بنیاد وکلا
پشتیبانی و رزرو مشاوره ۴۲۸۱۸ - ۰۲۱
۴۲۸۱۸ - ۰۲۱

لطفاً اتصال اینترنت خود را بررسی کنید.

نحوه طرح شکایت بابت عدم پرداخت ثمن‌ معامله ملک موروثی

پرسیده شده ۳ سال پیش ۴ پاسخ ثبت شده

سلام روز بخیر، یک ملکی که بین ورثه بوده به آقایی فروخته شده که اون شخص پول دو نفر از وراث را داده اما پول یکی رو نداده و امضا کسی که پولش رو نداده هم نگرفته هنوز. بعد هرچی بهش گفتن یا بقیه پول رو بیار بده یا معامله رو فسخ کنیم طرف نیومده. خلاصه وقتی صاحبان اون ملک می‌بینند پولشون رو کامل نمیدن، دوباره همون ملک رو به کسی دیگه می‌فروشن و این بار همه‌شون بنابر اعتماد قبل از گرفتن پول، امضا می‌کنند، اما متاسفانه این شخص هم هیچ پولی نمیده، در قولنامه‌ای که امضا کردند نوشته شده که قراره دوتا ماشین و یک زمین به نام صاحبان ملک بزنه که به عهد و قولنامه‌ش عمل نکرده و نزده، اون ملک هم یک مغازه قولنامه‌ای هست، سند نداره. چند ماه گذشته همش دست به سر کرده که به نام میزنم ولی نزده. الان هم بدون اطلاع رفته مغازه رو تصرف کرده و کاسبی می‌کنه. حالا میخوام بدونم راهی هست برای گرفتن اون چیزهایی که قرار بوده بده؟ الان تکلیف اون بندگان خدا صاحبان مغازه چیه که اون شخص نامرد بدون دادن پول و هیچی امضاشون رو گرفته و مغازه رو تصرف کرده؟ اینم بگم این شخص از معامله‌ای که قبل از ایشون صاحبان مغازه با کسی دیگه کرده خبر داشته از همه چیز و حتی اون طرف رو می‌شناخته و درجریان بوده. انگار اول می‌خواسته با اون معامله کنه و طرف چون امضا یک نفر رو نداشته و چون مبلغ خیلی بالاتر گفته، باهاش معامله نکرده. بعد اومده پیش خود صاحبان اصلی مغازه و به کلک خریده و امضا گرفته اما چیزی نداده. لطفا بفرمایید باید چیکار کنند؟

جمع‌بندی پاسخ وکلا هوش مصنوعی

معامله دوم نسبت به سهم وراثی که قبلا قرارداد اول را امضا کرده‌اند، فروش مال غیر و غیرنافذ است و نمی‌توانند تعهدات را پیگیری کنند. در این میان فقط واریثی که معامله اول را امضا نکرده می‌تواند ثمن قرارداد را به نسبت سهم‌الارث خود مطالبه کند.

وضعیت حقوقی این پرونده کاملا بستگی به این دارد که چه کسی کدام قرارداد را امضا کرده است.

پاسخ هوشمند بنیاد وکلا هوش مصنوعی

مسئولیت فروش مال غیر در معامله دوم

افرادی که معامله اول را امضا کرده و پول گرفته‌اند، در معامله دوم مرتکب انتقال مال غیر شده‌اند و معامله آنها فضولی و غیرنافذ است. تا زمانی که معامله دوم تنفیذ نشود، امکان الزام خریدار به انجام تعهدات وجود ندارد. تنها همان وارثی که قرارداد اول را امضا نکرده حق دارد سهم خود از ثمن معامله را از خریدار مطالبه کند.

این پاسخ به‌صورت خودکار تولید شده و جای مشاوره‌ی حقوقی با وکیل را نمی‌گیرد؛ پاسخ‌های وکلا در ادامه آمده است.

۴ پاسخ از وکلا و کارشناسان حقوقی

پاسخ برتر ۳ سال پیش
محبوبه سلبی
محبوبه سلبی تأیید‌شده

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۷ · ۳۷۹ مشاوره موفق

سلام افرادی که در معامله اول امضا کرده و پول گرفته اند مرتکب فروش مال غیر شده اند و صرفا شخصی که در معامله اول امضا ننموده مجاز به فروش سهم خود به دیگری بوده و بابت سهم خود از ثمن معامله می تواند دادخواست مطالبه مطرح نماید

حسین مظاهری تهرانی ۲ سال پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۹ · ۱٬۸۵۱ مشاوره موفق

با سلام
معامله دوم نسبت به دو نفری که معامله اول را امضا نموده اند انتقال مال غیر محسوب، فضولی و غیرنافذ است و صرفا شخصی که آن را امضا ننموده می تواند از خریدار دوم ثمن قراردادی را به نسبت سهم خود مطالبه کند.

امیر محمد کریمی ۳ سال پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۹ · ۳۵۷ مشاوره موفق

شما فروش مال غیر نموده اید و معامله دوم شما غیر نافذ می باشد و تا زمانی که تنفیذ نگردد نمیتوانید الزام ایشان را به انجام تعهدات بخواهید.

سعید قیطانی ۱ سال پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۹ · ۷۵۶ مشاوره موفق

سلام
به نسبت سهم الارث می توان ثمن قراردادی را مطالبه نمود

۱۱۶ وکیل متخصص قرارداد آنلاین‌اند

پرسش خود را بفرستید؛ اولین وکیل آزاد در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهد.

پرسش حقوقی دیگری دارید؟

پرسش خود را رایگان مطرح کنید؛ وکلا و کارشناسان حقوقی بنیاد وکلا در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهند.

پرسش جدید