شرایط تحقق تدلیس در ازدواج و تأثیر آن بر مهریه و نفقه

پرسیده شده ۱۷ ساعت پیش۲۱ پاسخ ثبت شده
ادامهٔ متن پرسش

من حدود یک سال و نیم است که عقد کرده‌ام و با همسرم رابطه زناشویی داشته‌ایم اما زیر یک سقف نرفته‌ایم. پس از اینکه مهریه و نفقه خود را به اجرا گذاشتم، همسرم برای فرار از پرداخت، دعوای تدلیس در ازدواج مطرح کرده و به مواردی نظیر عدم دوشیزگی، شغل، سلامت روان و مدرک تحصیلی استناد کرده است. در خصوص تحصیل، در زمان عقد یک درس تا پایان مقطع کارشناسی‌ام باقی مانده بود اما در عقدنامه مدرک من و حتی مدرک خود ایشان کارشناسی ثبت شد و بعداً به ایشان اطلاع دادم و مشکلی نداشتند، هرچند پیام مکتوبی برای اثبات این اطلاع ندارم. همچنین مصرف قرص آرام‌بخش داشته‌ام که ایشان می‌دانستند. آیا همسرم می‌تواند به استناد موضوع تحصیل یا سایر موارد، تدلیس را ثابت کند و از پرداخت مهریه معاف شود؟

جمع‌بندی پاسخ وکلا

هوش مصنوعی

صرف طرح ادعای تدلیس مانع دریافت مهریه نمی‌شود و با وقوع رابطه زناشویی حتی در فرض فسخ، مهریه به قوت خود باقی است؛ همچنین اثبات تدلیس نیازمند اثبات فریب عمدی، موثر بودن آن و رعایت فوریت زمانی است.

این یک قاعده کلی است و سرنوشت دعوا در پرونده شما به توانایی همسرتان در اثبات فریبکاری و نحوه اثبات آگاهی قبلی او بستگی دارد.

پاسخ هوشمند بنیاد وکلا

هوش مصنوعی

ادعای تدلیس مانع دریافت مهریه پس از نزدیکی نیست

صرف ادعای تدلیس توسط زوج موجب از بین رفتن مهریه نمی‌شود و همسرتان باید فریب عمدی و مؤثر بودن آن را در دادگاه اثبات کند. با توجه به وقوع رابطه زناشویی، حتی در صورت پذیرش فسخ، حقوق مالی شما از بین نمی‌رود و اصل مهریه همچنان پابرجاست. همچنین اطلاع قبلی همسر از مصرف آرام‌بخش و موضوع تحصیلات، دفاع شما را تقویت کرده و ادعای فریب را رد می‌کند.

این پاسخ به‌صورت خودکار تولید شده و جای مشاوره‌ی حقوقی با وکیل را نمی‌گیرد؛ پاسخ‌های وکلا در ادامه آمده است.

۲۱ پاسخ از وکلا و کارشناسان حقوقی

پاسخ برتر

سیما حشمتی

کارآموز وکالت مرکز وکلای قوه قضاییه

۵٫۰(۲۶ نظر)

با سلام واحترام
صرف طرح دعوای تدلیس باعث سقوط مهریه نمی‌شود و همسرتان باید تدلیس و شرایط قانونی فسخ را اثبات کند. درباره مدرک تحصیلی، اگر بتوانید ثابت کنید پس از عقد از وضعیت واقعی مطلع شده و رضایت داشته، این موضوع به نفع شماست. مصرف دارو نیز به‌تنهایی دلیل بیماری مؤثر در فسخ نیست. همچنین با توجه به وقوع رابطه زناشویی، حتی در صورت اثبات فسخ، اصل مهریه شما از بین نمی‌رود. بهتر است در دفاع، بر اطلاع قبلی همسرتان، نبود قصد فریب و وقوع نزدیکی تأکید کنید.

