آیا محجور می تواند مالی را انتقال دهد؟

پرسیده شده
۲۳ پاسخ ۶,۶۵۷ #49902282

مادربزرگ ۹۰ ساله بنده سهم الارث ملک شوهر فوت شده خود را (۳ سهم از ۱۵ سهم مشاع) طی مبایعه نامه با حضور ۳شاهد به بنده فروخته و دفتر اسناد رسمی وکالت بلاعزل داده جهت ثبت سند رسمی ملک. بنده با وکالت نامه اقدام به ثبت سند رسمی کرده ام.حال عموها وعمه های اینجانب از بنده شکایت کرده که بنده از کهولت سن مادربزرگ خود سواستفاده کرده و سند به نام خود کرده ام. بنده را راهنمایی فرمائید.

مشاوره حقوقی ابطال سند رسمی
۲۳ پاسخ برای این سوال ثبت شده

اصل بر صحت عقود و معاملات است مگر خلافش اثبات گردد.

با درود اصل‌ بر صحت عقود است و آنچه نگاشته شده و منتقل شده مدعی می‌بایست ادعای خویش را اثبات نماید

درود
اگر در صحت وسلامت عقلی انتقال واقع شده باشد صحیح می باشدصرف کهولت سن ازموارد حجر نمی باشد

با سلام
اگر در زمان فروش ملک در کمال سخت عقلی و روانی بوده اند فرزندانشان برای صدق مدعای خود باید خلاف این را اثبات نمایند در غیر این صورت معامله انجام شده صحیح و نافذ هست

در صورت اثبات محجوریت مادر بزرگ ، دادگاه حکم به اطبال وکالتنامه صادر مینماید.
ضمنا طی بخشنامه به دفاتر اسناد رسمی اعلام شده در صورت مراجعه افداد بالای ۷۰سال قبلا به پزشکی قانونی جهت تایید سلامت روانی هدایت شوند. البته الزامی نداشته و توصیه شده.

صرف کهولت سن موجب حجر و به اصطلاح ممنوعیت اقدامات مادر بزرگ شما در امور مالی نیست و در صورت ادعا بر این عنوان ( سواستفاده از کهولت سن) در بدو امر وقوع حجر یا عدم ان و البته تاریخ محجور شدن به علت کهولت سن به دستور دادگاه و با ازمایشات پزشکی قانونی مشخص و در صورت تایید از تاریخ حجر معاملات و اقدامات ایشان صحیح نیست.

درود بر شما
صرف کهولت سن به معنای حجر نیست. در صورت اثبات حجر ایشان در تاریخ ماقبل از انعقاد بیع و انعقاد وکالت ، سند تنظیمی در دوران حجر باطل خواهد شد .