آیا آپارتمان من شامل مستثنیات دین می شود؟

پرسیده شده ۵ سال پیش۶ پاسخ ثبت شده

با سلام
من دارای شغلی با درآمد ماهیانه ۱۵ میلیون تومان هستم و یک باب آپارتمان به ارزش تقریبی (۳۰.۰۰۰.۰۰۰.۰۰۰) ریال دارا می باشم و غیر از این اموال دیگری ندارم برادرانم و والدین و خواهرم نیز دقیقا همین اموال را دارند . اگر همسرم از من جدا شود آیا این آپارتمان جزو مستثنیات دین می باشد با توجه به جایگاه مالی من و یا نه؟ دارای یک فرزند دختر نیز می باشم .

جمع‌بندی پاسخ وکلا

هوش مصنوعی

یک باب منزل مسکونی در صورت تناسب با شأن و موقعیت شما جزو مستثنیات دین است، اما تشخیص نهایی شأن و متعارف بودن ملک با دادگاه و نظریه کارشناسی است.

این یک قاعده کلی است و نتیجه در پرونده شما مستقیماً به ارزیابی دادگاه از شأن اجتماعی، مالی و ارزش روز آپارتمان شما بستگی دارد.

پاسخ هوشمند بنیاد وکلا

هوش مصنوعی

امکان توقیف آپارتمان به تشخیص شأن توسط دادگاه

داشتن یک باب منزل مسکونی به عنوان تنها سرپناه، در صورتی که در حد متعارف و در خور شأن شما باشد جزو مستثنیات دین محسوب می‌شود. با این حال تصمیم‌گیری درباره خارج از شأن بودن ملک کاملاً بر عهده دادگاه و منوط به نظر کارشناسی است. در صورتی که ارزش آپارتمان بالاتر از شأن شما تشخیص داده شود، ملک فروخته می‌شود تا پس از خرید منزلی متناسب با جایگاهتان، مابقی پول به عنوان مهریه پرداخت شود. همچنین با توجه به وضعیت تورم، دادگاه ممکن است خانه را در حد متعارف بداند و آن را مستثنیات تلقی کند.

این پاسخ به‌صورت خودکار تولید شده و جای مشاوره‌ی حقوقی با وکیل را نمی‌گیرد؛ پاسخ‌های وکلا در ادامه آمده است.

۶ پاسخ از وکلا و کارشناسان حقوقی

پاسخ برتر
امین احمدی

امین احمدی

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۷(۹۳ نظر)

سلام
یک باب منزل مسکونی در خور شان و جایگاه شخص جزیی از مستثنیات دین اگر دادگاه تشخیص دهد آپارتمان مزبور می تواند فروخته شود و با وجه آن آپارتمانی مناسب برای تان تهیه و با مابقی آن مهریه پرداخت شود دستور فروش خواهد داد و دیگر جز مستثنیات دین نیست.

فهیمه صیاد

فهیمه صیاد

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۷(۳۶۳ نظر)

درود
اگر کارشناسی شود و خارج از شان تشخیص داده شود به فروش می رسد.

محسن جعفری بریس

محسن جعفری بریس

کارشناس حقوقی

۴٫۷(۱۴ نظر)

با سلام
به نظر دادگاه بستگی دارد.اگر ارزش آپارتمان بیشتر از حد متعارف و شان شما باشد.آپارتمان پس از توقیف فروخته خواهد شد.

رامین رضایی ابهری

رامین رضایی ابهری

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه قضاییه

۴٫۶(۸۸ نظر)

در صورت خارج از متعارف بودن ، منزل مزبور از موضوع مستثنیات دین خارج خواهد بود

نمایش ۲ پاسخ دیگر وکلا
گل نوش ملکی

گل نوش ملکی

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۹(۴۶۵ نظر)

سلام، با توجه به شان و جایگاه مالی شما با نظر کارشناسی ممکن است از مستثنیات دین بکار رود در غیر این صورت به فروش می رود.

مجتبی عاشوری

مجتبی عاشوری

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۸(۹۸۰ نظر)

با درود تشخیص با مقام قضایی است لیکن به نظر به لحاظ تورم بتوان گفت مستثنیات دین است.

پرسش خود را بفرستید؛ اولین وکیل آزاد در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهد.

پرسش حقوقی دیگری دارید؟

پرسش خود را رایگان مطرح کنید؛ وکلا و کارشناسان حقوقی بنیاد وکلا در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهند.

پرسش جدید