آیا با عدم تمکین زن مرد می تواند اجازه ازدواج دوم را از دادگاه بگیرد؟

پرسیده شده ۹ سال پیش۱ پاسخ ثبت شده
ادامهٔ متن پرسش

با سلام. تمام سوالات در خصوص عسر و حرج برای زنان میباشد و صحبتی از عسر و حرجی که زن به واسطه نشوز برای مرد ایجاد میکند به میان‌نیامده.
همسر من ۳ سال است منزل را ترک کرده و گواهی عدم تمکین ایشان صادر شده است. برای بازگشت ایشان بارها اقدام کردم اما نیامدند. درخواست ازدواج مجدد دادم اما قاضی به علت اینکه توان مالی اداره ۲ خانه را ندارم به من اجازه ازدواج مجدد نداد در حالی ک‌حقوق طبق قانون کار و ۱ میلیون تومانی دارم و پدرم منزل در اختیارم گذاشته است و در رای اعتراض پدرم اعلام ب امادگی برای حمایت مالی از اینجانب در صورتی که همسرم بازگردد نمود. این در حالی است که همسرم قصد بازگشت ندارد و فقط میخواد با طولانی کردن این شرایط من را وادار به طلاق کند . و دادگاه تجدید نظر هم رای را تایید و حکم‌به ازدواج مجدد نداد.

حال با توجه به اینکه عدم‌تمکین همسرم آیا موجبات عسر و حرج برای زوج فراهم می آورد؟ زیرا نیاز عاطفی و جنسی هر مردی دارد و این دلیل بر ازدواج و داشتن همدمی برای زندکی بود و اگر همسرم زندکی مشترک‌را ترک‌نمیکرد بنده نیازی ب ازدواج نداشتم چگونه میشود اگر مردی زن‌خود را از منزل بیرون کند ترک‌انفاق و حکم‌کیفری در بر دارد اما زن اراده کند میرود و اراده کند باز میگردد و مرد جز قطع شدن‌نفقه کاری نمیتواند بکند که زنی ک‌مهریه دریافت‌میکند آنچنان نیازی ب نفقه نخواهد داشت. چگونه عسر و حرج خود را اثبات و حکم ازدواج مجدد را بگیرم چون ۳۰ ساله هستم و نمیخواهم به گناه بیفتم. لطفا راهنمایی ام کنید .

جمع‌بندی پاسخ وکلا

هوش مصنوعی

در صورت اثبات عدم تمکین زن، نفقه، اجرت‌المثل و شرط تنصیف دارایی به او تعلق نمی‌گیرد و مرد می‌تواند دادخواست اجازه ازدواج مجدد بدهد.

این قاعده کلی حق درخواست ازدواج مجدد است، اما پذیرش آن در دادگاه به بررسی توانایی مالی مرد و شرایط خاص هر پرونده بستگی دارد.

پاسخ هوشمند بنیاد وکلا

هوش مصنوعی

امکان درخواست ازدواج مجدد با اثبات عدم تمکین زن

با اثبات عدم تمکین همسر در دادگاه، حقوق مالی او شامل نفقه و اجرت‌المثل ساقط می‌شود. همچنین شرط تنصیف دارایی در صورت طلاق به زن تعلق نخواهد گرفت. بر همین اساس، مرد این امکان قانونی را دارد که دادخواست اجازه ازدواج مجدد را به دادگاه ارائه دهد.

این پاسخ به‌صورت خودکار تولید شده و جای مشاوره‌ی حقوقی با وکیل را نمی‌گیرد؛ پاسخ‌های وکلا در ادامه آمده است.

۱ پاسخ از وکلا و کارشناسان حقوقی

پاسخ برتر
سها آگهی

سها آگهی

کارشناس حقوقی

۴٫۸(۱۷۶ نظر)

در صورتیکه زوج عدم تمکین زوجه را اثبات کند علاوه بر آنکه به زن نفقه تعلق نمیگیرد اجرت المثل و شرط تنصیف دارایی هم تعلق نخواهد گرفت. لذا مرد نیز میتواند درخواست ازدواج مجدد کند.

پرسش خود را بفرستید؛ اولین وکیل آزاد در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهد.

پرسش حقوقی دیگری دارید؟

پرسش خود را رایگان مطرح کنید؛ وکلا و کارشناسان حقوقی بنیاد وکلا در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهند.

پرسش جدید