عقد بیع و عقد صلح عمری با یکدیگر متفاوت‌اند؟

پرسیده شده ۲ سال پیش۸ پاسخ ثبت شده

با سلام خدمت وکلای محترم، دو سوال مختصر داشتم:
۱) آیا عقد صلح عمری و عقد بیع به لحاظ حقوقی با یکدیگر متفاوت‌اند؟ یا اینکه عقد صلح عمری به لحاظ حقوقی نوعی بیع محسوب می‌شود؟
۲) اگر عقد صلح عمری متفاوت از بیع می‌باشد، بنابراین از دایره شمول ماده ۴۰۱ قانون مدنی خارج است، درسته؟ چرا که در متن ماده مذکور به صراحت صحبت از "بیع" شده است.

جمع‌بندی پاسخ وکلا

هوش مصنوعی

عقد بیع و صلح عمری ماهیت و آثاری کاملا متفاوت از یکدیگر دارند. با این حال، خیار شرط در عقد صلح نیز راه دارد و برخلاف بیع، تعیین حق فسخ تا پایان عمر مصالح در صلح عمری باعث بطلان آن نمی‌شود.

این یک قاعده کلی است و وضعیت قرارداد شما به نحوه نگارش شروط و عوض یا بلاعوض بودن صلح بستگی دارد.

پاسخ هوشمند بنیاد وکلا

هوش مصنوعی

تفاوت عقد بیع با صلح عمری و شرایط خیار فسخ

عقد صلح عمری ماهیتا متفاوت از عقد بیع است و آثار جداگانه‌ای دارد. خیار شرط در عقد صلح نیز جریان دارد و برای طرفین قابل پیش‌بینی است. اگر صلح عمری به صورت بلاعوض منعقد شود، عقدی مسامحه‌ای محسوب شده و قید حق فسخ به مدت عمر مصالح در آن صحیح است. بنابراین نامشخص بودن طول عمر مصالح، برخلاف بیع، باعث بطلان عقد صلح نخواهد شد.

این پاسخ به‌صورت خودکار تولید شده و جای مشاوره‌ی حقوقی با وکیل را نمی‌گیرد؛ پاسخ‌های وکلا در ادامه آمده است.

۸ پاسخ از وکلا و کارشناسان حقوقی

پاسخ برتر

سکینه چهره خند

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۹(۳۸ نظر)

سلام و عرض ادب
صلح با بیع متفاوت است اما در هردو میتوان شرط خیار قرار داد و برای طرفین یا یکی از آنها، خیار شرط قائل شد.

صلح عمری اگر بصورت بلاعوض تنظیم شود، یک عقد مسامحه ای محسوب میشود که قراردادن خیار شرط دائمی (بدون مدت) در آن صحیح است لذا عموما در صلح عمری با حق فسخ، خیار فسخ به طور دائمی یعنی به طول مدت عمر مصالح (که سقف مدت آن برای طرفین نامشخص است) گذاشته میشود و این شرط صحیح است و باعث بطلان عقدصلح نیز نخواهد شد.

زهرا نیک زاد

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۸(۳۵۲ نظر)

باسلام بله متفاوت هستند،مطابق ماده ۷۶۰قانون مدنی خیارشرط درصلح هم وجودارد،

امیر محمد کریمی

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۹(۱۲۸ نظر)

خیر ماهیتی متفاوت داشته و آثار آنها متفاوت است.
خیار شرط در تمامی عقود موجود است.

فرشته نوری

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۸(۱۴۱ نظر)

با سلام،ماهیتی متفاوت از عقد بیع داردخیار شرط در عقد صلح هم می توان حق فسخ برای مدت معین یا به مدت عمر برای‌ مصالح قرار داد که به صورت صلح خیاری میشود.

نمایش ۴ پاسخ دیگر وکلا

حسین مظاهری تهرانی

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۹(۴۸۴ نظر)

با سلام
۱- بله ماهیتا متفاوتند.
۲- خیار شرط در صلح عمری نیز متصور است.

سعید قیطانی

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۹(۲۴۲ نظر)

سلام
بله متفاوت می باشند

مرتضی حاتمی فر

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۹(۶۰ نظر)

درود بله متفاوت هستند،مطابق ماده ۷۶۰قانون مدنی خیارشرط درصلح هم وجوددارد

محمدرضا توکلی

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۹(۲۷۸ نظر)

با سلام عقد صلح و بیع دو عقد متفاوت هستند

پرسش خود را بفرستید؛ اولین وکیل آزاد در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهد.

پرسش حقوقی دیگری دارید؟

پرسش خود را رایگان مطرح کنید؛ وکلا و کارشناسان حقوقی بنیاد وکلا در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهند.

پرسش جدید