بنیاد وکلا
پشتیبانی و رزرو مشاوره ۴۲۸۱۸ - ۰۲۱
۴۲۸۱۸ - ۰۲۱

لطفاً اتصال اینترنت خود را بررسی کنید.

شکایت به دادگاه بابت پرداخت عیدی و سنوات امکان پذیر است؟

پرسیده شده ۸ سال پیش ۲ پاسخ ثبت شده

سلام ،
شرکتی داریم با 20 پرسنل ، جزء قوانین شرکت هست که هر کسی دعوا فیزیکی داشته باشد هر دو نفر اخراج میشوند . پایان سال 95 دو نفر با یکدیگر دعوا فیزیکی داشتن که ما ازشون خواستیم شرکت را ترک کنن (مورد به اداره کار گزارش نشد). بعد از دوماه یکی از آنها آمد و تسویه کرد و رفت ، دیگری به اداره کار بابت عیدی و سنوات شکایت کرد ، که در اداره کار ما تمام هزینه های اداره کار مشخص کرده بود را پذیرفتیم ، منتظر امدن شاکی و دادن تسویه اش بودیم که بعد از 2 ماه نامه ای از دادگستری دال بر شکایت کارگر مربوط شدیم که محکوم به پرداخت همان مبلغ به حساب دادگاه و نیم عشر شدیم ، سوال من اینه چجوریه میتونه هر کسی راه بیفته بره اداره کار و بعدم بره دادگاه شکایت کنه و دادگاه ما را هر دفعه ملزم به پرداخت نیم عشر کنه ؟؟؟
ظاهرا دادگاه نه بدنبال احقاق حق شاکی که بدنبال نیم عشر خود میباشد ، با تشکر،

جمع‌بندی پاسخ وکلا هوش مصنوعی

رسیدگی به عیدی و سنوات در صلاحیت اداره کار است، اما وقتی رای اداره کار قطعی شود لازم‌الاجرا بوده و برای اجرای آن به دادگاه ارجاع می‌شود که هزینه‌های اجرا و نیم‌عشر را هم در بر می‌گیرد.

وضعیت پرداخت هزینه‌های اضافی در پرونده شما به نحوه اقدام پس از صدور رای اداره کار و اجرای آن بستگی دارد.

پاسخ هوشمند بنیاد وکلا هوش مصنوعی

نحوه مطالبه عیدی و علت تعلق نیم‌عشر دولتی

رسیدگی اولیه به مطالبات کارگری مانند حقوق، عیدی و سنوات صرفاً در صلاحیت اداره کار قرار دارد و دادگاه به عنوان مرجع نخستین به آن ورود نمی‌کند مگر اینکه موضوع به عنوان یک طلب مالی مستقل مطرح شده باشد. در صورتی که رای اداره کار قطعی شود، این رای از نظر قانونی لازم‌الاجرا خواهد بود. با عدم پرداخت به موقع و ارجاع پرونده به اجرای احکام دادگستری، هزینه‌های اجرایی از جمله نیم‌عشر بر عهده کارفرما قرار می‌گیرد.

این پاسخ به‌صورت خودکار تولید شده و جای مشاوره‌ی حقوقی با وکیل را نمی‌گیرد؛ پاسخ‌های وکلا در ادامه آمده است.

۲ پاسخ از وکلا و کارشناسان حقوقی

مونا عابدی
مونا عابدی تأیید‌شده
۴ سال پیش

کارشناس حقوقی

۴٫۷ · ۲٬۷۵۹ مشاوره موفق

سلام
رای قطعی صادره از اداره کار لازم الجراست و هزینه های اجرا با توجه به ورود خسارت بر عهده کارفرما میباشد

سها آگهی ۸ سال پیش

کارشناس حقوقی

۴٫۹ · ۲۶۳ مشاوره موفق

شکایت ایشان باید حقوق و عید و سنوات در صلاحیت اداره کار است نه دادگاه. ولی اگر طلب مالی باشد دادگاه نیز به این موضوع رسیدگی خواهد کرد مطابق دادخواست تنظیم شده و شما ملزم به پرداخت هستید.

۹۱ وکیل متخصص اداره کار آنلاین‌اند

پرسش خود را بفرستید؛ اولین وکیل آزاد در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهد.

پرسش حقوقی دیگری دارید؟

پرسش خود را رایگان مطرح کنید؛ وکلا و کارشناسان حقوقی بنیاد وکلا در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهند.

پرسش جدید