سلام. وقتتون بخیر
من چکهای قدیمی داشتم ۲۰-۳۰ برگ که دست طرف حسابم مونده و جمعا باید حدود ۴۰ - ۴۵ میلیون باشه طبق آخرین رسیدی که دارم ۶ میلیون طلبکاره از من ولی چک هام قدیمیه و از تاریخ شون بین ۴ تا ۸ سال گذشته
آیا میتونه اونها رو اقدام کنه الان؟
من چند ماه قبل همه رو رفع اثر کردم و از سامانه دادگستری بانک استعلام گرفته والان دسته چک صیادی دارم .
لطفا راهنماییم کنید.ممنون
وجود برگ چک در دست دارنده نشان دهنده بدهکاری صادرکننده چک و ظهرنویس یا ظهرنویسان احتمالی به میزان مبلغ مندرج روی چک است، طرح شکایت کیفری صدور چک بلامحل مشمول مرور زمان است اما مطالبه حقوقی وجه چک مقید به مهلت زمانی نیست و بدهی از نظر قانونی تا زمان تسویه و یا صلح آن به بدهکار پابرجاست.
این موضوع که شما سوء اثر چک های دیگری را رفع کرده و پیرو آن دسته چک جدید اخذ نمودید تنها نشانگر عدم اقدام دارنده چک نسبت به گرفتن گواهی عدم پرداخت(برگشت چک) و عدم تقدیم دادخواست است و دلیلی بر تسویه حساب و پرداخت وجه چک توسط شما و یا مشمول مرور زمان شدن نیست.