آیا با وجود دادخواست طلاق از طرف دختر دوشیزه بردن جهیزیه از خانه زوج جرم محسوب میشود؟

پرسیده شده ۱۱ سال پیش۲ پاسخ ثبت شده

تنها رابطه تلفنی دختر ازدواج کرده اما باکره، پس از گذشت 1/5 سال از دادخواست طلاق توسط دختر و رد جریان بودن پرونده و اینکه در این مدت هیچ گونه ارتباطی تلفنی یا دیداری با زوج نداشته و اینکه دختر تمام جهیزه اش را هم از خانه زوج بیرون آورده، جرم محسوب میشه؟ و یا اینه زوج میتواند با استناد به آن در نتیجه پرونده اثر بگذارد؟

جمع‌بندی پاسخ وکلا

هوش مصنوعی

بردن جهیزیه توسط زوجه جرم نیست و در پرونده طلاق به ضرر دختر باکره اثری ندارد، اما ممکن است زوج به دلیل عدم تمکین از پرداخت نفقه خودداری کند.

این قاعده کلی است و اثر این اقدام بر مسائلی مثل نفقه به جزئیات پرونده و دفاعیات شما بستگی دارد.

پاسخ هوشمند بنیاد وکلا

هوش مصنوعی

عدم جرم‌انگاری خروج جهیزیه در دوران طلاق

استرداد و بردن جهیزیه از خانه زوج توسط زوجه به هیچ عنوان جرم محسوب نمی‌شود. این اقدام با توجه به وضعیت دوشیزه بودن، خللی در روند پرونده دادخواست طلاق ایجاد نخواهد کرد. با این حال، ممکن است زوج با استناد به این موضوع و عدم تمکین در این مدت، تلاش کند از پرداخت نفقه خودداری نماید.

این پاسخ به‌صورت خودکار تولید شده و جای مشاوره‌ی حقوقی با وکیل را نمی‌گیرد؛ پاسخ‌های وکلا در ادامه آمده است.

۲ پاسخ از وکلا و کارشناسان حقوقی

پاسخ برتر
مهدی حمیدی

مهدی حمیدی

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه قضاییه

۵٫۰(۲۷ نظر)

خیر، استرداد جهیزیه توسط زوجه جرم محسوب نمی‌شود و با توجه به وضعیت باکرگی و استحقاق قانونی ایشان، این اقدام خللی در روند پرونده طلاق ایجاد نخواهد کرد.

سها آگهی

سها آگهی

کارشناس حقوقی

۴٫۸(۱۷۶ نظر)

خیر جرم محسوب نمیشود ولی زوج میتواند با توجه به عدم تمکین زوجه در طول این مدت از دادن نفقه خودداری کند.

موفق باشید

پرسش خود را بفرستید؛ اولین وکیل آزاد در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهد.

پرسش حقوقی دیگری دارید؟

پرسش خود را رایگان مطرح کنید؛ وکلا و کارشناسان حقوقی بنیاد وکلا در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهند.

پرسش جدید