پولی ندارم پرداخت کنم؛ چه باید کرد؟

پرسیده شده ۵ سال پیش۴ پاسخ ثبت شده

سلام و عرض ادب ...من جوانی بیکار با ماشین مادرم تصادف کردم و طرف برای افت قیمت ماشین مبلغ ۳۰.۰۰۰.۰۰۰ تومان از کارشناس حکم گرفته ...ایا من پولی ندارم پرداخت کنم باید به زندان برم؟؟لطفا کمک کنین

جمع‌بندی پاسخ وکلا

هوش مصنوعی

اگر توان مالی برای پرداخت خسارت ندارید، پس از صدور حکم قطعی می‌توانید دادخواست اعسار و تقسیط بدهید تا در صورت پذیرش، بدهی قسط‌بندی شود و به زندان نروید.

این روال کلی است و شرایط پرونده شما بستگی به این دارد که دادخواست اعسار را در مهلت قانونی ثبت کنید یا خیر.

پاسخ هوشمند بنیاد وکلا

هوش مصنوعی

امکان قسط‌بندی بدهی و جلوگیری از حبس

در صورتی که توان مالی پرداخت یکجای خسارت افت قیمت را ندارید، با صدور حکم قطعی به زندان نمی‌روید مشروط بر اینکه تقاضای اعسار کنید. شما پس از قطعی شدن حکم باید از طریق دفاتر خدمات قضایی دادخواست اعسار و تقسیط بدهید. برای اثبات عدم توانایی مالی خود باید شهودی معرفی کنید که شهادت دهند مالی ندارید. در صورت پذیرش اعسار، مبلغ قسط‌بندی می‌شود؛ اما اگر در مهلت مقرر اقدام نکنید طرف مقابل می‌تواند تقاضای جلب شما را بنماید.

این پاسخ به‌صورت خودکار تولید شده و جای مشاوره‌ی حقوقی با وکیل را نمی‌گیرد؛ پاسخ‌های وکلا در ادامه آمده است.

۴ پاسخ از وکلا و کارشناسان حقوقی

پاسخ برتر
مجتبی عاشوری

مجتبی عاشوری

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۸(۹۸۰ نظر)

با سلام،
ضمن آرزوی سلامتی و حل مشکلتان،اگر مالی ندارید پس از محکومیت میتوانید تقاضای اعسار و تقسیط مبلغ را نمائید، امید است اعسارتان مورد پذیرش قرار گیرد و با وضعیت اقتصادیتان متناسب باشد.
بدیهی است که پس از صدور حکم ظرف یکماه مهلت تقدیم اعسار دارید پس از آن دستور جلب و حبس شما با تقاضای محکوم به صورت میگیرد.
برای اثبات عجز از پرداخت خود شهودی نیز باید شهادت دهند.
پس به محض صدور حکم قطعی، از دفاتر خدمات قضایی باید جهت اعسار و تقسیط اقدام نمایید.
التماس دعا
موفق باشید

محسن اسدالهی

محسن اسدالهی

کارشناس حقوقی

۴٫۸(۲۶۳ نظر)

باسلام
چنانچه حکم نهایی و به اجرای احکام برود و نتوانید رضایت شاکی را جلب نمایید و مالی از شما شناسایی نشود، امکان حبس برای شما وجوددارد. میتوانید درصورت معسر بودن دادخواست اعساراز محکوم به بدهید و درصورت پذیرش اعسار، حبس نخواهید شد، وبصورت اقساط پرداخت نمایید.

رامین رضایی ابهری

رامین رضایی ابهری

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه قضاییه

۴٫۶(۸۸ نظر)

با توجه به عدم توانایی پرداخت بدهی بصورت یکجا می توانید دادخواست اعسار داده تا در صورت اثبات آن اقساطی پرداخت نمایید

محمد محمدی

محمد محمدیهویت این وکیل به‌صورت دستی توسط کارشناسان بنیاد وکلا احراز شده است.

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۹(۱٬۱۹۰ نظر)

سلام بر شما
با توجه به عدم توانایی پرداخت بدهی بصورت یکجا می توانید دادخواست اعسار داده تا در صورت اثبات آن اقساطی پرداخت نمایید

پرسش خود را بفرستید؛ اولین وکیل آزاد در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهد.

پرسش حقوقی دیگری دارید؟

پرسش خود را رایگان مطرح کنید؛ وکلا و کارشناسان حقوقی بنیاد وکلا در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهند.

پرسش جدید