بنیاد وکلا
پشتیبانی و رزرو مشاوره ۴۲۸۱۸ - ۰۲۱
۴۲۸۱۸ - ۰۲۱

لطفاً اتصال اینترنت خود را بررسی کنید.

دعوت مجدد شاکی در پرونده کیفری به چه معناست؟

پرسیده شده ۱ سال پیش ۳۳ پاسخ ثبت شده

با سلام خدمت اساتید محترم

یک پرونده کیفری با موضوع کلاهبرداری و جعل و ... در بازپرسی دادسرا موجود است که پس از مدتی وارد اظهارنظر (دادستان) می‌شود و مجددا بازمی‌گردد به شعبه بازپرسی.

سپس در آخرین روند پرونده از شاکی به‌تازگی خواسته شده جهت پیگیری شکایت خود به شعبه بازپرسی مراجعه کند!

حال چه احتمالاتی محتمل است؟
شعبه قصد دارد یک قرار صادر کند؟
چرا در خلال تحقیقات به اظهارنظر رفته؟
و چرا هیچ قراری هنوز صادر نشده؟
کلا مسیر و احتمالات پرونده را چطور ارزیابی می‌کنید؟

سپاسگزارم

جمع‌بندی پاسخ وکلا هوش مصنوعی

بازگشت پرونده از واحد اظهارنظر به بازپرسی و دعوت مجدد شاکی، معمولا به معنای وجود نقص در تحقیقات یا مخالفت با قرار اولیه است. دادستان یا دادیار اظهارنظر تحقیقات را ناکافی دانسته و شاکی برای اخذ توضیحات تکمیلی، ارائه مدارک یا مواجهه حضوری مجددا فراخوانده شده است.

این یک روند عمومی در دادسرا است، اما علت دقیق احضار به نقصی بستگی دارد که دادیار اظهارنظر روی پرونده شما گرفته است.

پاسخ هوشمند بنیاد وکلا هوش مصنوعی

احضار شاکی جهت تکمیل تحقیقات مقدماتی

ارسال پرونده به واحد اظهارنظر نشان می‌دهد که بازپرس پیش از این تصمیمی اتخاذ کرده یا پرونده را جهت بررسی نزد دادستان فرستاده است. بازگشت آن به شعبه به این معناست که دادیار اظهارنظر تحقیقات را ناقص دانسته یا با قرار صادره مخالفت کرده است. بنابراین، احضار دوباره شاکی صرفا برای رفع ابهامات، اخذ توضیحات تکمیلی، ارائه مدارک جدید یا استماع مجدد اظهارات صورت می‌گیرد. برای مشخص شدن روند نهایی پرونده، حضور شما در شعبه بازپرسی الزامی است.

منابع: قانون آیین دادرسی کیفری

این پاسخ به‌صورت خودکار تولید شده و جای مشاوره‌ی حقوقی با وکیل را نمی‌گیرد؛ پاسخ‌های وکلا در ادامه آمده است.

۳۳ پاسخ از وکلا و کارشناسان حقوقی

پاسخ برتر ۱ سال پیش
محمدمهدی قنبری
محمدمهدی قنبری

کاراموز وکالت مرکز وکلای قوه‌قضاییه

۴٫۹ · ۶۷ مشاوره موفق

با سلام
در پاسخ به سؤالات شما درباره پرونده کیفری با موضوع کلاهبرداری و جعل، که در مرحله بازپرسی دادسرا قرار دارد، به بررسی احتمالات و مسیر پرونده بر اساس اطلاعات موجود و رویه‌های قضایی در نظام دادرسی کیفری ایران می‌پردازیم. این تحلیل بر اساس قوانین آیین دادرسی کیفری و اطلاعات مندرج در منابع ارائه‌شده انجام شده است.

