آیا می‌توانم حکم جلب بگیرم و آیا دادگاه تجدیدنظر پیش‌قسط مهریه را کاهش می‌دهد؟

پرسیده شده ۱۲ سال پیش۲ پاسخ ثبت شده

دادگاه حکم صادر کرده که همسرم باید ۸۰۰ سکه تمام بهار آزادی را به صورت اقساط پرداخت کند: ۳۰ سکه پیش‌قسط و هر سه ماه یک سکه. حکم حضوری بوده و ۲۰ روز مهلت تجدیدنظرخواهی داشته است. همسرم اعتراض زده، اما من از این موضوع بی‌خبر بودم و مهلتم گذشت. می‌خواهم بدانم آیا دادگاه تجدیدنظر می‌تواند پیش‌قسط را کاهش دهد؟ همچنین آیا الان می‌توانم حکم جلب بگیرم؟ ضمناً همسرم پیشنهاد داده که در ازای بخشیدن مهریه، طلاق توافقی بدهد.

جمع‌بندی پاسخ وکلا

هوش مصنوعی

دادگاه تجدیدنظر این اختیار را دارد که میزان پیش‌قسط یا اقساط مهریه را کاهش دهد. همچنین گرفتن حکم جلب تنها در صورتی ممکن است که همسرتان از پرداخت اقساط تعیین‌شده خودداری کند.

اینکه شرایط پرداخت در مرحله تجدیدنظر دقیقاً چه تغییری می‌کند، به تصمیم قضات آن دادگاه و وضعیت پرداخت اقساط بستگی دارد.

پاسخ هوشمند بنیاد وکلا

هوش مصنوعی

امکان کاهش پیش‌قسط و شرایط صدور حکم جلب

با توجه به اعتراض همسرتان، دادگاه تجدیدنظر ممکن است میزان پیش‌قسط یا اقساط مهریه را تعدیل و کسر کند، اما مقدار دقیق این کاهش از پیش مشخص نیست. تا زمانی که همسر شما اقساط را طبق رأی دادگاه پرداخت کند، امکان دریافت حکم جلب وجود ندارد. در صورتی که زوج از پرداخت اقساط یا پیش‌قسط تعیین‌شده امتناع کند، می‌توانید برای جلب او اقدام کنید.

این پاسخ به‌صورت خودکار تولید شده و جای مشاوره‌ی حقوقی با وکیل را نمی‌گیرد؛ پاسخ‌های وکلا در ادامه آمده است.

۲ پاسخ از وکلا و کارشناسان حقوقی

پاسخ برتر
مهدی حمیدی

مهدی حمیدی

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه قضاییه

۵٫۰(۲۷ نظر)

چون تجدید نظرخواهی توسط همسرتان انجام شده، احتمال تعدیل پیش‌قسط در دادگاه تجدید نظر وجود دارد اما میزان کاهش مشخص نیست؛ تا زمانی که اقساط طبق حکم دادگاه اجرا می‌شود، نمی‌توانید حکم جلب بگیرید.

آناهیتا احمدی

آناهیتا احمدی

کارشناس حقوقی

۴٫۸(۸۱ نظر)

با سلام
ممکن است در رای صادره در مرحله تجدیدنظر خواهی میزان اقساط پرداختی بابت مهریه کسر شود و در صورتی که زوج اقساط را پرداخت نکند زوجه می تواند حکم جلب زوج را بگیرد.
موفق باشید

پرسش خود را بفرستید؛ اولین وکیل آزاد در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهد.

پرسش حقوقی دیگری دارید؟

پرسش خود را رایگان مطرح کنید؛ وکلا و کارشناسان حقوقی بنیاد وکلا در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهند.

پرسش جدید