آیا کارفرما میتواند سفته هایی را که بابت حسن انجام کار به ایشان سپرده شده به اجرا گذارد؟

پرسیده شده
۱۳ پاسخ ۱۷,۷۹۰ #24257

به نام خدا
بنده در شرکتی خصوصی حدود 11ماه مشغول بکار بودم که در این مدت تمام مزایا و بیمه ام لحاظ نشده بود.بنده سفته ای سفید امضا تحویل مدیر شرکت دادم و با شرکت قرارداد بستم که در قرارداد به مساله حسن انجام کار و سفته ضمانت اشاره شده است.مدیر شرکت در کنار حسن انجام کار "مدت قرارداد" هم نوشته و بعد از اینکه در اواسط قرارداد سه ماهه به علت مشاجره و توهین و عدم انجام تعهداتی مثل بیمه دیگر به آنجا نرفتم و وی را به اداره کار شکایت کردم.اما کارفرما در جواب اینکار با عنوان اینکه بنده شروط قرارداد را رعایت نکرده ام و قبل از موعد قرارداد محل کار را ترک نموده ام سفته های بنده را به اجرا گذاشته که مبلغ سفته 5میلیون تومان می باشد.اما من هیچ ضرری به شرکت نزده ام و به اختیار خود آنجا را ترک نکردم بلکه هم چندبار وی بصورت شفاهی بنده را اخراج کرد و هم محیط کار دیگر با شرایط انسانی و احترام متقابل سازگار نبود و حقیقتا ادامه کار مشکل.حالا سوال این است آیا وی باید سفته های مرا که بصورت امانت بوده اند پس بدهد و یا من باید مبلغ سفته را بعنوان پول زور بدون آنکه به وی ضرری زده باشم پرداخت نمایم.باتشکر

مشاوره حقوقی سفته
۱۳ پاسخ برای این سوال ثبت شده

باسلام
به اجرا گذاشتن سفته های شما تابع قراردادی است که بین شما و کارفرما منعقد گردیده لذا در صورتیکه در قرارداد شما استنادی به اجرا گذاشتن سفته مبنی بر ترک محل کار شما نشده باشد و فقط عنوان خسارت قید شده باشد قابلیت پیگیری ندارد لذا در هر صورت بایستی به مفاد قرارداد شما رجوع گردد.

سلام سفته در دست کارفرما نشانگر طلب کارفرما از شما می باشد مگر خلافشو ثابت کنید که در رویه قضایی حکم به محکومیت شما صادر میشه که بنده دهها مورد در این مورد حکم دریافت کردم

باسلام
درصورت اثبات نقض مفادقرار داد وضرر وزیان به شرکت می توانداجرا بگذارد

با سلام
در صورت تخلف شما بله در خیر این صورت امکانش وجود ندارد

باسلام در صورت تخطی از قرارداد فی مابین و ورود ضرربه کارفرما میتواند سفته هارا که برای نضمین حسن انجام کار سپرده اید به اجرا گذارد.

ا
اگر شما مفاد قرارداد را نقض کرده باشید،ویا نقض مفاد قرارداد موجب ضرر به شرکت گردداو می تواند وجه را مطالبه نماید
.

سلام، اگر شما در سفته های که بابت حسن انجام قرارداد داده اید این موضوع را قید کرده بایشد می توانید از محکمه درخواست استرداد لاشه سفته ها رانمایید ومتاسفانه اکثریت کارفامیان با گرفتن چک و سفته یا برگ سفید امضاء از کارگران خود یک نوع ضمانت اجرائی میگیرند که چنچانه در اینده بنا به هردلیلی کارگر اقدام به طرح شکایت کرد کارفرما بتواند به همان میزان با مطالبه سفته یا چک وجه را بگیرید و بنظر بنده شما بایستی در جلسه رسیدگی از کارفرما بخاوهید که چه ضرری به شما وارد شده است وضمنا سریعا دادخواستی طبق ماده ۱۹۷ از قانون ایین دادرسی در امور مدنی با موضوع استرداد لاشه سفته به علت عدم مدیونیت مطرح نمایید