آیا چنین قرارداد و توافقی قانونی هست و اگر خودرو و مدارک مسترد نشه من میتونم شکایت کنم؟

پرسیده شده
۱۸ پاسخ ۲۲۶ #89248599

سلام آیا میتوان بعد از گذشت ۲ ماه از معامله خودرو و قراردادی که شفاها بوده و جایی مکتوب نشده و فقط وکالت بلاعزل داده شده به خریدار و ثمن معامله هم سفته هست و چند روز دیگر موعدش هست و طرف قادر به پرداخت نیست با توجه به توضیحات قراردادی منعقد کرد محضری یا با گواهی امضا که در اون نوشته بشه خریدار از این تاریخ حق استفاده از وکالتنامه شماره فلان در مورد خودرو فلان را ندارد و از خود سلب و ساقط نمود و تا تاریخ فلان باید خودرو و مدارک تحویل فروشنده گردیده و بعد از فلان تاریخ اگر خودرو و مدارک آن مسترد نشود نزد خریدار به صورت امانت محسوب میشود و روزانه مبلغ فلان به عنوان وجه التزام خریدار باید به فروشنده بپردازد و شروطی دیگر هم اضافه شود مثلا همچین متنی . آیا چنین قرارداد و توافقی قانونی هست و اگر خودرو و مدارک مسترد نشه من میتونم شکایت کنم و قانون طرف من هست و اگر این چنین است اسم قرارداد یا توافق نامه چی باید باشه
تشکر از شما عزیزان

مشاوره حقوقی دیگر قراردادها
۱۸ پاسخ برای این سوال ثبت شده

سلام
بله چنین توافقی در صورت امضا طرفین معتبر و قابل استناد است

رابطه وکالتی که عمدتادرخصوص نقل وانتقالات خودروبه لحاظ سهولت واجتناب ازپرداخت هزینه های بالای تنظیم قطعی اسنادمرسوم بوده، مستظهربوجودرابطه قراردادی،از آنجمله بیع و..!که اعم ازشفاهی وکتبی بوده!انجام معامله صرفاباوکالت محضری ولوبلاعزل.بلحاظ تالی فاسدمحتمله آتی اش، امری بسیارخطرناک ودرمواردخاص طرفین یاوراث وقائم مقام طرفین عقدوکالت راباچالشهاومشکلات عدیده مواجه میسازدمگرآن وکالتنامه موخربرقراردادومبایعه نانه و یاهرگونه نوشته ای که بتوان درموارفسخ وبطلان آن ازحیث اثباتی بامشگل مواجه نشده،واماوکالت ولوبلاعزل اگروکیل نسبت بموضوع وکالت اعتراضی نداشته باشدمیتوان متفقا آن وکالت رامنفسخ وکان لم یکن نمود!درمانحن فیه ولوبه وکالت فروش للاعزل منتهی شده لکن خود، یاوکیل وکالت نامه ادعایی متعاقب عقدبیعی تنظیم شده که برصحت آن هنوزخدشه ای واردنیست! والااگرصرف وکالتنامه فیمابین مطرح بودواساساعقدی دربین نبودوضمن العقدانجام مورد وکالت ازسوی شمابعنوان موکل سلب وساقط نشده باشد علیرغم بلاعزل بودنش.خودتیزمجازبه انحام موضوع وکالت بودیدلکن ازوکالت افاده بیع میشود.وبابطرقی که محتملااز چشم شماپنهان بوده عمل بموضوع وکالت ازسوی شمایک نوع عمل مجرمانه واجدوصف کیفری بوده..حرف آخرواضح است فیمابین تمام اما واگرها واحتمالات وهرگزینه ای که موردسوال بوده.درقالب ماده۱۰ق مدنی مجازبه انعقادفیما بین خودبوده وهستید!موضوع استفاده ازخیارتاخیرثمن را بشرط تحقق شرایط رابرایتان توصبه وپیشنهادمی نماید

سلام بله میتوانید اقدام کنید

سلام بله میتوانید اقامه دعوی نمایید

با سلام،بله معتبر خواهد بود.

معتبر خواهد بود ....

با سلام ،معتبر می باشد