احتمالات موجود در وضعیت فعلی پرونده
با توجه به اینکه پرونده پس از ارجاع به اظهارنظر دادستان مجددا به شعبه بازپرسی بازگشته و از شاکی خواسته شده برای پیگیری به شعبه مراجعه کند، چند احتمال وجود دارد:
تکمیل تحقیقات مقدماتی: ممکن است دادستان پس از بررسی پرونده، تحقیقات انجام‌شده توسط بازپرس را ناکافی دانسته و مواردی را برای تکمیل تحقیقات به بازپرس ارجاع داده باشد. بر اساس قانون آیین دادرسی کیفری، اگر دادستان تحقیقات را کامل نداند، می‌تواند نقاط ابهام یا کمبودها را مشخص کرده و از بازپرس بخواهد آن‌ها را رفع کند. در این صورت، احضار شاکی می‌تواند برای ارائه مدارک یا توضیحات تکمیلی باشد.
اخذ آخرین دفاع یا تفهیم اتهام: اگر بازپرس به این نتیجه رسیده باشد که دلایل کافی برای وقوع جرم و انتساب آن به متهم وجود دارد، ممکن است در حال آماده‌سازی برای صدور قرار جلب به دادرسی باشد. در این مرحله، بازپرس موظف است آخرین دفاع متهم را اخذ کند و ممکن است حضور شاکی برای استماع اظهارات یا مواجهه با متهم لازم باشد.
رفع ابهام یا نقص در پرونده: بازگشت پرونده از اظهارنظر دادستان به بازپرسی می‌تواند به دلیل وجود ابهامات یا نقص‌هایی در پرونده باشد که دادستان آن‌ها را به بازپرس گوشزد کرده است. این امر ممکن است شامل نیاز به استعلامات جدید، بررسی مدارک بیشتر یا تحقیقات محلی باشد.
احتمال صدور قرار نهایی: با توجه به اینکه پرونده مدتی در جریان بوده، ممکن است بازپرس در حال نهایی کردن تصمیم خود برای صدور یکی از قرارهای نهایی (مانند قرار جلب به دادرسی، منع تعقیب یا موقوفی تعقیب) باشد. احضار شاکی می‌تواند برای اطلاع‌رسانی یا تکمیل آخرین مراحل قبل از صدور قرار باشد.

چرا پرونده به اظهارنظر دادستان رفته است؟
ارجاع پرونده به اظهارنظر دادستان بخشی از رویه قانونی در مرحله تحقیقات مقدماتی است. پس از پایان تحقیقات توسط بازپرس، وی موظف است نظر خود را در قالب یک قرار نهایی (مانند جلب به دادرسی یا منع تعقیب) اعلام کند و پرونده را برای تایید یا اظهارنظر به دادستان ارسال نماید. دلایل این ارجاع می‌تواند شامل موارد زیر باشد:
تایید قرار پیشنهادی بازپرس: اگر بازپرس قرار جلب به دادرسی صادر کرده باشد، دادستان باید ظرف سه روز نظر خود را اعلام کند. در صورت موافقت، کیفرخواست صادر می‌شود و پرونده به دادگاه ارجاع می‌گردد.
اختلاف نظر بین بازپرس و دادستان: اگر دادستان با قرار بازپرس (مثلا منع تعقیب یا جلب به دادرسی) مخالف باشد، ممکن است پرونده برای رفع اختلاف یا تکمیل تحقیقات به بازپرس بازگردد.
تکمیل تحقیقات: اگر دادستان معتقد باشد که تحقیقات ناکافی است، پرونده را با ذکر نقاط ضعف به بازپرس بازمی‌گرداند تا تکمیل شود.
بنابراین، ارجاع به اظهارنظر دادستان نشان‌دهنده پایان مرحله‌ای از تحقیقات مقدماتی است و بازگشت آن به بازپرسی معمولا به معنای نیاز به اقدامات تکمیلی یا رفع اختلاف نظر است.