ناهید نورعلی

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۷(۳ نظر)

صرف طرح دعوای تدلیس موجب سقوط مهریه نیست زوج باید فریب عمدی و مؤثر بودن آن در ازدواج را اثبات کند با توجه به اطلاع قبلی همسرتان از مصرف دارو و موضوع تحصیل، دفاع شما قابل اتکاست درج مدرک کارشناسی زوج در عقدنامه نیز می‌تواند قرینه دفاعی باشد حتی در فرض فسخ، با توجه به وقوع رابطه زناشویی، وضعیت مهریه باید با لحاظ ماده ۱۱۰۱ قانون مدنی بررسی شود

اعلا قدیمی

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه قضاییه

۵٫۰(۳۶ نظر)

سلام
فقط عدم دوشیزگی می‌تواند از موارد تدلیس باشد که آنهم باید قابل اثبات باشد و بلافاصله پس از اطلاع اقدام کند یعنی فوریت دارد

سمانه پیرانی

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۵٫۰(۱۵ نظر)

نه نمی‌تواند با این استنادها تدلیس را ثابت کند و از پرداخت مهریه معاف شود زیرا با تحقق رابطه زناشویی مهریه کامل به شما تعلق دارد و تحصیلات و مصرف قرص آرام‌بخش که همسرتان می‌دانسته مصداق تدلیس نیست

نمایش ۱۷ پاسخ دیگر وکلا

بهاره درکایی نژاد

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه قضاییه

۴٫۹(۱۴ نظر)

خیر؛ همسرتان صرفاً با طرح ادعای تدلیس از پرداخت مهریه معاف نمی‌شود.
تحصیلات: اگر از وضعیت واقعی تحصیلی شما اطلاع داشته، تدلیس قابل اثبات نیست.
مصرف دارو: اگر با اطلاع و آگاهی ایشان بوده، ادعای فریب دشوار است.
عدم دوشیزگی: به‌تنهایی موجب حق فسخ نکاح نیست.
مهریه: با توجه به وقوع رابطه زناشویی، حتی در فرض فسخ نکاح نیز اصولاً مهریه ساقط نمی‌شود.

محمد غلام حسینی نظری

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه قضاییه

۴٫۹(۱۵ نظر)

با سلام
صرف دعوای تدریس در ازدواج باعث سقوط مهریه و سایر حقوق قانونی شما نمی‌شود
ولی شما سعی کنید پیامک هایی که دال بر رابطه زناشویی باشد را استخراج و نگهداری کنید

امیر تاری

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه قضاییه

۵٫۰(۱۲ نظر)

با درود
در صورت اثبات از جمله موارد فسخ نکاح میتواند باشد و به عبارتی از پرداخت معاف خواهند شد

پریناز رشیدی

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۵٫۰(۶ نظر)

با سلام
صرف عنوان موارد فوق دلیل بر فسخ نمیباشد بلکه باید در خصوص نکاح فریب و فعل مثبتی جهت فریب شما صورت گرفته باشد و بار اثبات این موضوع با همسرتان می‌باشد

سارا تک روستا

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه قضاییه

۴٫۹(۳۹ نظر)

سلام وقت بخیر به صرف طرح دعوای تدلیس ایشان نمی توانید فریب در ازدواج را مطرح کند بنابراین باید دلیل محکمه پسندی برای این موارد بیاورد

علی فتحی

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه قضاییه

۴٫۹(۱۱ نظر)

سلام کاربر گرامی صرف بیان کردن این موارد موجب اثبات دعوی ایشان نمی شود باید قصد شما در فریب در ازدواج را اثبات کند

مرتضی کردی

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه قضاییه

با سلام
اگر در عقدنامه دوشیزگی شما ذکرشده یعنی بنای عقد برآن استوارشده و درصورتی که اثبات شود که در زمان عقد دوشیزه نبوده اید امکان فسخ وجوددارد،سایر موارد چون شخص ایشان در جریان کامل موضوع بودند شامل تدلیس نخواهد شد.
در صورت برقراری رابطه حتی درصورت فسخ مهریه بصورت کامل به شما تعلق می گیرد.

تهمینه جعفری زرمهری

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه قضاییه

۴٫۸(۲۱ نظر)

خیر، با توجه به اینکه موضوع تحصیل در عقدنامه ثبت شده و سایر موارد نیز مورد اطلاع یا پذیرش ایشان بوده، اثبات تدلیس بسیار دشوار است و صرف طرح دعوا موجب معافیت از مهریه نمی‌شود.

مجتبی نصیری نیا

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۹(۱۵ نظر)

در خصوص مدرک تحصیلی باتوجه به دانشجو بودن شما ادعای تدلیس پذیرفته نمی شود. مصرف قرص آرام بخش نیز از موارد تدلیس محسوب نمی‌شود.

سارا جوربنیان

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۸(۵ نظر)

با سلام
در فرض اطلاع زوج از وضعیت تحصیلی، تدلیس محقق نمیشود. ضمنا گذشت یک سال و نیم از تاریخ ازدواج، شرط فوریت تدلیس را متزلزل مینمایاند. در خصوص ادعای عدم دوشیزگی نیز موضوع به پزشکی قانونی ارجاع خواهد شد.

