بنیاد وکلا
پشتیبانی و رزرو مشاوره ۴۲۸۱۸ - ۰۲۱
۴۲۸۱۸ - ۰۲۱

لطفاً اتصال اینترنت خود را بررسی کنید.

آیا دادگاه کیفری یک صلاحیت رسیدگی دارد؟

پرسیده شده ۸ ماه پیش ۲۲ پاسخ ثبت شده

سلام و عرض ادب و احترام خدمت اساتید گرامی

در پرونده‌ای با موضوع معاملات ملکی، ابتدا شکایتی با اتهام کلاهبرداری مطرح و در دادگاه کیفری دو رسیدگی و در دادگاه تجدیدنظر استان اصفهان منتهی به صدور رای قطعی مبنی بر محکومیت متهمین به کلاهبرداری موضوع ماده ۱ قانون تشدید مجازات مرتکبین ارتشاء، اختلاس و کلاهبرداری (یک سال حبس، رد مال و جزای نقدی) شده است.

متعاقبا شاکی، نسبت به همان موضوع، با همان اشخاص و همان شیوه ارتکاب، صرفا با یک مبلغ متفاوت در دادسرای دیگری شکایت جدید مطرح نموده که تنها تفاوت این دو پرونده صرفا در مبلغ آن‌ها است و این بار آن دادسرا با تغییر عنوان، کیفرخواست کلاهبرداری شبکه‌ای صادر کرده و پرونده را به دادگاه کیفری یک ارسال نموده است.

سوال: آیا دادگاه کیفری یک اصولا صلاحیت ذاتی برای رسیدگی به این پرونده را دارد یا با توجه به رای قطعی مرجع عالی که همان موضوع واحد را کلاهبرداری موضوع ماده ۱ قانون تشدید تشخیص داده است، دادگاه کیفری یک مکلف به صدور قرار عدم صلاحیت به شایستگی دادگاه کیفری دو می‌باشد؟

با سپاس

جمع‌بندی پاسخ وکلا در حال آماده‌سازی

پاسخ‌های وکلا در حال جمع‌بندی است؛ چند لحظه دیگر همین‌جا نمایش داده می‌شود.

۲۲ پاسخ از وکلا و کارشناسان حقوقی

پاسخ برتر ۷ ماه پیش
مهدی حمیدی
مهدی حمیدی

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه‌قضاییه

۵٫۰ · ۴۱ مشاوره موفق

دادگاه کیفری یک تنها صلاحیت رسیدگی به جرایم موضوع ماده ۳۰۲ قانون آیین دادرسی کیفری را دارد و کلاهبرداری صرفا در صورتی در صلاحیت این دادگاه است که «شبکه‌ای» و «موجب اخلال در نظام اقتصادی» باشد.
از آنجا که پرونده قبلی با همان موضوع و اشخاص، کلاهبرداری ساده تشخیص و در کیفری دو رسیدگی شده، احتمالا دادگاه کیفری یک صلاحیت ذاتی ندارد و باید قرار عدم صلاحیت به شایستگی کیفری دو صادر کند، مگر اینکه در پرونده جدید، سازمان‌یافته بودن جرم و اخلال در نظام اقتصادی به وضوح ثابت شود.

محمدمهدی قنبری
محمدمهدی قنبری
۷ ماه پیش

کاراموز وکالت مرکز وکلای قوه‌قضاییه

۴٫۹ · ۶۷ مشاوره موفق

سلام
پاسخ کوتاه به سوال شما این است که خیر، دادگاه کیفری یک مکلف به صدور قرار عدم صلاحیت نیست و حتی اگر تشخیص دهد جرم ساده است، باید خودش رسیدگی کند.
بر اساس قوانین آیین دادرسی کیفری، صرف عنوان اتهامی مندرج در کیفرخواست (کلاهبرداری شبکه‌ای) برای تعیین صلاحیت اولیه ملاک است و حتی اگر دادگاه کیفری یک در جریان رسیدگی به این نتیجه برسد که جرم ارتکابی در حد کلاهبرداری ساده (صلاحیت کیفری دو) است، قانونا حق ندارد پرونده را به کیفری دو بفرستد و باید خودش حکم صادر کند.

محمد اکبری ۴ هفته پیش

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه‌قضاییه

۴٫۹ · ۱۱۰ مشاوره موفق

عرض سلام و احترام
دادگاه کیفری یک فقط به خاطر تغییر عنوان در کیفرخواست از بررسی ایراد منع تعقیب مجدد یا اعتبار امر مختومه ناشی از رای قطعی قبلی بی نیاز نیست، ولی معمولا مکلف نیست به صورت خودکار قرار عدم صلاحیت به شایستگی کیفری دو صادر کند. نتیجه عملی پرونده شما به احراز این است که شکایت دوم واقعا همان موضوع واحد است و صرفا مبلغ تغییر کرده یا منشا اتهام جدید ایجاد شده است.

شیما دریکوند ۷ ماه پیش

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه‌قضاییه

۵٫۰ · ۴۴ مشاوره موفق

با سلام
با توجه به وحدت موضوع، اشخاص و شیوه ارتکاب و صدور رای قطعی قبلی به عنوان کلاهبرداری ماده ۱ قانون تشدید، صرف تغییر مبلغ یا عنوان اتهام موجب تغییر صلاحیت نمی‌شود. تشخیص عنوان با دادگاه است و در صورت احراز عدم تحقق کلاهبرداری شبکه‌ای، دادگاه کیفری یک صلاحیت نداشته و باید قرار عدم صلاحیت به نفع دادگاه کیفری دو صادر کند؛ ضمن اینکه موضوع از جهت اعتبار امر مختومه هم قابل طرح است.