چرا هنوز قراری صادر نشده است؟
عدم صدور قرار نهایی تا این مرحله می‌تواند به دلایل زیر باشد:
پیچیدگی پرونده: جرایم کلاهبرداری و جعل اغلب نیازمند تحقیقات گسترده، استعلام از نهادهای مختلف (مانند دفترخانه‌ها یا ادارات) و بررسی مدارک متعدد هستند. این پیچیدگی می‌تواند باعث تاخیر در صدور قرار نهایی شود.
ناکافی بودن مدارک یا شواهد: ممکن است بازپرس یا دادستان معتقد باشند که ادله کافی برای صدور قرار نهایی (چه جلب به دادرسی و چه منع تعقیب) وجود ندارد و به همین دلیل پرونده برای تکمیل تحقیقات بازگردانده شده است.
نیاز به اظهارات طرفین: احضار شاکی می‌تواند نشان‌دهنده این باشد که بازپرس هنوز نیاز به شنیدن اظهارات یا دریافت مدارک جدید از شاکی دارد تا بتواند تصمیم نهایی خود را اتخاذ کند.
روند اداری یا حجم کاری: گاهی تاخیر در صدور قرار به دلیل حجم بالای پرونده‌ها در شعبه بازپرسی یا روندهای اداری است که خارج از کنترل طرفین دعوا قرار دارد.

مسیر و احتمالات آینده پرونده
با توجه به وضعیت فعلی، مسیر پرونده می‌تواند به یکی از سناریوهای زیر منجر شود:
صدور قرار جلب به دادرسی: اگر بازپرس و دادستان به این نتیجه برسند که جرم رخ داده و ادله کافی برای انتساب آن به متهم وجود دارد، قرار جلب به دادرسی صادر می‌شود. سپس دادستان کیفرخواست را تنظیم کرده و پرونده به دادگاه کیفری ارجاع می‌گردد تا حکم نهایی صادر شود.
صدور قرار منع تعقیب: اگر بازپرس یا دادستان به این نتیجه برسند که جرم رخ نداده یا ادله کافی برای اثبات اتهام وجود ندارد، قرار منع تعقیب صادر می‌شود و پرونده مختومه می‌گردد. این قرار قابل اعتراض از سوی شاکی است.
صدور قرار موقوفی تعقیب: در صورتی که شرایط قانونی مانند گذشت شاکی (در جرایم قابل گذشت) یا فوت متهم وجود داشته باشد، قرار موقوفی تعقیب صادر می‌شود.
ادامه تحقیقات: اگر همچنان ابهاماتی در پرونده وجود داشته باشد، تحقیقات ادامه می‌یابد و ممکن است شاکی یا متهم برای ارائه توضیحات یا مدارک بیشتر احضار شوند.

ارزیابی کلی
با توجه به موضوع پرونده (کلاهبرداری و جعل) که از جرایم مهم و پیچیده محسوب می‌شوند، احتمالا پرونده در مرحله حساسی از تحقیقات قرار دارد. احضار شاکی به شعبه بازپرسی نشان می‌دهد که بازپرس در حال تکمیل آخرین مراحل تحقیقات یا آماده‌سازی برای صدور قرار نهایی است. تاخیر در صدور قرار می‌تواند به دلیل نیاز به مدارک بیشتر یا پیچیدگی‌های پرونده باشد. پیشنهاد می‌شود شاکی با حضور در شعبه بازپرسی و ارائه مدارک یا توضیحات لازم، روند رسیدگی را تسریع بخشد.

احسان عبدالهی
احسان عبدالهی تأیید‌شده
۱ سال پیش

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه‌قضاییه

۴٫۸ · ۱٬۲۲۲ مشاوره موفق

احتمالا قرار منع تعقیب از سوی دادیار اظهارنظر مورد موافقت قرار نگرفته و مجددا شاکی برای دریافت اظهارات و دلایل احضار شده است .
اگر هیچ قراری تاکنون صادر نشده باشد ممکن است برای ادای توضیح نسبت به احضار شاکی اقدام شده باشد .

مسعود زمانیان ۱ سال پیش

کارشناس ارشد حقوق

۴٫۸ · ۳۵ مشاوره موفق

ممکن است بازپرس قصد صدور قرار منع تعقیب داشته ولی دادستان با آن مخالفت کرده و پرونده را برای ادامه تحقیقات بازگردانده است ولذا در پرونده‌هایی مانند کلاهبرداری و جعل، احراز سوءنیت، علم و آگاهی متهم، تحقق ضرر و نیز ارائه ادله مستند (مثل سند جعلی یا فریب در معامله) اهمیت دارد.
اگر بازپرس تشخیص دهد که برای تکمیل دلایل یا رفع ابهام نیاز به اظهارات جدید شاکی است، ممکن است قبل از تصمیم نهایی او را فراخواند.

