ملاک پرداخت دیه با وجود یک سال فرصت در پرداخت چیست؟

پرسیده شده
۱۹ پاسخ ۱۳۲ #47650181

با سلام، اینجانب طبق حکم قطعی دادگاه در تاریخ ۱۴۰۲/۱۰/۰۸ بابت دیه به پرداخت نیم درصد دیه کامل به مهلت یک سال محکوم شدم. آیا برای پرداخت دیه در سال جدید، بر مبنای افزایش دیه محاسبه می‌شود یا بر حسب زمان حادثه(منظورم اینکه اگر تا آخر امسال پرداخت کنم به نفعمه یا اینکه سال دیگه هم که پرداخت کنم افزایش پیدا نمیکنه).

مشاوره حقوقی کیفری
۱۹ پاسخ برای این سوال ثبت شده

باسلام
مبلغ دیه را به نرخ روزی که تصمیم به پرداخت آن دارید محاسبه می کنند

با سلام،به نرخ روز خواهد بود.

با سلام به روز محاسبه خواهدشد

با سلام
مبلغ دیه بر مبنای سال جدید است و به روز محاسبه می شود.

سلام و عرض ادب
دیه به نرخ روز یوم الادا باید پرداخت شود لذا گرچه برای پرداخت دیه مهلتی قانونی برای شما تعیین میشود لکن این مهلت یکساله، درواقع برای مصونیت شما از جلب و حبس ناشی از عدم پرداخت محکومیت مالی خود در آن مهلت است لذا درصورتی که شما از این مهلت استفاده کرده و دیه را یکسال پس از حادثه بپردازید؛ میبایست به نرخ روز پرداخت، آن را ادا نموده و درواقع باید خسارت بدنی بزه دیده را به نرخ روزی که دیه به او پرداخت میشود، جبران نمایید.

با سلام
دست به نرخ سال جدید محاسبه میشود و در سال ۱۴۰۳ از ۹۰۰ میلیون به ۱.۲۰۰ میلیون افزایش یافته یعنی یک سوم به مبلغ ذره اضافه خواهد شد

با سلام ملاک پرداخت به نرخ روز میباشد