آیا امکان داره ملک رو از من بگیرند؟

پرسیده شده ۷ سال پیش۳ پاسخ ثبت شده
ادامهٔ متن پرسش

درود

بنده ملکی رو از فردی خریداری کردم و هیچ گونه اطلاعاتی درمورد فرار از دین فروشنده نداشتم.

حالا از من شکایت شده به عنوان مشارکت در معامله صوری و فرار از دین.

خواستم بدونم آیا امکان داره ملک رو از من بگیرند؟

درصورتی که چک های من که پاس شده هست.

آیا امکان داره معامله فسخ شود؟

جمع‌بندی پاسخ وکلا

هوش مصنوعی

اگر شاکی نتواند آگاهی و مشارکت شما در صوری بودن معامله یا فرار از دین را ثابت کند، خطری متوجه شما نیست؛ اما در صورت اثبات، معامله باطل شده و ملک بازپس گرفته می‌شود.

این شرایط کلی است و سرنوشت ملک به این بستگی دارد که شاکی بتواند مدارکی مبنی بر آگاهی و تبانی شما ارائه دهد یا خیر.

پاسخ هوشمند بنیاد وکلا

هوش مصنوعی

احتمال ابطال معامله در صورت اثبات فرار از دین

اصل بر بی‌گناهی و برائت شماست و اثبات اینکه شما از بدهی یا قصد فروشنده آگاه بوده‌اید بر عهده شاکی است. اثبات صوری بودن معامله با وجود چک‌های پاس‌شده دشوار است. با این حال اگر شاکی موفق شود قصد فرار از دین و آگاهی شما را اثبات کند، معامله باطل محسوب شده و ملک از مالکیت شما خارج خواهد شد.

این پاسخ به‌صورت خودکار تولید شده و جای مشاوره‌ی حقوقی با وکیل را نمی‌گیرد؛ پاسخ‌های وکلا در ادامه آمده است.

۳ پاسخ از وکلا و کارشناسان حقوقی

پاسخ برتر
سجاد نیستانی

سجاد نیستانی

کارآموز وکالت مرکز وکلای قوه قضاییه

۴٫۹(۱۳۹ نظر)

سلام و احترام.

مواد قانونی مربوط به دین و فرار از دین را برای شما ارسال می کنم تا در جریان جزییات قرار بگیرید:

ماده ۲۱۸ قانون مدنی در مورد فرار از دین:
«هر گاه معلوم شود که معامله با قصد فرار از دین به‌طور صوری انجام شده آن معامله باطل است.»
«همچنین هر گاه طلبکار به دادگاه دادخواست داده دلائل اقامه نماید که مدیون برای فرار از دین قصد فروش اموال خود را دارد، دادگاه می تواند قرار توقیف اموال وی را به میزان بدهی او صادر نماید که در این صورت بدون اجازه دادگاه حق فروش اموال را نخواهد داشت.»

از طرفی طبق ‌ماده ۴ قانون نحوه اجرای محکومیتهای مالی در مورد مجازات فرار از دین:
«هرکس با قصد فرار از ادای دین و تعهدات مالی موضوع اسناد لازم‌الاجراء و کلیه محکومیتهای مالی ، مال خود را به دیگری انتقال دهد به‌نحوی که باقی مانده اموالش برای پرداخت بدهی او کافی نباشد عمل او جرم تلقی و مرتکب به چهار ماه تا دو سال حبس تعزیری محکوم خواهد شد
و‌در صورتی که انتقال گیرنده نیز با علم به موضوع اقدام کرده باشد شریک جرم محسوب می‌گردد و در این صورت اگر مال در ملکیت انتقال گیرنده باشد‌ عین آن و در غیر این صورت قیمت یا مثل آن از اموال انتقال گیرنده بابت تادیه دین استیفاء خواهد شد.»

توصیه می شود برای کسب راهنمایی بیشتر با کارشناس حقوقی مشورت و همفکری بیشتری داشته باشید.

با آرزوی سلامتی و موفقیت برای شما

محمدجواد خسرو نوبری

محمدجواد خسرو نوبری

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۹(۴۱ نظر)

با سلام
اصل بر برائت شماست و بار اثبات مبنی بر آگاهی شما به داشتن علم بر معامله صوری و یا به قصد فرار از دین به عهده مدعی می باشد . در صورت عدم اثبات از جانب ایشان مشکلی متوجه جنابعالی نمی باشد .

آناهیتا احمدی

آناهیتا احمدی

کارشناس حقوقی

۴٫۸(۸۱ نظر)

در صورتی که فرار از دین اثبات شود معامله نافذ (صحیح ) نبوده و ملک از مالکیت شما خارج می شود اما در خصوص اتهام وارده به شما اصل بر برائت است و صوری بودن معامله و مشارکت شما باید اثبات شود که غالبا اثبات چنین امری قدری بعید به نظر می رسد.

پرسش خود را بفرستید؛ اولین وکیل آزاد در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهد.

پرسش حقوقی دیگری دارید؟

پرسش خود را رایگان مطرح کنید؛ وکلا و کارشناسان حقوقی بنیاد وکلا در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهند.

پرسش جدید