امکان قراردادن شاخه نبات یا گل به عنوان ثمن مبایعه‌نامه ملک

پرسیده شده
۱۴ پاسخ ۲۲۷ #69920657

در تنظیم مبایعه‌نامه فروش ملک بین مادر و دختر، آیا ثمن معامله می‌تواند چند شاخه نبات یا گل باشد؟

مشاوره حقوقی قرارداد
۱۴ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با سلام
صلح محاباتی: به عقدی گفته میشود که عوض دارد، اما عوضین با یکدیگر تناسب ندارند. محاباتی از حبوه می‌آید؛ یعنی بدون چشم داشت و منت. بنابراین در عقد محاباتی یا بلاعوض، دلیل عمده عقد، شخصیت طرفین معامله میباشد و با اشتباه در طرف معامله، عقد صلح محاباتی، باطل میشود.
لذا با این تفسیر معامله شما صلح محاباتی بوده و منع قانونی نخواهد داشت

درود.بله امکان پذیر است اما این قرارداد صلح تلقی خواهد شد.

آنچه بعنوان قصد طرفین است صلح می باشد که از نظر قانون محترم است

باسلام، بله چنین عقدی صحیح است که به آن صلح محاباتی گویند.
دقت کنید اگر چنین قصدی دارید که ثمن شاخه نبات یا گل باشد حتما در عقد عنوان بیع را لحاظ نکنید.

سلام و عرض ادب
شما شاخه نبات یا گل را بعنوان مال الصلح در عقد صلح محاباتی و یا بعنوان عوض در عقد هبه معوض میتوانید قرار بدهید و نه به عنوان ثمن معامله در عقد بیع.
توصیه میشود از قالب عقد صلح و تنظیم صلحنامه رسمی در دفتر اسنادرسمی برای انتقال ملک به نام شما استفاده شود.

دراینخصوص چه صلح بلاعوض و چه صلح محاباتی باعث انتقال قطعی و کامل ملک بدون هیچ مشکلی به شما خواهد شد و با انعقاد عقد صلح عمری بدون حق فسخ نیز، انتقال ملک به شما قطعی است و سند تک برگ نیز برای شما صادر خواهد شد لکن مادر شما در طول حیات خود، اگرچه دیگر حق فروش ملک را ندارند چون ملک برای شماست لکن همچنان شخصا حق استفاده و تصرف و سکونت در ملک یا رهن و اجاره دادن ملک را خواهند داشت و پس از فوت ایشان، شما حق تصرف فیزیکی و فروش ملک اعمال کلیه حقوق مالکانه خود بز ملک را پیدا خواهید نمود.

با سلام بهتر است با عنوان صلحنامه واگذاری انجام شود

میتوانید اینگونه اقدام نمایید اما برای استحکام بیشتر با عقد صلح منتقل نمایید.