آیا در حال حاضر با استناد به انحصار وراثت پدربزرگ، می توانم در خواست خلع ید از ارائه نمایم؟

پرسیده شده
۶ پاسخ ۲۸۹ #29423327

با عرض سلام. پدربزرگ و مادربزرگ و همچنین پدرم چندین سال پیش فوت کرده اند که از آن زمان تا به حال کلیه اموال تحت تصرف عموی من قرار گرفته است. آیا در حال حاضر با استناد به انحصار وراثت پدربزرگ، مادربزرگ و پدرم می توانم در خواست خلع ید از املاک موروثی (سهم الارث پدری) ارائه نمایم و اگر جواب مثبت است با توجه به زراعی بودن بیشتر اموال این فرایند به طور حدودی چقدر زمان می برد (محل طرح شکایت شهرستان است). با تشکر

مشاوره حقوقی گواهی انحصار وراثت
۶ پاسخ برای این سوال ثبت شده

باسلام
در خصوص خلع ید می بایست ابتدا مالکیت شما احراز شود. مدت زمان رسیدگی قابل پیش بینی نمی باشد

درود جهت تنظیم دادخواست خلع ید میبایست مالکیت شما احراز گردد.

جهت تنظیم دادخواست خلع ید میبایست مالکیت شما احراز گردد که صرفا از دو راه امکان دارد
۱- وجود سند رسمی مالکیت بنام شما
۲- اخذ رای قطعی از دادگاه مبنی بر اثبات مالکیت خود

تا زمانیکه نسبت به سهم الارث شما سند رسمی صادر نشده باشد امکان درخواست خلع ید وجود ندارد . باید ابتدا تقسیم ترکه را تقاضا کنید .

اگر پدرتان بعد از پدربزرگتان فوت کرده باشند از پدربزرگتان ارث می برند و شما نیز از ارث پدرتان ارث می برید و میتوانید درخواست خلع ید به طرفیت عمویتان ارائه دهید
در خصوص سوال دومتان زمان دقیقی نمی شود مشخص کرد

سلام. اگر پدر شما بعد از پدربزرگ و مادربزرگ فوت کرده، از سهم الارث اجداد به شما هم تعلق می گیرد و می توانید عمو را بیرون کنید و همچنین از سهم خودتان از اموال پدر اگر دست عمو هست هم می توانید چنین کاری کنید. مدت زمان و فرآیند از دادگاهی به دادگاه دیگر متفاوت است.