بنیاد وکلا
پشتیبانی و رزرو مشاوره ۴۲۸۱۸ - ۰۲۱
۴۲۸۱۸ - ۰۲۱

لطفاً اتصال اینترنت خود را بررسی کنید.

من به عنوان دخترش میتونم برم دادگاه یا حتما مادرم هم باید باشه؟

پرسیده شده ۴ سال پیش ۱۴ پاسخ ثبت شده

سلام پدرمان فوت شده ،یکی از وراث مانع تقسیم ارث میشود ،مادرم مریضه میخاد مهریه و اجرت المثل بگیره،به خاطر بیماری مادرم از شهرستان به تهران امدیم ،
🔹️سوالم اینه مادرم نمیتونه به شهرستان برگرده و نمیتونه به دادگاه بره چون خیلی مریضه ،چطوری میتونه اجرت المثل و مهریه اشو بگیره ،پول برای وکیل هم نداریم ،
🔹️من به عنوان دخترش میتونم برم دادگاه یا حتما مادرم هم باید باشه؟باید حتما به شهرستان بره شکایت کنه یا تهران هم میشه؟

جمع‌بندی پاسخ وکلا هوش مصنوعی

شما به جای مادرتان نمی‌توانید در جلسات دادگاه حاضر شوید و حضور خود ایشان یا وکیل دادگستری الزامی است. با توجه به بیماری و عدم توانایی مالی، مادرتان می‌تواند از طریق دادگاه یا کانون وکلا تقاضای وکیل معاضدتی و رایگان کند و ثبت دادخواست نیز از دفاتر خدمات قضایی تهران امکان‌پذیر است.

پاسخ هوشمند بنیاد وکلا هوش مصنوعی

لزوم حضور شخص اصیل یا وکیل دادگستری

فرزند نمی‌تواند به جای مادر در دادگاه برای مطالبه مهریه یا اجرت‌المثل شرکت کند، زیرا تنها خود شخص ذینفع یا وکیل دادگستری حق حضور دارند. با این حال نیازی به بازگشت مادر به شهرستان نیست و ثبت اولیه دادخواست از دفاتر خدمات الکترونیک قضایی تهران قابل انجام است. در صورت ناتوانی مالی و بیماری، مادرتان می‌تواند با ارسال مدارک پزشکی و استشهاد عدم تمکن به دادگاه یا مراجعه به کانون وکلا، درخواست وکیل معاضدتی رایگان نماید. در امور صرفاً اداری نیز در صورت تنظیم وکالت‌کاری، انجام کارها توسط شما امکان‌پذیر خواهد بود.

این پاسخ به‌صورت خودکار تولید شده و جای مشاوره‌ی حقوقی با وکیل را نمی‌گیرد؛ پاسخ‌های وکلا در ادامه آمده است.

۱۴ پاسخ از وکلا و کارشناسان حقوقی

پاسخ برتر ۴ سال پیش
جواد تقی زاده
جواد تقی زاده

کاراموز وکالت مرکز وکلای قوه‌قضاییه

سلام
۱- دعاوی گفته شده توسط دادگاهی که پدرتان آخرین محل اقامت و زندگی وی قبل از فوتشان آنجا بوده رسیدگی خواهند شد.
۲- فقط شخص مادرتان و یا وکیل دادگستری که از ایشان وکالت داشته باشد حق حضور در جلسات دادگاه و پیگیری پرونده را دارند.
۳- می توانید دادخواست های مذکور در سوال را با مراجعه به نزدیک ترین دفتر خدمات الکترونیک قضایی به محل سکونت مادرتان در هر شهری که ساکن باشند ثبت نمائید ( عنوان دادگاه رسیدگی کننده در دادخواست باید همان دادگاه شهر گفته شده در بند ۱ پاسخ باشد) تا آن دفتر دادخواست ها را به صورت الکترونیک به دادگاه آن شهر ارسال کند و پس از وصول پیامک مبنی بر ثبت دادخواست ها و تعیین شعبه رسیدگی کننده،می توانید از طریق یکی از دفاتر خدمات الکترونیک قضایی طی ارسال لایحه به شعبه دادگاه،با پیوست نمودن مدارک مربوط به بیماری مادرتان و نیز گواهی پزشک و حتی الامکان پیوست استشهادیه محلی مبنی بر وضعیت ضعیف مالی مادر شما،از شعبه دادگاه درخواست معرفی وکیل معاضدتی ( رایگان ) برای وکالت از مادرتان را نمائید همچنین می توانید با همراه داشتن مدارک گفته شده به کانون وکلای دادگستری و یا مرکز وکلای قوه‌ قضائیه واقع در شهرستان مرکز استان محل وقوع دادگاه رسیدگی کننده مراجعه و از مسئول مربوطه درخواست فوق الذکر را کتبا تقاضا نمائید.
توجه داشته باشید در تمام این مراحل،حضور مادر شما جهت امضا ضرورت دارد و تقاضا و لایحه باید به نام ایشان نوشته شود.

