شرط سن در تحصیل تابعیت ایران طبق ماده ۹۷۹ قانون مدنی

پرسیده شده ۴ ساعت پیش۸ پاسخ ثبت شده

با سلام، بر اساس بند ۱ ماده ۹۷۹ قانون مدنی، آیا متقاضی تحصیل تابعیت ایران باید دقیقاً ۱۸ سال سن داشته باشد یا داشتن سن ۱۸ سال تمام و بالاتر ملاک است؟

جمع‌بندی پاسخ وکلا

هوش مصنوعی

بیشتر وکلا معتقدند ملاک رسیدن به سن ۱۸ سال تمام یا بالاتر است و سن دقیقاً ۱۸ سال شرط نیست، هرچند در یک نظر سن ۲۵ سال مطرح شده است.

این سن صرفاً حداقل شرط سنی است و تحقق سایر شرایط قانونی روند درخواست شما را تغییر می‌دهد.

پاسخ هوشمند بنیاد وکلا

هوش مصنوعی

ملاک سن ۱۸ سال تمام یا بالاتر برای تابعیت

طبق ماده ۹۷۹ قانون مدنی متقاضی باید به سن هجده سال تمام رسیده باشد. بنابراین رسیدن به ۱۸ سال تمام یا سنین بالاتر کفایت می‌کند و نیازی نیست فرد دقیقاً در هجده سالگی باشد. از فردای روز تولد هجده سالگی، شخص واجد شرط سنی خواهد بود و تقاضای افراد زیر ۱۸ سال عموماً پذیرفته نمی‌شود. البته در یک دیدگاه نیز شرط سن ۲۵ سال برای ارسال درخواست به وزارت امور خارجه عنوان شده است.

این پاسخ به‌صورت خودکار تولید شده و جای مشاوره‌ی حقوقی با وکیل را نمی‌گیرد؛ پاسخ‌های وکلا در ادامه آمده است.

۸ پاسخ از وکلا و کارشناسان حقوقی

پاسخ برتر

ابراهیم باقریان خوزانی

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه قضاییه

۵٫۰(۱۸ نظر)

مطابق بند ۱ ماده ۹۷۹ قانون مدنی، متقاضی باید «به سن هیجده سال تمام رسیده باشد». بنابراین، شخصی که ۱۸ سال تمام دارد یا از آن بیشتر سن دارد، از حیث شرط سنی واجد شرایط است؛

حدیث محمودی

کارآموز وکالت مرکز وکلای قوه قضاییه

۵٫۰(۳۹ نظر)

با سلام، طبق نص ماده ۹۷۹ قانون مدنی، ملاک برای متقاضی تحصیل تابعیت ایران، داشتن سن ۱۸ سال «تمام» است. به این معنا که فرد باید تمام ۱۸ سال خود را سپری کرده باشد و از روز بعد از تولد هجده سالگی، واجد شرایط سنی جهت ارائه درخواست می‌باشد.

مجتبی نصیری نیا

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۹(۱۵ نظر)

ملاک رسیدگی به 18 سال تمام و وارد شدن به سن 19 سال است

سمانه پیرانی

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۵٫۰(۱۴ نظر)

سن ۱۸ سال تمام یا بیشتر ملاک است نه دقیقاً ۱۸ سال

نمایش ۴ پاسخ دیگر وکلا

علیرضا زرینه پور

کارآموز وکالت مرکز وکلای قوه قضاییه

۴٫۸(۲۴ نظر)

بادرود
برای تحصیل تابیعیت باید 25 سال داشته باشین ودر خواست خود را به وزارت امور خوارجه جهت تصویب دولت تقدیم شود

اکبر صادقی

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۵٫۰(۴ نظر)

با سلام
افرادی بالای ۱۸ سال می تواند درخواست تابعیت کشور ایران را داشته باشند عموما درخواست زیر ۱۸ سال پذیرفته نمی شود.

سمیه آرزه

کارشناس حقوقی

۴٫۸(۲۸۰ نظر)

سلام.
ملاک رسیدن به سن ۱۸ سال تمام است؛ بنابراین متقاضی لازم نیست دقیقاً ۱۸ ساله باشد و افراد بالاتر از ۱۸ سال نیز از نظر شرط سنی واجد شرایط هستند. البته تحصیل تابعیت ایران مستلزم داشتن سایر شرایط قانونی، از جمله پنج سال اقامت در ایران و نداشتن محکومیت کیفری مقرر در قانون است.

مرتضی کردی

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه قضاییه

باسلام وقتی درقانون کلمه ای تصریح می شود در مقام بیان است و باید 18سال کامل(تمام)باشد.

پرسش خود را بفرستید؛ اولین وکیل آزاد در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهد.

پرسش حقوقی دیگری دارید؟

پرسش خود را رایگان مطرح کنید؛ وکلا و کارشناسان حقوقی بنیاد وکلا در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهند.

پرسش جدید

ابراهیم باقریان خوزانی

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه قضاییه۵٫۰(۱۸ نظر)