آیا ادعای ایشان موجه و وارد می باشد و می تواند معا مله را فسخ کند؟

پرسیده شده ۳ سال پیش۷ پاسخ ثبت شده
ادامهٔ متن پرسش

سلام، اینجانب دو قطعه زمین، که هردو قطعه بصورت جداگانه دارای سند تک برگ و پروانه ساخت می باشد و در مبایعه نامه هم بصورت مجزا همرا ه با مشخصات درج گردیده در مورخه ۱۴۰۱/۰۷/۰۶با یک مبایعه نامه به قیمت واحد ۰۰۰/۰۰۰/۰۰۰/۶۰ ریال فروختم. فروشنده در مبایعه نامه فقط دو شرط درج نموده که عبارتند از۱- قطعات فروشنده دارای پراونه ساخت است و هرگونه عوارض و بدهی شهرداری به عهده فروشنده است ۲- همزمان با وصول آخرین چک فروشنده موظف است سند را به نام خریدار انتقال دهد. ۲۰ روز بعداز معامله خریدار از بنده با عنوان تدلیس شکایت کرده و مدعی است که فروشنده در روز معامله به من قول شفاهی تجمیع قطعات را داده است و شاهد دارم( شاهدان امضاء کننده مبایعه نامه ). در حالیکه نه در مبایعه نامه و نه شفاها در مورد تجمیع قطعات اصلا صحبت نشده است. این معامله در بنگاه املاک عموی خریدار اتفاق افتاده و چون بنده در روز معامله با خودم شاهد نیاورده بودم . و هر دو شاهد معامله از بستگان خریدار می باشد خریداراز این مسئله سوء استفاده کرده و از بنده شکایت کرده است.
با تشکر از شما

جمع‌بندی پاسخ وکلا

هوش مصنوعی

به نظر اکثر وکلا، ادعای شفاهی خریدار درباره تجمیع قطعات به دلیل وجود قرارداد کتبی وجاهت قانونی ندارد و شنیده نمی‌شود. با توجه به اینکه مشخصات قطعات به تفکیک در مبایعه‌نامه آمده، اثبات ادعای تدلیس برای خریدار در دادگاه بسیار دشوار است.

با وجود اینکه اصل بر اعتبار متن کتبی قرارداد است، نتیجه نهایی به مفاد دقیق مبایعه‌نامه و نحوه شهادت شهود بستگی دارد.

پاسخ هوشمند بنیاد وکلا

هوش مصنوعی

رد ادعای فسخ به دلیل تدلیس در معامله

با توجه به اینکه مشخصات هر دو قطعه زمین به صورت مجزا در مبایعه‌نامه قید شده، ادعای خریدار مبنی بر قول شفاهی تجمیع فاقد وجاهت قانونی است. مادامی که قرارداد کتبی موجود باشد، اصل بر همان چیزی است که نوشته شده و استناد به شهادت شهود در برابر سند کتبی اثر چندانی ندارد. اثبات چنین ادعایی در دادگاه برای خریدار بسیار مشکل خواهد بود و ادعای او مسموع نیست. با این حال بررسی دقیق متن قرارداد برای پاسخ قطعی ضروری است.

این پاسخ به‌صورت خودکار تولید شده و جای مشاوره‌ی حقوقی با وکیل را نمی‌گیرد؛ پاسخ‌های وکلا در ادامه آمده است.

۷ پاسخ از وکلا و کارشناسان حقوقی

پاسخ برتر
رضا گلریز

رضا گلریز

کارشناس حقوقی

۴٫۹(۸۲۲ نظر)

سلام مادامی که مبایعنامه کتبی وجود دارد استفاده از شهود تاثیر چندانی نخواهد داشت چرا که اصل بر این است که موارد خواسته شده مرقوم گردد

محبوبه سلبی

محبوبه سلبیهویت این وکیل به‌صورت دستی توسط کارشناسان بنیاد وکلا احراز شده است.

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۷(۴۸ نظر)

سلام قرارداد نیازمند بررسی است ولی حسب اظهارات،ایشان باید این موضوع را برای محکمه ثابت نماید که مشکل می باشد

محمدباقر حیدری

محمدباقر حیدری

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه قضاییه

۵٫۰(۱۱ نظر)

با سلام
جهت اظهار نظر دقیق تر اسناد و مدارک شما نیاز به بررسی دارد

محسن نریمانی ده نوی

محسن نریمانی ده نوی

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۷(۳۳۱ نظر)

اسناد ومدارک ومبایعه نامه ها باید به طور دقیق بررسی شود .....

نمایش ۳ پاسخ دیگر وکلا
اعظم اسمعیل بگی

اعظم اسمعیل بگی

کارشناس حقوقی

با سلام
با توجه به توضیحاتی که فرمودید سند هر دوملک به تفکیک در مبایعه نامه درج گردیده است و ادعای وی مبنای قانونی ندارد

فائزه نقاش

فائزه نقاش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۷(۱۸۲ نظر)

باسلام
متن قرارداد ملاک می باشد و ادعای ایشان فاقد وجاهت قانونی است

حسین مظاهری تهرانی

حسین مظاهری تهرانی

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۹(۴۸۳ نظر)

با سلام
خیر چنین ادعایی مسموع نخواهد بود.

پرسش خود را بفرستید؛ اولین وکیل آزاد در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهد.

پرسش حقوقی دیگری دارید؟

پرسش خود را رایگان مطرح کنید؛ وکلا و کارشناسان حقوقی بنیاد وکلا در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهند.

پرسش جدید