داری که شاهد امحای نسخه‌های اصلی بوده می‌تواند با ارائهٔ گواهی یا اقرار محضری صوری بودن و از بین رفتن اصل معامله را تأیید کند.

این پاسخ به‌صورت خودکار تولید شده و جای مشاوره‌ی حقوقی با وکیل را نمی‌گیرد؛ پاسخ‌های وکلا در ادامه آمده است.

۱۵ پاسخ از وکلا و کارشناسان حقوقی

پاسخ برتر
هدیه خانی

هدیه خانی

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه قضاییه

۵٫۰(۱۲ نظر)

با سلام .شما قید کردید در بنگاه قولنامه صوری را نوشته اید پس بانگاه دار که نسخ قولنامه را امحا کرده حضور وشاهد بوده که اکنون میتواند این موضوع را گواهی کند و یا حتی اقرار محضری دراین خصوص بنویسد.در ثانی هرکجا که این برگه ارائه شود شما اصل آنرا مورد مطالبه قراردهید تا باطل بودن آن ثابت شود.

جعفر خاکسار

جعفر خاکسار

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۹(۳۵ نظر)

اگر اصل را نداشته باشد کپی فاقد ارزش است

امین ولی زاده

امین ولی زاده

کارشناس حقوقی

۴٫۸(۳۱ نظر)

با درود. کپی برابر اصل سند عادی بدون وجود اصل آن هیچ ارزش و اعتبار قانونی ندارد

علی تقوی

علی تقوی

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۹(۵۲۰ نظر)

باسلام کپی فاقد ارزش است

نمایش ۱۱ پاسخ دیگر وکلا
سیدمحمد سجادی

سیدمحمد سجادی

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۵٫۰(۱۱ نظر)

با سلام
در صورت دعوا به استناد کپی اگر اصل مدرک توسط خوانده درخواست شود وارائه نشود با ادعای انکار و تردید نسبت به آن منجر به ابطال دادخواست می شود.

آسیه فتاحی امیردهی

آسیه فتاحی امیردهی

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه قضاییه

۴٫۸(۲٬۸۲۹ نظر)

بایستی اصل سند ارائه گردد

اعلا قدیمی

اعلا قدیمی

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه قضاییه

۵٫۰(۳۵ نظر)

سلام
هر چند خودتان برآب اصل کرده اید ولی تا اصل آن ارائه نشود معتبر نمیباشد

گل نوش ملکی

گل نوش ملکی

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۹(۴۶۵ نظر)

اصول اسناد می بایست ارائه شود

بهنام رفیعی ساران

بهنام رفیعی سارانهویت این وکیل به‌صورت دستی توسط کارشناسان بنیاد وکلا احراز شده است.

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۷(۴۸۰ نظر)

سلام
اقامه هرگونه دعوای منوط به ارائه اصول مدارک و مستندات است و به نظر امکان استناد به کپی و اثبات ادعا وجود ندارد

حسین مظاهری تهرانی

حسین مظاهری تهرانی

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۹(۴۸۳ نظر)

با سلام
حسب توضیحات بعید است مشکلی به وجود آید.

ایوب رشیدی

ایوب رشیدی

کارآموز وکالت کانون وکلای دادگستری

۴٫۸(۴ نظر)

سلام باتوجه به توضیح شما امکان اینکه مشکلی پیش بیاید کم‌است

مرتضی حاتمی فر

مرتضی حاتمی فر

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۹(۶۰ نظر)

درود حسب توضیحات بعید است مشکلی پیش بیاید

زهرا رحیمی لولویی

زهرا رحیمی لولوییهویت این وکیل به‌صورت دستی توسط کارشناسان بنیاد وکلا احراز شده است.

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۹(۶۹۸ نظر)

سلام، احتمال سوءاستفاده وراث خیلی ضعیف است، چون اصل قرارداد از بین رفته و کپی به تنهایی کافی برای اثبات معامله نیست.
حتی اگر استناد کنند، شما دفاع‌های محکمی دارید. صوری بودن، بطلان به علت فقدان قصد و شرایط صحت معامله، یا فسخ به علت ابهام و عدم اجرای تعهدات.

نسرین عصیانی

نسرین عصیانی

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۹(۷۶ نظر)

بعید است اکه با کپی بتوانند چیزی را ثابت نمایند

پرسش خود را بفرستید؛ اولین وکیل آزاد در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهد.

پرسش حقوقی دیگری دارید؟

پرسش خود را رایگان مطرح کنید؛ وکلا و کارشناسان حقوقی بنیاد وکلا در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهند.

پرسش جدید