امکان پذیرفته‌شدن اعتراض شاکی به قرار منع تعقیب و طرح مجدد شکایت با شهود جدید در پرونده ضرب‌وجرح عمدی

پرسیده شده ۵ ساعت پیش۸ پاسخ ثبت شده
ادامهٔ متن پرسش

سلام. در پرونده‌ای با موضوع ضرب‌وجرح عمدی، من و برادرم با شاکی مواجهه حضوری داشتیم. در ابتدای جلسه، شاکی ما را نشناخت و شخص دیگری را به‌عنوان ضارب معرفی کرد. اما در انتهای جلسه، پس از چند بار تغییر نظر میان من و برادرم، در نهایت من را انتخاب کرد. بازپرس بار دیگر جلسه مواجهه حضوری را با حضور شهود تشکیل داد و هر دو شاهد اعلام کردند چهره مرتکب را به یاد ندارند و نمی‌توانند از میان ما دو نفر کسی را شناسایی کنند. دلیل دیگری هم علیه ما در پرونده وجود ندارد. پس از یک ماه، دادسرا به دلیل نبودِ دلیل کافی قرار منع تعقیب صادر کرد. اگر شاکی در مهلت ۱۰ روزه اعتراض کند، آیا اعتراض او پذیرفته می‌شود؟ آیا شاکی می‌تواند بعداً با شهود جدید دوباره شکایت کند؟

جمع‌بندی پاسخ وکلا

هوش مصنوعی

وکلا هر دو می‌گویند شاکی در مهلت ۱۰ روزه می‌تواند اعتراض کند. یکی رسیدگی ماهوی را به نظر دادگاه می‌داند و دیگری می‌گوید با نبودِ دلیل کافی اصولاً رد می‌شود. تعقیب دوباره هم فقط با دلیل جدید ممکن است، نه با شکایت تازه.

این‌ها قاعدهٔ کلی است و در پروندهٔ شما به این بستگی دارد که گفتهٔ شهودِ جدید واقعاً «دلیل جدید» حساب شود یا نه.

پاسخ هوشمند بنیاد وکلا

هوش مصنوعی

بدون دلیل جدید، تعقیب مجدد ممکن نیست

شاکی می‌تواند در مهلت ۱۰ روزه به قرار منع تعقیب اعتراض کند و اعتراضِ خارج از مهلت رد می‌شود. وکلا دربارهٔ سرنوشت اعتراض یک‌دست نیستند. یکی می‌گوید پذیرش آن به نظر دادگاه بستگی دارد و دیگری می‌گوید با نبودِ دلیل کافی اصولاً رد می‌شود. بعد از قطعی شدن قرار، تعقیب دوباره فقط با کشف دلیل جدید ممکن است. شهود جدید می‌توانند چنین دلیلی باشند، ولی راهش پیگیری از دادستان است نه طرح شکایت تازه، و به گفتهٔ یکی از وکلا فقط یک‌بار.

این پاسخ به‌صورت خودکار تولید شده و جای مشاوره‌ی حقوقی با وکیل را نمی‌گیرد؛ پاسخ‌های وکلا در ادامه آمده است.

۸ پاسخ از وکلا و کارشناسان حقوقی

پاسخ برتر

الهام باقری

کارآموز وکالت مرکز وکلای قوه قضاییه

اعتراض شاکی قابل طرح است، اما با فقدان دلیل کافی، اصولاً رد می‌شود. پس از قطعیت قرار منع تعقیب، تعقیب مجدد فقط با کشف دلیل جدید و طبق ماده ۲۷۸ قانون آیین دادرسی کیفری امکان‌پذیر است.

سمانه پیرانی

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۵٫۰(۱۵ نظر)

اعتراض در مهلت ۱۰ روزه پذیرفته و رسیدگی می‌شود؛ اما پذیرش ماهوی آن مشروط به نظر دادگاه است. اعتراض خارج از مهلت رد می‌شود. شاکی می‌تواند با شهود جدید به‌عنوان دلیل جدید از دادستان پیگیری کند، نه شکایت جدید؛ و فقط یک‌بار.

پریناز رشیدی

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۵٫۰(۶ نظر)

با سلام
شاکی میتواند ظرف ده روز به قرار فوق اعتراض نماید و اعتراض وی در دادگاه کیفری دو مورد بررسی قرار میگیرد و باتوجه به اینکه قرار منع تعقیب صادر شده اگر ادله جدیدی کشف گردد میتواند مجدد طرح دعوا نماید پس اگر شهود جدید وجود داشته باشد امکان طرح مجدد وجوددارد

میثم امیرزاده

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۹(۱۵ نظر)

سلام امکان اعتراض برای ایشان نسبت به قرار من تغییر فراهم است اما با حالتی که شما فرمودین بعید است که منع تعقیب نقض شود خصوص تعقیب مجدد بعد از قطعی شدن منع تعقیب نیز موضوع سخت‌تر می‌شود و کشف دلیل جدید لازم است یعنی دلیلی که در دادرسی در دسترس نبوده و جدیداً کشف شده است

نمایش ۴ پاسخ دیگر وکلا

صمد محمدی

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۵٫۰(۳ نظر)

سلام و درود اعتراض شاکی قابل بررسی است، اما با توجه به نبود ادله کافی، احتمال تأیید قرار منع تعقیب وجود دارد.
طبق ماده ۲۷۸ قانون آیین دادرسی کیفری، پس از قطعی‌شدن قرار منع تعقیب، تعقیب مجدد فقط با کشف دلیل جدید و رعایت تشریفات قانونی امکان‌پذیر است.

مریم حاج منوچهری

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه قضاییه

۴٫۹(۲۷۰ نظر)

باسلام
شاکی حق اعتراض در مهلت قانونی را دارد.
ثبت اعتراض به معنای نقض قرار منع تعقیب نیست.دلایل موجود در پرونده، به‌ویژه تناقض در شناسایی و عدم شناسایی توسط شهود، می‌تواند مبنای دفاع مؤثر شما باشد.
پس از قطعیت قرار، شکایت مجدد بدون دلیل جدید امکان تعقیب مجدد ایجاد نمی‌کند.
تعقیب مجدد به دلیل جدید نیز تابع تشریفات ماده ۲۷۸ و فقط برای یک بار است.

ابراهیم باقریان خوزانی

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه قضاییه

۵٫۰(۱۸ نظر)

شاکی حق اعتراض به قرار منع تعقیب را دارد، اما با توجه به ضعف دلایل و تناقض در شناسایی، احتمال تأیید قرار وجود دارد.شاکی پس از قطعی‌شدن قرار منع تعقیب، فقط در صورت ارائه دلیل جدید و با رعایت ماده ۲۷۸ قانون آیین دادرسی کیفری، امکان درخواست تعقیب مجدد را دارد.

امیر تاری

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه قضاییه

۵٫۰(۱۲ نظر)

با درود
با توضیحی که ارائه نمودید قرار دادیاری قابل تایید شدن هست بلاخره شهادت سهود به جهت عدم شناخت فاقد اعتبار میباشد منتهی احتمال به لوث رفتن وجود دارد

پرسش خود را بفرستید؛ اولین وکیل آزاد در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهد.

پرسش حقوقی دیگری دارید؟

پرسش خود را رایگان مطرح کنید؛ وکلا و کارشناسان حقوقی بنیاد وکلا در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهند.

پرسش جدید

سمانه پیرانی

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری۵٫۰(۱۵ نظر)