طلاق خواهرم به دلیل کتک‌کاری شوهر و تبرئه از پرونده کیفری چگونه ممکن است؟

پرسیده شده ۱۲ سال پیش۲ پاسخ ثبت شده
ادامهٔ متن پرسش

خواهرم سه ماه پیش از شوهرش به جرم ضرب و جرح شکایت کرد. یک هفته پیش نیز جلوی درِ خانه مادرشوهرش با او درگیر شد و همسایه‌ها شهادت دادند؛ در نتیجه شوهرش از خواهرم شکایت کرد و خواهرم یک شب بازداشت شد. خواهرم تومور مغزی دارد و داروهایی مصرف می‌کند که اختلال عصبی ایجاد می‌کنند. آیا با توجه به پرونده قبلی ضرب و جرح که به نفع خواهرم بود و اختلال عصبی ناشی از مصرف دارو، می‌توان او را در پرونده کیفری جدید تبرئه کرد و طلاقش را گرفت؟ همچنین قولنامه اجاره خانه به نام خواهرم است، پول آن را هم خودش پرداخته، اما قولنامه دست شوهرش است و پس نمی‌دهد؛ شوهرش در آن خانه ساکن است و خواهرم پیش ما زندگی می‌کند.

جمع‌بندی پاسخ وکلا

هوش مصنوعی

برای تبرئه در پرونده کیفری باید تأثیر داروها بر رفتار با مدارک پزشکی اثبات شود و برای طلاق نیز می‌توان به محکومیت شوهر در ضرب و جرح و عسر و حرج استناد کرد؛ همچنین امکان پیگیری بازپس‌گیری منزلی که اجاره‌نامه‌اش به نام زوجه است وجود دارد.

این شرایط کلی است، اما پذیرش تأثیر داروها بر رفتار و استناد به عسر و حرج به مدارک دقیق پزشکی و قضایی خواهرتان بستگی دارد.

پاسخ هوشمند بنیاد وکلا

هوش مصنوعی

امکان تبرئه با مدارک پزشکی و طلاق با ضرب‌وجرح

اگر با ارائه مدارک پزشکی اثبات شود که مصرف داروهای تومور مغزی موجب اختلال عصبی و درگیری شده است، امکان صدور حکم برائت برای خواهرتان در پرونده کیفری وجود دارد. برای طلاق نیز در صورت داشتن گواهی پزشکی قانونی، شهادت شهود یا حکم محکومیت شوهر به دلیل ضرب و جرح، می‌توان بر مبنای عسر و حرج اقدام کرد. با توجه به اینکه اجاره‌نامه منزل به نام خواهرتان است، حق قانونی برای بازپس‌گیری منزل را دارد، هرچند شوهر در صورت اثبات ترک منزل ممکن است بتواند حکم الزام به تمکین بگیرد.

این پاسخ به‌صورت خودکار تولید شده و جای مشاوره‌ی حقوقی با وکیل را نمی‌گیرد؛ پاسخ‌های وکلا در ادامه آمده است.

۲ پاسخ از وکلا و کارشناسان حقوقی

پاسخ برتر
مهدی حمیدی

مهدی حمیدی

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه قضاییه

۵٫۰(۲۷ نظر)

برای طلاق می‌توانید به سابقه ضرب و جرح و عسر و حرج استناد کنید، در پرونده کیفری نیز مدارک پزشکی تومور و عوارض دارویی می‌تواند منجر به تبرئه شود و چون اجاره‌نامه به نام ایشان است حق قانونی برای بازپس‌گیری منزل را دارند.

آناهیتا احمدی

آناهیتا احمدی

کارشناس حقوقی

۴٫۸(۸۱ نظر)

با سلام
برای گرفتن حکم برائت در خصوص ضرب و شتم رخ داده از سوی خواهرتان باید اثبات نمایید که مصرف قرص ها عوارضی چون اختلالات عصبی در پی دارد که باعث بروز چنین واکنشی شده به این موضوع رسیدگی شده و نهایتا در صورتی که ادعای شما پذیرفته شود حکم برائت صادر می شود.
در خصوص ضرب و شتم رخ داده از سوی همسر خواهرتان نیز در صورتی که نامه پزشک قانونی و یا شهادت شهود و همچنین حکم محکومیت ایشان را دارند می توانند برای جدایی با استناد به این مدارک و شواهد اقدام نمایند.
لازم به توضیح است زوج می تواند در صورت ترک خانه از طرف زوجه الزم به تمیکن ایشان را بگیرد در صورتی که این امر اثبات شود نفقه به ایشان تعلق نمی گیرد.
موفق باشید

پرسش خود را بفرستید؛ اولین وکیل آزاد در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهد.

پرسش حقوقی دیگری دارید؟

پرسش خود را رایگان مطرح کنید؛ وکلا و کارشناسان حقوقی بنیاد وکلا در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهند.

پرسش جدید