سعیده کریم فر
سعیده کریم فر
۱ سال پیش

کارشناس حقوقی

۴٫۷ · ۴۰۴ مشاوره موفق

سلام
دعوت شاکی احتمالا برای تکمیل تحقیقات، رفع نقص، یا آماده‌سازی برای صدور قرار است.بسته به شواهد پرونده می‌تواند به سمت دادگاه با قرار جلب به دادرسی یا مختومه شدن با قرار منع تعقیب یا موقوفی پیش برود

نمایش ۲۹ پاسخ دیگر وکلا بستن پاسخ‌های بیشتر
محبوبه سلبی
محبوبه سلبی تأیید‌شده
۱ سال پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۷ · ۳۷۹ مشاوره موفق

سلام اظهارنظر باید قرار صادره مخالفت نموده و احتمالا انجام تحقیقات دیگری را صروری دانستند و برای ادامه تحقیقات ابلاغیه صادر شده است

امین ولی زاده ۱ سال پیش

کارشناس حقوقی

۴٫۸ · ۱۹ مشاوره موفق

با درود ، احتمال اینکه بازپرس نسبت به پرونده قراری صادر کرده و جهت اظهارنظر به دادستان ارسال شده و با نظر جدیدی، به بازپرسی برگشته تا مجددا از شاکی اخذ توضیح شود . به هر حال تا زمانیکه تصمیم نهایی اتخاذ نشده ، احتمال هرگونه تغییرات در نحوه ی رسیدگی در دادسرا وجود دارد

ابراهیم صفری
ابراهیم صفری تأیید‌شده
۱ سال پیش

کارشناس ارشد حقوق

۴٫۷ · ۱۰۴ مشاوره موفق

با سلام
هر دلیلی برای دعوت شاکی میتوان متثور شد و اینکه تصمیمات دادگاه ها قابل پیش بینی نیست

ایوب رشیدی ۱ سال پیش

کارآموز وکالت کانون وکلای دادگستری

۴٫۸ · ۳ مشاوره موفق

سلام
احتمالا پرونده نیاز به تحقیقات ویا بررسی مدارکی داشته که دادستان پرونده را به دادسرا فرستاده است و احضار شاکی هم شاید نیاز به مدارک یا توضیحاتی ضروری داشته باشد.

بهنام رفیعی ساران
بهنام رفیعی ساران تأیید‌شده
۸ ماه پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۷ · ۳٬۳۷۹ مشاوره موفق

سلام

میتواند به جهت تکیل تحقیقات و اخذ توضیح باشد

محمدباقر سلیمانگلی ۲ هفته پیش

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه‌قضاییه

۴٫۹ · ۸۴ مشاوره موفق

با سلام احتمالا نقص تحقیقاتی وجود داشته و احتمالا از شاکی خواسته شده مستندات تکمیلی خود دا جهت ادامه رسیدگی ارائه نماید

الهام دامغانی ثانی ۱ سال پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۹ · ۲٬۸۴۲ مشاوره موفق

با سلام
تصمیم مقام قضایی قابل پیش بینی نمی باشد

محمد محمدی
محمد محمدی تأیید‌شده
۹ ماه پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۹ · ۳٬۴۱۹ مشاوره موفق

سلام
احضار بعلت تکمیل تحقیقات است

سجاد فرهادی ۱ سال پیش

کارشناس ارشد حقوق

۴٫۷ · ۱۷ مشاوره موفق

با سلام
شاید به موضوعی پی برده شده است که مشمول مرور زمان بوده است و اصولا برای تکمیل تحقیقات ارسال شده است

سارا تک روستا ۳ ماه پیش

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه‌قضاییه

۴٫۹ · ۳۵ مشاوره موفق

سلام کاربر گرامی در پرونده کیفری به جهت انجام تحقیقات امکان احضار به دفعات ممکن است .

حسن آرین پور ۱ سال پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۵٫۰ · ۲۱۰ مشاوره موفق

با سلام و عرض ادب خدمت شما دوست گرامی ،به علت تکمیل تحقیقات ایشان احضار شده اند....

