جرم فرار مالیاتی چیست؟

پرسیده شده
۷ پاسخ ۱,۳۱۷ #85487320

شرکتی که سابق در آن کار می‌کردم در سال گذشته مبلغی قریب به ۶ میلیارد تومان فاکتور صوری خریداری کرده بود که هزینه های شرکت را بالا ببرد و به دارایی مالیاتی نپردازد.
آیا میتوانم این کار شرکت را به مراجع قانونی اطلاع دهم؟
سفته های مرا عودت نمی دهند و من می‌توانم از این طریق از آنها شکایت کنم؟

مشاوره حقوقی مالیات
۷ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با سلام قبل از اقدام اظهار نامه جهت استرداد سفته ها بدهید

عمل یاد شده جرم جعل بوده و به مجازات آن محکوم خواهید شد

با سلام بله جرم فرار مالیاتی محقق گردیده و شما می توانید به مودی مالیاتی این موضوع را گزارش داده و قابل پیگیری می باشد

میتوانید این کار شرکت را به مراجع قانونی اطلاع دهید
درخصوص سفته ها نیز بایددادخواست الزام به استرداد سفته ها مطرح کنید

جرم‌فرارمالیاتی درماده ۲۷۴ قانون مالیتهای مستقیم ذکرشده . عدم عودت سفته دلیلی بر شکایت شما نیست .

عنصر قانونی جرم فرار مالیاتی ماده ۲۷۴ قانون مالیاتهای مستقیم سال ۱۳۹۴ میباشد.

ماده۲۷۴ـ موارد زیر جرم مالیاتی محسوب می‌شود و مرتکب یا مرتکبان حسب‌مورد، به مجازات‌های درجه شش محکوم می‌گردند:

۱ـ تنظیم دفاتر، اسناد و مدارک خلاف واقع و استناد به آن

۲ـ اختفای فعالیت اقتصادی و کتمان درآمد حاصل از آن

۳ـ ممانعت از دسترسی ماموران مالیاتی به اطلاعات مالیاتی و اقتصادی خود یا اشخاص ثالث در اجرای ماده(۱۸۱) این قانون و امتناع از انجام تکالیف قانونی مبنی‌بر ارسال اطلاعات مالی موضوع مواد(۱۶۹) و (۱۶۹ مکرر) به سازمان امور مالیاتی کشور و وارد کردن زیان به دولت با این اقدام

۴ـ عدم انجام تکالیف قانونی مربوط به مالیات‌های مستقیم و مالیات بر ارزش افزوده در رابطه با وصول یا کسر مالیات مؤدیان دیگر و ایصال آن به سازمان امور مالیاتی در مواعد قانونی تعیین‌شده

۵ ـ تنظیم معاملات و قراردادهای خود به نام دیگران، یا معاملات و قراردادهای مؤدیان دیگر به نام خود برخلاف واقع

۶ ـ خودداری از انجام تکالیف قانونی درخصوص تنظیم و تسلیم اظهارنامه مالیاتی حاوی اطلاعات درآمدی و هزینه‌ای در سه‌سال متوالی

۷ـ استفاده از کارت بازرگانی اشخاص دیگر به منظور فرار مالیاتی

تبصره۱ـ اعمال این مجازات نافی اعمال محرومیت‌های مندرج در قانون ارتقای سلامت نظام اداری و مقابله با فساد مصوب ۱۳۹۰/۸/۷ مجمع تشخیص مصلحت نظام نیست.

تبصره۲ـ اعلام جرائم و اقامه دعوی علیه مرتکبان جرائم مزبور نزد مراجع قضائی از طریق دادستانی انتظامی مالیاتی و سایر مراجع قانونی صورت می‌پذیرد.

ماده ۲۷۵ـ چنانچه مرتکب هر یک از جرائم مالیاتی شخص حقوقی باشد، برای مدت شش‌ماه تا دوسال به یکی از مجازات‌های زیر محکوم می‌شود:

۱ـ ممنوعیت از یک یا چند فعالیت شغلی

۲ـ ممنوعیت از اصدار برخی از اسناد تجاری

تبصره ـ مسؤولیت کیفری شخص حقوقی مانع از مسؤولیت کیفری شخص حقیقی مرتکب جرم نمی‌باشد.

فرار مالیاتی تا ۲ سال جرم دارد