سمیه آرزه ۴ سال پیش

کارشناس حقوقی

۴٫۸ · ۱۰۵ مشاوره موفق

سلام در مورد حضور در دادگاه باید یا خودشون حاضر شوند یا وکیل دادگستری به جای ایشون حضور داشته باشند شما نمی تونید در دادگاه حضور پیدا کنید اما در مورد مسایل اداری و کاری میتونید با داشتن وکالت کاری از مادرتان اقدام کنید

بهنام رفیعی ساران
بهنام رفیعی ساران تأیید‌شده
۴ سال پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۷ · ۳٬۳۷۲ مشاوره موفق

سلام
خبر ایشان یا باید راسا در دادگاه حاضر شوند و یا اینکه وکیل دادگستری از جانب ایشان اقدام نماید

فائزه احمدی
فائزه احمدی تأیید‌شده
۴ سال پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۹ · ۱٬۴۶۲ مشاوره موفق

باسلام واحترام چنانچه خودشان نمیتوانند میبایست وکیل بگیرید شما نمیتوانید دادگاه بروید

نمایش ۱۰ پاسخ دیگر وکلا بستن پاسخ‌های بیشتر
حسین کمانگر ۴ سال پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۵٫۰

با سلام، خیر شما نمی توانید مراجعه کنید بایستی از طریق وکیل دادگستری اقدام کنید. در صورتی که تمکن کافی برای اخذ وکیل دادگستری را ندارید پیشنهاد میدهم از طریق وکیل معاضدتی اقدام بفرمایید.

زینب ایمانی
زینب ایمانی
۴ سال پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۸ · ۷۳ مشاوره موفق

باسلام
خیر شما نمیتوانید،مادرتان و یا وکیل ایشان میتواند اقدام نماید.
دادگاه محل اقامت زوجه نیز صالح است.

مژگان صالح ابادی
مژگان صالح ابادی
۴ سال پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۷ · ۱۸۵ مشاوره موفق

خیر.
خودش یا وکیل، بله دادخواست را از هر مکانی می توانید ثبت نمایید.

ستاره ملکشاهی اصل ۴ سال پیش

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه‌قضاییه

۴٫۷ · ۸ مشاوره موفق

سلام برای حضور در دادگاه ، حضور اصیل یا وکیل امکانپذیر در غیرانصورت امکان ندارد.
میتوانید از وکیل معاضدتی بهره ببرید

آسیه فتاحی امیردهی ۴ سال پیش

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه‌قضاییه

۴٫۸ · ۳٬۳۴۷ مشاوره موفق

خیر شما نمی توانید اقدام بفرمایید

فهیمه صیاد ۴ سال پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۷ · ۵۳۸ مشاوره موفق

درود
حضور خودشان یا وکیل دادگستری لازم است.

عبدالرضا صدیق ۴ سال پیش

کارشناس حقوقی

۴٫۸ · ۱۹ مشاوره موفق

با سلام. از طریق دادگاه درخواست وکیل معاضدتی نمایید.

سحر احمدی ترکمانی
سحر احمدی ترکمانی
۴ سال پیش

کارشناس حقوقی

سلام
خیر شما ذینفع نیستید.در مورد مطالبه مهریه مادرتان می توانند جداگانه در محل اقامت یعنی تهران اقدام نمایند.

محجوبه یداله پور ۴ سال پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۵٫۰ · ۱۴ مشاوره موفق

سلام، باید حاضر شوند یا وکیل بگیرند.

الهه حسینی ۴ سال پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

سلام
صرفا ذینفع یا وکیل میتواند اقدام نماید

۲۰۰ وکیل متخصص انحصار وراثت آنلاین‌اند

پرسش خود را بفرستید؛ اولین وکیل آزاد در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهد.

پرسش حقوقی دیگری دارید؟

پرسش خود را رایگان مطرح کنید؛ وکلا و کارشناسان حقوقی بنیاد وکلا در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهند.

پرسش جدید