محمد پارسا

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه قضاییه

۴٫۸(۹ نظر)

سلام ، تدلیس در ازدواج باعث از بین رفتن حقوق مالی زوجه نمی باشد ضمن اینکه زوجین باید قبل از ازدواج خود را دارای ویژگی خاصی معرفی نموده در حالی که هرگز صحت نداشته است. از باب دوشیزگی نیز این مسئله باید اثبات گردد که بسیار سخت است

علیرضا زرینه پور

کارآموز وکالت مرکز وکلای قوه قضاییه

۴٫۸(۲۴ نظر)

بادرود
در رویه دادگاه کتمان ازدواج قبلی تدلیس محسوب نمی شود وچون شما نزدیکی داشتین امکان ثابات ازاله بکارت قبل از آن وجود ندارد وبرای سلامت روان نیز امکان تدلیس نیست ضمنا در صورت اثبت تدلیس نیز شما مشمول کل حقوق مالی خود هستین وبای پرداخت شود

محمد نظامی وطن دوست

کارشناس حقوقی

۴٫۸(۴۴ نظر)

با سلام
صرف ادعا موجب اثبات دعوی نمی شود باید قصد شما در فریب در ازدواج را با مدارک محکمه پسند اثبات کند.

افشین پورقلی

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

درود صرف طرح دعوای فسخ موجب اسقاط مهریه نمیشود.
ایشان باید تدریس را ثابت کند،البته دوشیزه نبودن از مصادیق تدریس است ولی ایشان باید ثابت من. که دوشیزه نبودید و این بعد از ۲ سال برای دادگاه محل تردید ایجاد میکند!
در مورد مدرک تحصیلی هم باید ثابت کنید که ایشان خبر داشته‌اند
ولی به طور کلی دادگاه به فسخ نکاح بابت تدریس براحتی رای نمی‌دهد.

سعیده کریم فر

سعیده کریم فر

کارشناس حقوقی

۴٫۷(۶۶۹ نظر)

باسلام
همسر شما نمی‌تواند با استناد به تحصیل یا مصرف قرص آرام‌بخش، تدلیس را اثبات کند و از پرداخت مهریه معاف شود؛ زیرا این موارد فعل متقلبانه محسوب نمی‌شوند و با توجه به رابطه زناشویی و گذشت یک سال و نیم، حق فسخ او به دلیل فوریت ساقط شده است.

نرگس زارع

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

با سلام و درود
با توجه به گفته شما اگر۱- مدرک تحصیلی و شغل شما یکی از دلایل اصلی و تاثیر گذار در ازدواج زوج باشما بوده باشد میتواند از موارد فسخ نکاح به صورت کلی باشد.
۲_ مصرف قرص های آرامبخش به تنهایی نمیتواند باعث فسخ نکاح شود زیرا قانون گذار جنون را از موارد فسخ نکاح دانسته و صرف مصرف قرص ارامبخش را نمیتوان جنون دانست.
۳_ در رابطه با دوشیزه گی شما و همچنین در رابطه با موضوعات فوق با توجه به گذشت یک سال و نیم از زمان عقد به نظر میرسد که امکان فسخ نکاح برای زوج وجود نداشته مگر اینکه فقط یکبار با شما رابطه زناشویی برقرار کرده باشد و پس از اطلاع اقدام به فسخ نکاح کرده باشد اگر رابطه به کررات برقرار شده باشد امکان فسخ نکاح وجود ندارد.
در رابطه با فسخ نکاح زوجه فقط در صورت عنن مرد مستحق دریافت مهریه است و در دیگر موارد حقی بر دریافت مهریه ندارد.

سعیده طاهری

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۵٫۰(۱ نظر)

باسلام، صرف ادعای تدلیس موجب سقوط مهریه نمی‌شود. همسرتان باید فریب مؤثر و عمدی شما را اثبات کند. البته با توجه به وقوع نزدیکی حتی در صورت فسخ نکاح نیز مهریه لزوماً ساقط نمی‌شود.

پرسش خود را بفرستید؛ اولین وکیل آزاد در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهد.

پرسش حقوقی دیگری دارید؟

پرسش خود را رایگان مطرح کنید؛ وکلا و کارشناسان حقوقی بنیاد وکلا در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهند.

پرسش جدید

اعلا قدیمی

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه قضاییه۵٫۰(۳۶ نظر)