نمایش ۱۸ پاسخ دیگر وکلا بستن پاسخ‌های بیشتر
زهرا رفیعی ۳ هفته پیش

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه‌قضاییه

۵٫۰ · ۳۹ مشاوره موفق

اگر عنوان اتهام واقعا مشمول جرم موضوع ماده ۴ قانون تشدید باشد، رسیدگی در صلاحیت دادگاه کیفری یک است؛ صرف تغییر عنوان کافی نیست و باید ارکان قانونی آن احراز شود.
همچنین اگر همان رفتار قبلا با حکم قطعی تعیین تکلیف شده باشد، اعتبار امر مختومه قابل استناد است.

بهنام رفیعی ساران
بهنام رفیعی ساران تأیید‌شده
۸ ماه پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۷ · ۳٬۳۶۲ مشاوره موفق

سلام

مجازات این امر از ۱۵ سال حبس الی ابد می باشد و رسیدگی هم در صلاحیت دادگاه کیفری است

عصمت علی گل تبار آهنگرکلایی ۷ ماه پیش

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه‌قضاییه

۴٫۸ · ۱۲۰ مشاوره موفق

سلام.باستناد ماده ۴ قانون تشدید مجازات مرتکبین ارتشاء، اختلاس و کلاهبرداری و ماده ۱۹ قانون مجازات اسلامی، کلاهبرداری شبکه ای در صلاحیت دادگاه کیفری یک می باشد.

عباس باغبان زاده ۷ ماه پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۵٫۰ · ۵۶ مشاوره موفق

سلام ~
به استناد ماده ۴ قانون تشدید مجازات مرتکبین ارتشاء، اختلاس و کلاهبرداری + ماده ۱۹ قانون مجازات اسلامی، کلاهبرداری شبکه ای در صلاحیت دادگاه کیفری یک می باشد.

سعید قیطانی ۸ ماه پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۹ · ۷۵۶ مشاوره موفق

سلام
طبق ماده ۴ قانون تشدید، مجازات کلاهبرداری شبکه ای ۱۵ سال تا ابد می باشد و در صلاحیت دادگاه کیفری است

ویدا سماوات ۸ ماه پیش

کارآموز وکالت کانون وکلای دادگستری

۵٫۰ · ۹۶ مشاوره موفق

سلام عرض ادب طبق ماده ۴ قانون تشدید، مجازات کلاهبرداری شبکه ای ۱۵ سال تا ابد می باشد و در صلاحیت دادگاه کیفری است

تهمینه جعفری زرمهری ۳ هفته پیش

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه‌قضاییه

۴٫۸ · ۲۸ مشاوره موفق

با توجه به وحدت موضوع و اعتبار امر قضاوت‌شده، دادگاه کیفری یک مکلف به صدور قرار عدم صلاحیت به شایستگی دادگاه کیفری دو است.

ندا السادات روناسی ۶ ماه پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۸ · ۱۷۱ مشاوره موفق

با سلام
طبق قانون، مجازات کلاهبرداری شبکه ای ۱۵ سال تا ابد می باشد و در صلاحیت دادگاه کیفری یک می باشد .

سارا تک روستا ۵ ماه پیش

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه‌قضاییه

۴٫۹ · ۳۳ مشاوره موفق

سلام کاربر گرامی طبق قانون، مجازات کلاهبرداری شبکه ای ۱۵ سال تا ابد می باشد و در صلاحیت دادگاه کیفری یک می باشد .

ندا فرخ نیا ۴ ماه پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۶ · ۱۴۰ مشاوره موفق

درود
مجازات کلاهبرداری شبکه ای ۱۵ سال تا ابد می باشد و در صلاحیت دادگاه کیفری یک می باشد .

دانیال تمیزالنیا ۷ ماه پیش

کارشناس ارشد حقوق

۴٫۹ · ۶۰۴ مشاوره موفق

باتوجه به عنوان اتهامی جدید و مجازات آن دادگاه کیفری یک صلاحیت دارد.

نسیم راسخ ۸ ماه پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۵٫۰ · ۱۶ مشاوره موفق

درود بر شما
لازم است مدارک بررسی شود اما ممکنه با توجه به مواردی که فرمودید دادگاه کیفری یک صالح به رسیدگی نباشد

امید یوسفی ۲ ماه پیش

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه‌قضاییه

۴٫۹ · ۲۵ مشاوره موفق

سلام
رسیدگی به جرائم کلاهبرداری شبکه ای با توجه به میزان مجازات در صلاحیت دادگاه کیفری ۱ می باشد.

محمدباقر سلیمانگلی ۱ ماه پیش

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه‌قضاییه

۴٫۹ · ۸۴ مشاوره موفق

با سلام دادگاه کیفری یک صلاحیت به رسیدگی دعاوی خاص و سنگین را دارد .

محمدرضا توکلی ۸ ماه پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۹ · ۹۸۷ مشاوره موفق

با سلام شکوائیه ها و دادنامه صادره می بایست بررسی شود

زهرا فرج ۱ ماه پیش

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه‌قضاییه

۵٫۰ · ۷۸ مشاوره موفق

سلام و احترام
دادگاه کیفری یک صالح به رسیدگی می باشد.

سارا علیپور ۴ ماه پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۷ · ۴۶۶ مشاوره موفق

سلام وقت بخیر
مجازات آن حبس میباشد

حسن آرین پور ۷ ماه پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۵٫۰ · ۲۱۰ مشاوره موفق

با سلام ،نیاز ب بررسی دارد

۲۴۷ وکیل متخصص کیفری آنلاین‌اند

پرسش خود را بفرستید؛ اولین وکیل آزاد در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهد.

پرسش حقوقی دیگری دارید؟

پرسش خود را رایگان مطرح کنید؛ وکلا و کارشناسان حقوقی بنیاد وکلا در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهند.

پرسش جدید