آیا اعاده حیثیت در حیطه ی معنوی رو اصلا میشه پیگیری کرد؟

پرسیده شده ۶ سال پیش۳ پاسخ ثبت شده
ادامهٔ متن پرسش

سلام . در سال ۹۷ یک شراکت با دو نفر داشتم. شرکتی ثبت نکردیم فقط برای هم سهم تعریف کردیم و در سود و زیان سهیم بودیم. بعد از یک سال بنده از این شراکت جدا شدم و عملا تیم به هم ریخت. در تابستان سال ۹۸ این دو فرد از من با دلایل تحصیل مال نامشروع و کلاهبرداری، در دادسرا شکایت کردن. این تهمت ها رو همه جا پخش کردن و آبروی منو بردن. در اداره کار از من شکایت کردن که در این شراکت برای من کار میکردن بدون حقوق و بیمه! این دوستان هم در اداره کار و هم در دادسرا محکوم شدن. به رای دادسرا اعتراض زدن ولی باز محکوم شدن. الان بعد از گذشت ۵ ماه هنوز روابط شغلی من تحت تاثیر تهمت های این افراد قرار گرفته و خیلی ضرر کردم. روابط شغلی منو چه از لحاظ مادی و چه معنوی خراب کردن. میتونم ازشون اعاده حیثیت کنم؟
چون میگن در قوانین ما این مورد زیاد جددی دنبال نمیشه

جمع‌بندی پاسخ وکلا

هوش مصنوعی

امکان مطالبه خسارت معنوی و اعاده حیثیت در قوانین پیش‌بینی شده است. شما می‌توانید با استناد به آرای صادره تامین دلیل کرده و از طریق کارشناسی خسارت معنوی را پیگیری کنید، هرچند احکام صادره در این زمینه زیاد نیست.

امکان قانونی برای این موضوع وجود دارد، اما نتیجه پرونده شما به نحوه اثبات آسیب‌ها و نظر کارشناس در ارزیابی خسارت بستگی دارد.

پاسخ هوشمند بنیاد وکلا

هوش مصنوعی

امکان مطالبه قانونی خسارت معنوی

مطالبه خسارت معنوی در قوانین کشور پیش‌بینی شده است و منع قانونی ندارد. با توجه به محکومیت طرفین در دادسرا و اداره کار، می‌توانید اقدام به ثبت تامین دلیل کنید تا خسارت وارده تعیین شود. پس از ارزیابی و تعیین میزان خسارت توسط کارشناس، دادخواست مطالبه خسارت معنوی قابل ثبت خواهد بود. البته باید در نظر داشت که صدور حکم در این‌گونه پرونده‌ها در رویه قضایی چندان رایج نیست.

این پاسخ به‌صورت خودکار تولید شده و جای مشاوره‌ی حقوقی با وکیل را نمی‌گیرد؛ پاسخ‌های وکلا در ادامه آمده است.

۳ پاسخ از وکلا و کارشناسان حقوقی

پاسخ برتر
سجاد فرهادی

سجاد فرهادی

کارشناس حقوقی

۴٫۷(۱۰ نظر)

با سلام
با توجه به آرای صادره تامین دلیل نموده و تقاضای تعیین خسارات معنوی نمائید، در صورت تعیین خسارت توسط کارشناس میتوانید مطالبه خسارت معنوی ممکن الحصول نمائید

مهدی مقدس

مهدی مقدس

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

سلام
بله در قانون مسئولیت مدنی ما مصوب ۱۳۳۹ که هنوز به قوت و اعتبار خود باقی است و نیز در قانون آیین دادرسی کیفری مصوب سال ۱۳۹۲ مطالبه خسارت معنوی پیش بینی شده است البته در این مورد احکام زیادی صادر نشده است

محمد محمدی

محمد محمدیهویت این وکیل به‌صورت دستی توسط کارشناسان بنیاد وکلا احراز شده است.

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۹(۱٬۱۹۰ نظر)

سلام....بله در قانون مسئولیت مدنی ما مصوب ۱۳۳۹ که هنوز به قوت و اعتبار خود باقی است و نیز در قانون آیین دادرسی کیفری مصوب سال ۱۳۹۲ مطالبه خسارت معنوی پیش بینی شده است البته در این مورد احکام زیادی صادر نشده است

پرسش خود را بفرستید؛ اولین وکیل آزاد در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهد.

پرسش حقوقی دیگری دارید؟

پرسش خود را رایگان مطرح کنید؛ وکلا و کارشناسان حقوقی بنیاد وکلا در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهند.

پرسش جدید