متهم از من شکایت کرده بخاطر شهادت دروغ منو فرستادن شورای حل اختلاف، باید چیکار کنم؟

پرسیده شده
۳ پاسخ ۵۵۰ #72834497

سلام
من حدود یکسال پیش در بازپرسی شهادت دادم بعد چند روز رفتم شهادتمو پس گرفتم شهادتم راست بود ولی بخاطر دردسراش پس گرفتم با پس گرفتن شهادتم متهم تبرعه شد ولی الان متهم از من شکایت کرده بخاطر شهادت دروغ منو فرستادن شورای حل اختلاف الان باید چیکار کنم لطفا راهنماییم کنید

مشاوره حقوقی شورای حل اختلاف
۳ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با سلام
به دلیل اینکه شما از شهادت خود صرف نظر کرده اید و طرف در دادگاه تبرئه شده ، حال از شما اعاده حیثیت نموده و شما بایستی در مقابل ادعای ایشان واقعیت امر را به دادگاه اعلام نمایید .و نیز بیان کنید شما کلا شهادتی علیه شخص نداده اید که دروغ یا راست باشد و شهادت خود را اخذ نموده اید .

با سلام
مخاطب گرامی؛ به استناد ماده ۱۳۱۹ قانون مدنی: درصورتی که شاهد از شهادت خود رجوع کند، یا معلوم شود بر خلاف واقع شهادت داده است، به شهادت او ترتیب اثر داده نمی‌شود. موضوع رجوع شاهد از شهادت متفاوت از شهادت کذب می باشد‌. در رجوع شاهد از شهادت ، شاهد اعلام می‌کند که یا عمدا یا در اثر اشتباه، خطا یا فراموشی بر خلاف واقع شهادت داده است. صرف رجوع از شهادت، کذب ‌بودن شهادت یا دروغ بودن آن ثابت نمی‌شود؛ چون ممکن است شاهد در رجوع از شهادت، صادق نباشد و رجوع او برخلاف واقع باشد. بنابراین چنانچه در رجوع از شهادت کذب بودن آن و یا خلاف واقع بودن آن به اثبات رسیده باشد و حکم بر مبنای شهادت کذب صادر شده باشد در این فرض شاهدی که شهادت وی خلاف واقع و کذب بوده است به مجازات شهادت کذب محکوم خواهد گردید.

موضوع مطرح شده ارتباطی به شورای حل اختلاف ندارد و احتمالا جهت صلح و سازش به شورا ارجاع شده است.