میتوانم از قاضی به دادگاه کارکنان دولت به خاطر اطاله روند اجرای حکم شکایت کنم؟

پرسیده شده ۵ سال پیش۹ پاسخ ثبت شده
ادامهٔ متن پرسش

سلام؛من سال ۹۴ از فردی در ازای واریز مبلغ نقد چک غیر دریافت کردم.فرد صاحب چک وقتی چک را به بانک بردم و برگشت زدم اعلام سرقت کرد و مدعی دزدیده شدن چک شد و به روشهای مختلف سعی کرد تا از دستیابی اینجانب به حقم جلوگیری کند.در سال ۹۵ حکم نهایی غیابی و اجراییه و حکم جلب سیارش صادر شد و در سال ۹۸ درخواست اصلاح رای داد که رای قبلی مبنی بر محکومیت صاحب چک صادر شد و سپس دادخواست اعسار در هزینه دادرسی داد که آن هم رد شد و اواخر پارسال درخواست واخواهی داد؛که خرداد امسال رای به نقض رای سال ۹۵ داده شده است.پرسش یک:آیا قاضی پرونده؛برابر قانون این کار را انجام داده؟

جمع‌بندی پاسخ وکلا

هوش مصنوعی

بیشتر وکلا معتقدند اقدام قاضی قانونی بوده و تخلف یا اطاله دادرسی متوجه او نیست، همچنین مرجع رسیدگی به تخلفات احتمالی قضات دادسرای انتظامی قضات است نه دادگاه کارکنان دولت.

این دیدگاه کلی است و امکان اعتراض یا پیگیری تخلف به مهلت‌های قانونی و مندرجات پرونده شما بستگی دارد.

پاسخ هوشمند بنیاد وکلا

هوش مصنوعی

شکایت از قاضی یا تجدیدنظرخواهی از رای

پذیرش واخواهی و نقض رای غیابی توسط قاضی اقدامی قانونی دانسته شده و اطاله دادرسی به قاضی ارتباطی ندارد. مرجع رسیدگی به شکایات از عملکرد قضات نیز صرفا دادسرای انتظامی قضات است. بهترین راهکار حقوقی این است که در صورت امکان و در مهلت قانونی، به رای صادره در مرجع تجدیدنظر اعتراض کنید تا پرونده مجددا رسیدگی شود.

این پاسخ به‌صورت خودکار تولید شده و جای مشاوره‌ی حقوقی با وکیل را نمی‌گیرد؛ پاسخ‌های وکلا در ادامه آمده است.

۹ پاسخ از وکلا و کارشناسان حقوقی

پاسخ برتر
ابراهیم پیغامی

ابراهیم پیغامی

کارشناس حقوقی

سلام
رای صادره شده اگر قابل تجدید نظر باشد اعتراض کنید و مرجع بالاتر رسیدگی خواهد کرد اگر دارای نقص باشد رای تجدید نظرخواسته نقض خواهد شد و نیازی به شکایت مستقیم از قاضی نیست .

امین احمدی

امین احمدی

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۷(۹۳ نظر)

دادسرای انتظامی قضات صرافا صلاحیت رسیدگی به شکایات از قضات را دارد.

مجتبی عاشوری

مجتبی عاشوری

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۸(۹۸۰ نظر)

با درود بنظر اقدام قاضی قانونی بوده است و صحیح، اظهارنظر دقیق مستلزم بررسی جمیع مستندات است

آسیه فتاحی امیردهی

آسیه فتاحی امیردهی

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه قضاییه

۴٫۸(۲٬۸۲۹ نظر)

بنظر اطاله دادرسی ارتباطی به قاضی پرونده نداشته باشد

نمایش ۵ پاسخ دیگر وکلا
مجتبی ایروانی

مجتبی ایروانی

کارشناس حقوقی

۴٫۷(۱۳ نظر)

سلام در زمان مقرر اعتراض نموده لذا شکایت در دادسرای انتظامی قصات شکایت و پیگیری نمایید موفق باشید

فهیمه صیاد

فهیمه صیاد

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۷(۳۶۳ نظر)

درود
تخلفی صورت نگرفته است.

حسین حاجی زاده

حسین حاجی زاده

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه قضاییه

۴٫۸(۵۸۵ نظر)

می توانید اعتراض نمایید

ابوالفضل جهان بخش

ابوالفضل جهان بخش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۸(۱٬۲۴۸ نظر)

بادرودوسلام اقدام وکار قاضی صحیح و معتبر بوده.

محمد محمدی

محمد محمدیهویت این وکیل به‌صورت دستی توسط کارشناسان بنیاد وکلا احراز شده است.

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۹(۱٬۱۹۰ نظر)

اقدام وکار قاضی صحیح و معتبر بوده

پرسش خود را بفرستید؛ اولین وکیل آزاد در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهد.

پرسش حقوقی دیگری دارید؟

پرسش خود را رایگان مطرح کنید؛ وکلا و کارشناسان حقوقی بنیاد وکلا در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهند.

پرسش جدید