عدم تمکین زوجه و پرداخت نصف اموال به زوجه در صورت طلاق

پرسیده شده ۱۱ سال پیش۲ پاسخ ثبت شده
ادامهٔ متن پرسش

با سلام
همسر اینجانب سابقه عدم تمکین دارد. حتی تا مرز طلاق هم پیش رفتیم ولی بخاطر فرزندانم و وساطت اطرافیان گذشت کردم . ولی بعد از گذشت چندین سال مجددا" بنای ناسازگاری گذاشته و زندگی را برایم غیرقابل تحمل کرده. هرکاری دلش میخواهد میکند. بدون اجازه من از منزل خارج میشود. حتی سرکار میرود. تهدیدمیکند. دادوفریاد راه میاندازد . بهیچوجه تمکین عام و خاص ندارد. میخواهم بپرسم با این شرایط آیا میتوانم او را طلاق دهم ؟ حتی حاضر به پرداخت مهریه اش نیز هستم . ولی از نصف دارایی میترسم . چون با هزار خون دل و سختی خانه خریده ام . ممنون از راهنماییتان.

جمع‌بندی پاسخ وکلا

هوش مصنوعی

طلاق از طرف مرد در هر زمانی با پرداخت حقوق مالی زن امکان‌پذیر است و مهریه در هر حال باید پرداخت شود. با این حال، اگر عدم تمکین و تخلف زوجه در دادگاه ثابت شود، شرط تنصیف دارایی اجرا نخواهد شد.

این قاعده کلی است اما شمول یا عدم شمول نصف اموال به این بستگی دارد که آیا تخلف و عدم تمکین همسرتان در دادگاه اثبات شده است یا خیر.

پاسخ هوشمند بنیاد وکلا

هوش مصنوعی

وضعیت تنصیف اموال در صورت عدم تمکین زن

شما به عنوان زوج حق دارید در هر زمان با پرداخت مهریه و حقوق قانونی همسرتان، برای طلاق اقدام کنید. در خصوص نصف دارایی، اگر بتوانید عدم تمکین و تخلف زوجه از وظایف زناشویی را در دادگاه به اثبات برسانید، شرط تنصیف اموال اجرا نمی‌شود و نصف خانه به ایشان تعلق نخواهد گرفت. همچنین در صورت اثبات قانونی عدم تمکین، نفقه نیز به زن تعلق نمی‌گیرد ولی مهریه تحت هر شرایطی باید پرداخت شود.

این پاسخ به‌صورت خودکار تولید شده و جای مشاوره‌ی حقوقی با وکیل را نمی‌گیرد؛ پاسخ‌های وکلا در ادامه آمده است.

۲ پاسخ از وکلا و کارشناسان حقوقی

پاسخ برتر
مهدی حمیدی

مهدی حمیدی

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه قضاییه

۵٫۰(۲۷ نظر)

بله می‌توانید طلاق دهید و در صورت اثبات عدم تمکین و تخلف زوجه، شرط تنصیف دارایی اجرا نمی‌شود و نصف اموال به او تعلق نمی‌گیرد.

سها آگهی

سها آگهی

کارشناس حقوقی

۴٫۸(۱۷۶ نظر)

طلاق از طرف زوج در هر زمان با پرداخت حقوق زوجه امکان پذیر است. مهریه حق قانونی زوجه است و در هر صورت باید پرداخت شود. ولی در صورت عدم تمکین نفقه به ایشان تعلق نمیگیرد. شما میتوانید مدتی قبل از دادخواست طلاق خانه ی خود را به نام فرد ثالثی بزنید ( مثلا چند ماه قبل از دادخواست ) که به منظور فرار از دین تلقی نگردد و با پرداخت مهریه ایشان را طلاق دهید.

موفق باشید

پرسش خود را بفرستید؛ اولین وکیل آزاد در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهد.

پرسش حقوقی دیگری دارید؟

پرسش خود را رایگان مطرح کنید؛ وکلا و کارشناسان حقوقی بنیاد وکلا در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهند.

پرسش جدید