آیا تقاضای تمکین بنده قبول میشود؟

پرسیده شده
۱۳ پاسخ ۵۷۸ #83531379

سلام
من ۱۱ ماهه نامزد کردم همسرم نفقشونو گذاشتن اجراع و مهریه. منم ۲ تا دعوت نامه و اظهار نامه فرستادم ولی بعده این که گذاشتن نفقه رو اجراع من ادم تمکین فرستادم. میشه کمکم کنید ممنون میشم. چیکار باید کنم. ایا ادم تمکین بنده قبول میشه یا نه؟

مشاوره حقوقی الزام به تمکین
۱۳ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با سلام و عرض وقت بخیر
در صورتی که ایشان بدون دلیل ترک کرده است و با ارسال اظهار نامه نیز تمکین ننموده است مستحق دریافت نفقه نمیباشد و ناشزه به حساب می اید
موفق و پیروز باشید

چنانچه بدون علت ترک تمکین کرده محکوم به تمکین می شود و استحقاق نفقه ندارد

سلام نفقهای قبل تاریخ عدم تمکین باید پرداخت شود و اگر عدم تمکین شما مورد قبول دادگاه قرار گیرد نفقه بعد از درخواست تمکین نیاز به پرداخت نیست و در نظر داشته باشید که برای قبولی تمکین توسط دادگاه شما نیاز به یک ملک به هر نحو اجاره رهن و...... برای زندگی مشترک دارید

منظورتان ازنامزدعقد رسمی است؟ دوران نامزدی, باعقد, متفاوت می, باشد

سلام برادر عزیز

وقتی نامزد هستید در واقع زوجه هنوز تمکین خاص با عام نکرده. تمکین عام یعنی با شما زیر یک سقف جهت زندگی آمده باشد و تمکین خاص یعنی نزدیکی. در این صورت میتواند از حق حبس خود استفاده کند یعنی تا آخرین ریال مهریه اش را نگرفته تمکین نخواهد کرد. اگر قبلا تمکین کرده یا بهر دلیل از حق حبس خود استفاده نکند میتوانید درخواست الزام به تمکین بدهید یعنی با فراهم کردن مقدمات تمکین یعنی منزل و وسایل منزل در حد عرف و شان زوجه، از دادگاه بخواهید اورا الزام به تمکین کند. پس از آن در صورتی که حکم الزام صادر شد و زوجه تمکین در فرصت قانونی نکرد ناشزه محسوب شده و از زمانی که نشوز کرده مستحق دریافت نفقه نخواهد بود.

زوجه درصورتیکه باکره باشدمیتواندازحق حبس استفاده نمایدیعنی تازمانیکه مهریه اوراکامل پرداخت ننموده اید،میتواندازتمکین خودداری کندعلاوه برآن شمامیبایست منزل مستقل درشان زوجه بااثاث البیت رانیزفراهم نمایید.تازمانیکه عدم تمکین زوجه ثابت نگردید،نفقه راماهیانه پرداخت ورسیدآن رانزدخودنگهدارید.