حسین مظاهری تهرانی ۱ سال پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۹ · ۱٬۸۵۱ مشاوره موفق

با سلام
چنین تکمیل تحقیقات چنین تصمیم اتخاذ گردیده است.

فرشته نوری ۱ سال پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۸ · ۳۱۶ مشاوره موفق

با سلام،برای تکمیل تحقیقات به جهت پیچیدگی پرونده های اینچنینی

مقصود درویشی ۱ سال پیش

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه‌قضاییه

۵ مشاوره موفق

با سلام
احتمالاتی زیادری بیش رو هست ممکن بخاطر نقص تحقیقات باشد یا ممکن است بخاطر اختلاف دادستان با نظر بازبرس باشد یا بازبرس دلایل جدیدی را از شاکی بخواهد ارایه کند تا روند برونده مسیر خودش را طی کند و قرار نهایی صادر کند

آمنه جیده
آمنه جیده
۱ سال پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۵٫۰ · ۹ مشاوره موفق

با سلام
در پرونده کیفری به جهت انجام تحقیقات امکان احضار به دفعات ممکن است

زهرا فرج ۱ ماه پیش

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه‌قضاییه

۵٫۰ · ۷۸ مشاوره موفق

سلام و احترام
جهت تکمیل تحقیقات احضار صورت گرفته است.

سعید قیطانی ۱ سال پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۹ · ۷۵۶ مشاوره موفق

سلام
احتمالا نقص در تحقیقات وجود دارد

محمد اکبری ۱ سال پیش

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه‌قضاییه

۴٫۹ · ۱۱۰ مشاوره موفق

عرض سلام و احترام، تصمیم مقام قضائی غیرقابل پیش بینی است.

مرتضی قمبر ۱ سال پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۵ · ۸ مشاوره موفق

با عرض سلام و درود
ببینید پیش بینی تصمیم قاضی محترم پرونده برای ما ممکن نیست .

امیر محمد کریمی ۱ سال پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۹ · ۳۵۷ مشاوره موفق

برای بررسی بیشتر دعوت شده اید.

مریم جمشیدیان ۱ سال پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۹ · ۲۷ مشاوره موفق

سلام
به علت تکمیل تحقیقات ایشان احضار شده اند.

منیر اسدی ۱ سال پیش

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه‌قضاییه

سلام به احتمال زیاد نقص تحقیقات و ادله اثباتی وجود داره و مورد تایید دادستان واقع نشده برای تکمیل پرونده به بازپرسی مجدد ارجاع شده

محمدرضا توکلی ۱ سال پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۹ · ۱٬۰۱۴ مشاوره موفق

با سلام حضورا مراجعه و پیگیری کنید

اکرم دلوچی ۱ سال پیش

کارشناس حقوقی

با سلام
حتمادر پرونده در تحیقات مقدماتی در باره ی متهم نواقصی،وجود داشته که بازپرس قضایی ،می بایست،صدرو قرار منع تعقیب دهد

سارا علیپور ۳ ماه پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۷ · ۴۷۶ مشاوره موفق

سلام وقت بخیر
امکان احضار مجدد وجود دارد

فاطمه همایون ۴ ماه پیش

کارآموز وکالت کانون وکلای دادگستری

۵٫۰ · ۱ مشاوره موفق

درود
جهت تکمیل تحقیقات احتمال احضار وجود دارد

راضیه حیدری ۱ سال پیش

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه‌قضاییه

۵٫۰ · ۷ مشاوره موفق

سلام ، نیاز به بررسی بیشتری دارد.

زهرا عقیقی ۱ سال پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۱ مشاوره موفق

سلام بر شما
برای تکمیل تحقیقات شاکی دعوت می شود.

راضیه سلطانی ۱ سال پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

سلام
هنوز تحقیقات کامل نشده

۲۳۱ وکیل متخصص کیفری آنلاین‌اند

پرسش خود را بفرستید؛ اولین وکیل آزاد در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهد.

پرسش حقوقی دیگری دارید؟

پرسش خود را رایگان مطرح کنید؛ وکلا و کارشناسان حقوقی بنیاد وکلا در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهند.

پرسش جدید