امکان افتتاح حساب در بانکی دیگر با وجود سابقه چک برگشتی بیش از ده سال پیش

پرسیده شده ۶ ساعت پیش۱۱ پاسخ ثبت شده

سلام. یک فقره چک برگشتی داشته‌ام که بیش از ده سال از تاریخ آن می‌گذرد. آیا می‌توانم در بانکی دیگر حساب افتتاح کنم؟

جمع‌بندی پاسخ وکلا

هوش مصنوعی

هر سه وکیل می‌گویند با گذشت بیش از ۱۰ سال از چک برگشتی، معمولاً می‌توان در بانک دیگر حساب باز کرد. در مدت لازم و شرط آن هم‌نظر نیستند: یکی از ۷ سال می‌گوید و دیگری از ۳ سال همراه با شرط.

این قاعدهٔ کلی است و در پروندهٔ شما به این بستگی دارد که سوءاثر چک رفع شده باشد و دارندهٔ چک دعوایی حقوقی یا کیفری طرح نکرده باشد.

پاسخ هوشمند بنیاد وکلا

هوش مصنوعی

پس از ۱۰ سال، معمولاً می‌توانید حساب باز کنید

وکلا اتفاق نظر دارند که با گذشت بیش از ۱۰ سال، اصولاً مانعی برای افتتاح حساب در بانک دیگر نیست. یک وکیل می‌گوید سابقه پس از ۷ سال از تاریخ گواهی عدم پرداخت خودکار حذف می‌شود. وکیل دیگر به ماده ۵ مکرر قانون صدور چک اشاره می‌کند و می‌گوید پس از ۳ سال از گواهی عدم پرداخت، به شرط طرح‌نشدن دعوای حقوقی یا کیفری از سوی دارنده، سوءاثر باید رفع شود. توصیهٔ عملی این است که پیش از مراجعه به بانک، وضعیت خود را از بانک مرکزی استعلام کنید.

این پاسخ به‌صورت خودکار تولید شده و جای مشاوره‌ی حقوقی با وکیل را نمی‌گیرد؛ پاسخ‌های وکلا در ادامه آمده است.

۱۱ پاسخ از وکلا و کارشناسان حقوقی

پاسخ برتر

صمد محمدی

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۵٫۰(۳ نظر)

سلام، اگر بیش از ۱۰ سال از تاریخ صدور گواهی عدم پرداخت گذشته باشد، اصولاً سابقه باید خودکار حذف شده باشد و می‌توانید در بانک دیگر حساب افتتاح کنید؛ البته بهتر است ابتدا وضعیت خود را از بانک مرکزی استعلام کنید.

الهام باقری

کارآموز وکالت مرکز وکلای قوه قضاییه

سلام. بله. طبق مقررات بانکی، سابقه چک برگشتی پس از ۷ سال از تاریخ گواهی عدم پرداخت، مشمول حذف خودکار می‌شود. بنابراین پس از ۱۰ سال، اصولاً می‌توانید در بانک دیگری حساب باز کنید.

فاطمه زهرا رحیمی

کارآموز وکالت مرکز وکلای قوه قضاییه

۵٫۰(۱۰ نظر)

بله؛ طبق ماده ۵ مکرر قانون صدور چک، در صورت باقی‌بودن سوءاثر، افتتاح حساب جاری در بانک دیگر نیز ممنوع است؛ اما با گذشت سه سال از گواهی عدم پرداخت، مشروط به طرح‌نشدن دعوای حقوقی یا کیفری از سوی دارنده، سوءاثر باید رفع شود. بنابراین پس از رفع سوءاثر، افتتاح حساب امکان‌پذیر است.

سیما حشمتی

کارآموز وکالت مرکز وکلای قوه قضاییه

۵٫۰(۲۶ نظر)

سلام و احترام
بله، اصولاً بعد از گذشت ۷ سال از تاریخ چک برگشتی، سابقه آن باید به‌صورت خودکار از سامانه بانک مرکزی حذف شود. بنابراین می‌توانید برای افتتاح حساب اقدام کنید؛ بهتر است ابتدا وضعیت رفع سوءاثر را از بانک استعلام بگیرید.

نمایش ۷ پاسخ دیگر وکلا

سمانه پیرانی

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۵٫۰(۱۵ نظر)

بله چون مهلت سه ساله گذشته مانعی برای افتتاح حساب نیست

علیرضا حاتمی نژاد

کارآموز وکالت مرکز وکلای قوه قضاییه

۵٫۰(۵ نظر)

درود اولا باید به بانک فوق مراجعه و در خواست فرم مرور زمان کنید و پس از استعلام از مراجع و در صورت نبود منع قانونی مرور زمان شامل حال شما شده و امکان افتاح حساب دارید البته در بعضی از شعب به صورت خودکار این روند انجام می شود ولی اگر مراجعه کردید و با مانع مواجه شدید از راه حلی که پیشتر گفتم باید وارد شوید برای رفع اثر از چک شما

مریم حاج منوچهری

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه قضاییه

۴٫۹(۲۷۰ نظر)

باسلام
از بانک درخواست استعلام وضعیت چک برگشتی در سامانه بانک مرکزی را داشته باشید.
اگر هنوز سوءاثر باقی است، از بانک درخواست رفع سوءاثر با استناد به تبصره ۳ ماده ۵ مکرر را مطرح کنید.
اگر بانک از افتتاح حساب خودداری کرد، علت و مستند قانونی آن را به‌صورت کتبی مطالبه کنید.

سارا تک روستا

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه قضاییه

۴٫۹(۳۹ نظر)

سلام وقت بخیر بله شما امکان افتتاح حساب در بانک دیگر را دارید و سابقه حذف می شود

علی فتحی

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه قضاییه

۴٫۹(۱۱ نظر)

سلام وقت بخیر با گذشت مدت زمان 7ساله شما می توانبد در بانک دیگر افتتاح حساب انجام دهید

ابراهیم باقریان خوزانی

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه قضاییه

۵٫۰(۱۸ نظر)

با گذشت سه سال از گواهی عدم پرداخت، مشروط به طرح‌نشدن دعوای حقوقی یا کیفری از سوی دارنده، سوءاثر باید رفع شود

سیده زهرا موسوی

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۸(۷۲ نظر)

باسلام
با گذشت بیش از ۱۰ سال، سابقه سوءاثر این چک از نظر سامانه اطلاعاتی بانک مرکزی بی اثر شده است و مانع سامانه‌ای برای افتتاح حساب وجود ندارد. با مراجعه به سایت بانک مرکزی بخش استعلام سوابق چک برگشتی با کدملی، وضعیت سوءاثر کدملی خود را بررسی کنید.

پرسش خود را بفرستید؛ اولین وکیل آزاد در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهد.

پرسش حقوقی دیگری دارید؟

پرسش خود را رایگان مطرح کنید؛ وکلا و کارشناسان حقوقی بنیاد وکلا در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهند.

پرسش جدید

صمد محمدی

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری۵٫۰(۳ نظر)