آیا شاکی میتواند بدون حضور مامور متهم را جلب کند ؟

پرسیده شده ۶ سال پیش۶ پاسخ ثبت شده

سلام
آیا شاکی که حکم جلب سیار دارد میتواند بدون حضور مامور جلوی در منزل متهم قرار بگیرد و در صورت دیدن او ، وی را جلب کند ؟
وقتی متهم را ندید هر چقدر به ایشان اصرار شد که حکم جلب را نشان دهند ، ایشان از نشان دادن حکم جلب خودداری کردند ، آیا از این بابت امکان شکایت بابت ایجاد مزاحمت هست ؟ با توجه به اینکه حکم جلب را نشان ندادند و ماموری هم همراهشان نبوده؟

جمع‌بندی پاسخ وکلا

هوش مصنوعی

شاکی حتی با داشتن حکم جلب سیار نمی‌تواند شخصاً اقدام به جلب کند و این کار منحصراً باید توسط ضابط قضایی انجام شود. اقدام خودسرانه و بدون حضور مأمور خلاف قانون است و امکان شکایت دارد.

این یک قاعده کلی است، اما نحوه اثبات و شکایت از اقدامات او به شواهد و وقایع رخ‌داده در محل بستگی دارد.

پاسخ هوشمند بنیاد وکلا

هوش مصنوعی

ممنوعیت جلب متهم توسط شاکی بدون مأمور

شاکی حتی در صورت داشتن حکم جلب سیار، به هیچ عنوان حق ندارد شخصاً و بدون حضور ضابط قضایی اقدام به جلب کند. تمام مراحل جلب باید صرفاً با حضور مأمور نیروی انتظامی و همراه با ارائه برگه دستور جلب انجام گیرد. اقدام خودسرانه افراد بدون مأمور خلاف قانون و جرم است. بنابراین اگر شاکی بدون حضور پلیس جلوی در منزل ایجاد مزاحمت کرده باشد، امکان شکایت قانونی از او وجود دارد.

این پاسخ به‌صورت خودکار تولید شده و جای مشاوره‌ی حقوقی با وکیل را نمی‌گیرد؛ پاسخ‌های وکلا در ادامه آمده است.

۶ پاسخ از وکلا و کارشناسان حقوقی

پاسخ برتر
رضا اشرفی قرانقیه

رضا اشرفی قرانقیه

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه قضاییه

با سلام در جلب سیار نیز ذی نفع موظف است هنگام جلب از ضابط قضایی استفاده نماید. ضابط قضایی نیز هنگام جلب موظف است حکم را به طرف مقابل نشان دهد .لذا شخص راسا نمی تواند اقدام به این عمل کند.

امین احمدی

امین احمدی

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۷(۹۳ نظر)

سلام

شاکی و هیچ کس دیگر نمی تواند بدون توسل به قانون و نیروی انتظامی خودسرانه اقدام به انجام کاری کند و چنانچه انجام دهد خلاف قانون و قابل شکایت است.

مهرداد بوستانچی

مهرداد بوستانچی

کارشناس حقوقی

۴٫۹(۱۰ نظر)

جلب سیار هم اگر داشته باشد باید با قوای انتظامی جهت جلب شما تماس بگیرید در غیر اینصورت مرکتب جرم شده است

امید بهشتی

امید بهشتی

کارشناس حقوقی

باسلام و عرض ارادت...تمامی حالت جلب متهم با حضور نماینده محترم قضایی می باشد و بدون حضور شخص ضابط قضایی امکان پذیر نخواهد بود

نمایش ۲ پاسخ دیگر وکلا
سارا علیپور

سارا علیپور

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۷(۱۴۷ نظر)

سلام
خیر شاکی نمی تواند بدون حضور ضابط قضایی اقدام به جلب نماید هر چند که جلب سیار در اختیار داشته باشد

بهنام رفیعی ساران

بهنام رفیعی سارانهویت این وکیل به‌صورت دستی توسط کارشناسان بنیاد وکلا احراز شده است.

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۷(۴۸۰ نظر)

سلام
انجام عملیات جلب صرفا با حضور مامور کلانتری با ارائه دستور جلب امکان پذیر می باشد

پرسش خود را بفرستید؛ اولین وکیل آزاد در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهد.

پرسش حقوقی دیگری دارید؟

پرسش خود را رایگان مطرح کنید؛ وکلا و کارشناسان حقوقی بنیاد وکلا در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهند.

پرسش جدید