آیا از نظر حقوقی بهتر است که زودتر از ایشان شکایت کنم یا خیر؟

پرسیده شده ۶ سال پیش۵ پاسخ ثبت شده

با سلام، بعد از فوت پدرم، برادرم شرکتی تاسیس کرد که بدون کسب اجازه از اینجانب و خواهرم، آدرس خانه وراثتی را که مادرم و برادرانم به عنوان آدرس شرکت در روزنامه رسمی ثبت نمود. سالها از این اتفاق گذشت تا به طور اتفاقی متوجه موضوع شدم. در حال حاضر نگران عدم پرداخت مالیات و یا بیمه توسط ایشان می باشم. ضمنا آیا از نظر حقوقی بهتر است که زودتر از ایشان شکایت کنم یا خیر؟ و یا اصولا چه اقدامی می بایست انجام گیرد؟

جمع‌بندی پاسخ وکلا

هوش مصنوعی

صرفِ ثبت نشانیِ ملکِ ورثه‌ای به عنوان اقامتگاه شرکت مسئولیتی بابت مالیات یا بیمه برای شما ایجاد نمی‌کند و مدیرعامل مسئول پرداخت بدهی‌ها است. در صورت بدهی مالیاتی نیز تنها سهم‌الارثِ خودِ ایشان ممکن است توقیف شود نه کل ملک.

این قاعده کلی است و میزان ریسک ملک به تقسیم‌شدن یا نشدنِ ترکه و میزان سهم برادرتان بستگی دارد.

پاسخ هوشمند بنیاد وکلا

هوش مصنوعی

عدم مسئولیت ورثه در برابر مالیات شرکت

صرف اعلام نشانی منزل به عنوان اقامتگاه قانونی شرکت، مسئولیتی برای سایر وراث و مالکان ایجاد نمی‌کند. شخص مدیرعامل شرکت مسئولیت قانونیِ پرداخت بدهی‌های مالیاتی و بیمه را بر عهده دارد و این بدهی‌ها ارتباطی به شما پیدا نمی‌کند. در صورتی که شرکت بدهی مالیاتی داشته باشد و ملک هنوز بین وراث تقسیم نشده باشد، اداره مالیات فقط می‌تواند نسبت به سهم‌الارثِ خودِ آن برادر اقدام کند و کل ملک توقیف نمی‌شود.

این پاسخ به‌صورت خودکار تولید شده و جای مشاوره‌ی حقوقی با وکیل را نمی‌گیرد؛ پاسخ‌های وکلا در ادامه آمده است.

۵ پاسخ از وکلا و کارشناسان حقوقی

پاسخ برتر
محمدعلی محمدی

محمدعلی محمدی

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه قضاییه

۵٫۰(۱ نظر)

سلام
صرف اعلام آدرس بعنوان اقامتگاه شرکت ،مالک مسئولیتی در قبال بدهیهای شرکت ندارد و در صورت وجود بدهی مالیاتی در صورت تقسیم نشدن ملک مزبور بین وراث ،فقط نسبت به سهم نامبرده سازمان امور مالیاتی میتواند اقدام کند نه همه ملک.

علی تهرانی ساعی

علی تهرانی ساعی

کارشناس حقوقی

۴٫۸(۷۱۳ نظر)

سلام
هیچی اگر بدهکار باشد فقط سهم الارث ایشان مصادره می شود

محسن نریمانی ده نوی

محسن نریمانی ده نوی

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۷(۳۳۱ نظر)

اعلام آدرس ارتباطی به بحث مالیات و دارایی ندارد . شخص مدیرعامل شرکت مسوول پرداخت مالیات خواهد بود.

رامین رضایی ابهری

رامین رضایی ابهری

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه قضاییه

۴٫۶(۸۸ نظر)

خیر اعلام ادرس ملاک مالیات نیست بلکه شخص مدیر عامل برای پرداخت مالیات مسوول خواهد بود

نمایش ۱ پاسخ دیگر وکلا
مریم دهقانی

مریم دهقانی

کارشناس حقوقی

۴٫۹(۲۶ نظر)

سلام
اعلام ادرس، ملاک مالیات نیست بلکه خود شخص مدیر عامل برای پرداخت مالیات مسوول است و ارتباطی به شما ندارد.

پرسش خود را بفرستید؛ اولین وکیل آزاد در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهد.

پرسش حقوقی دیگری دارید؟

پرسش خود را رایگان مطرح کنید؛ وکلا و کارشناسان حقوقی بنیاد وکلا در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهند.

پرسش جدید