شرایط رفع غیبت سربازی ناشی از عدم ثبت معافیت تحصیلی مدرسه جهت ورود به دانشگاه

پرسیده شده ۲ ساعت پیش۸ پاسخ ثبت شده

من در اسفندماه [تاریخ] به سن ۱۸ سال تمام رسیدم، اما مدرسه برای بنده درخواست معافیت تحصیلی ثبت نکرده بود. هم‌اکنون دیپلم خود را دریافت کرده‌ام و قصد دارم از مهلت یک‌ساله پس از فراغت از تحصیل برای شرکت در کنکور سراسری سال آینده استفاده کنم؛ با این حال در استعلام‌های انتظامی، وضعیت بنده «مشمول غایب» درج شده است. آیا وجود این غیبت مانع از قبولی و ثبت‌نام در دانشگاه خواهد شد؟ در صورتی که پیش از اتمام مهلت یک‌ساله وضعیت خود را به سازمان نظام وظیفه اعلام کنم، مشکل برطرف می‌شود؟

جمع‌بندی پاسخ وکلا

هوش مصنوعی

اگر غیبت در سامانه نظام وظیفه قطعی باشد، حتی در صورت قبولی در کنکور امکان ثبت‌نام دانشگاه و صدور معافیت وجود ندارد؛ با این حال، دارندگان دیپلم جدید یک سال مهلت دارند و نباید مشمول غایب شناخته شوند.

این یک قاعده کلی است و سرنوشت شما به این بستگی دارد که آیا ثبت غیبت ناشی از خطای اداری مدرسه بوده یا مهلت قانونی شما سپری شده است.

پاسخ هوشمند بنیاد وکلا

هوش مصنوعی

ثبت غیبت مانع صدور معافیت تحصیلی دانشگاه است

اگر در سامانه نظام وظیفه وضعیت شما غایب درج شده باشد، حتی با قبولی در کنکور نیز امکان صدور معافیت تحصیلی و ثبت‌نام در دانشگاه وجود ندارد. با این حال، در صورتی که به‌تازگی دیپلم گرفته باشید، مهلت یک‌ساله برای کنکور دارید و نباید مشمول غایب به حساب بیایید. رفع مشکل منوط به این است که مشخص شود غیبت ثبت‌شده به دلیل کوتاهی مدرسه در ثبت معافیت بوده و آیا نظام وظیفه آن را اصلاح می‌کند یا خیر.

این پاسخ به‌صورت خودکار تولید شده و جای مشاوره‌ی حقوقی با وکیل را نمی‌گیرد؛ پاسخ‌های وکلا در ادامه آمده است.

۸ پاسخ از وکلا و کارشناسان حقوقی

پاسخ برتر

صمد محمدی

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۵٫۰(۳ نظر)

خیر؛ اگر در سامانه نظام وظیفه واقعاً غایب شناخته شده باشید، طبق ماده ۳۵ قانون خدمت وظیفه عمومی، حتی با قبولی در کنکور امکان صدور معافیت تحصیلی و ثبت‌نام دانشگاه را نخواهید داشت.

سارا تک روستا

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه قضاییه

۴٫۹(۳۷ نظر)

سلام وقت بخیر اور در سامانه غایب شناخته شده باشید با قبولی در کنکور نیز مشمول معافیت نخواهید شد

علیرضا زرینه پور

کارآموز وکالت مرکز وکلای قوه قضاییه

۴٫۸(۲۴ نظر)

بادرود
اگر جدید دیپلم اخذ نمودین شما یکسال برای کنکور وقت دارین مشمول محسوب نمیشویذ

علی فتحی

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه قضاییه

۴٫۹(۱۱ نظر)

سلام وقت بخیر در صورتی که دیپلم داشته باشید یک سال وقت خواهید داشت و مشمول نظام وظیفه نمی شوید

نمایش ۴ پاسخ دیگر وکلا

محمد عطاریان

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه قضاییه

۴٫۸(۹۸ نظر)

با سلام
توجه داشته باشید که غیبت ثبت شده مانع از صدور معافیت تحصیلی است و خودبخود مرتفع نمی شود بنابراین شما باید فورا موضوع را از طریق پلیس + ۱۰ پیگیری کنید.
اگر غیبت شما ناشی از کوتاهی مدرسه در ثبت معافیت تحصیلی بوده، می توانید علیه مدیر مدرسه در اداره شکایات آموزش و پرورش شکایت کنید و مدارک تحصیل و تاریخ فراغت را برای بررسی ارائه دهید.

ابراهیم باقریان خوزانی

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه قضاییه

۵٫۰(۱۸ نظر)

غیبت ثبت شده مانع از صدور معافیت تحصیلی است و خودبخود مرتفع نمی شود

سمانه پیرانی

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۵٫۰(۱۵ نظر)

وضعیت «مشمول غایب» در حال حاضر مانع ثبت‌نام دانشگاه است؛ هرچند قبولی در کنکور را لزوماً باطل نمی‌کند. دانشگاه برای ثبت‌نام نهایی، برگه اعزام به خدمت یا معافیت تحصیلی می‌خواهد و برای مشمول غایب صادر نمی‌شود.

اگر قبل از پایان مهلت یک‌ساله پس از فراغت از تحصیل خود را به سازمان وظیفه عمومی معرفی کنید، مشکل قابل رفع است؛ مشروط بر اینکه در این مهلت اقدام کنید و با پیگیری مدرسه و نظام وظیفه، وضعیت غیبت اصلاح و «برگ اعزام بدون غیبت» دریافت کنید. صرف قبولی کافی نیست؛ باید قبل از ثبت‌نام، غیبت رفع شود.

الهام باقری

کارآموز وکالت مرکز وکلای قوه قضاییه

باسلام و احترام
بله، غیبت می‌تواند مانع صدور معافیت تحصیلی دانشگاه شود؛ اما اگر غیبت ناشی از قصور مدرسه در ثبت معافیت باشد، امکان درخواست بررسی و اصلاح وجود دارد.
به پلیس +۱۰ مراجعه و درخواست بررسی سابقه غیبت کنید.

پرسش خود را بفرستید؛ اولین وکیل آزاد در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهد.

پرسش حقوقی دیگری دارید؟

پرسش خود را رایگان مطرح کنید؛ وکلا و کارشناسان حقوقی بنیاد وکلا در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهند.

پرسش جدید

صمد محمدی

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری۵٫۰(۳ نظر)