گواهی عدم پرداخت چک طریقیت دارد یا موضوعیت؟ می‌تواند سبب فسخ شود؟

پرسیده شده
۶ پاسخ ۱۲۴ #38408702

سلام، از بابت معامله زمین دو فقره چک شخص ثالث سال ۹۳ به فروشنده تقدیم شده، اما ایشان چک‌ها را برگشت نزده و در این سال به اینجانب اطلاع نداده، امسال دادخواست انفساخ مطرح کرده و در جلسه گفتم چک رو برگشت نزدی، بهم اطلاع ندادی و الان چرا آمدی، خواهان گفتند برگشت چک دلیل نمی‌باشد، مدعی شدند به قاضی گواعی عدم پرداخت چک طریقیت دارد نه موضوعیت، آیا ادعای ایشان درسته؟ میتونه فسخ کنه؟

مشاوره حقوقی قرارداد
۶ پاسخ برای این سوال ثبت شده

سلام
در بعضی قراردادها عنوان میشه که برای فسخ باید گواهی عدم پرداخت باشه و در برخی قراردادها چنین شرطی نیست
بهتر است وکیل قرارداد رو ببینه
باید به شرط فسخ مندرج در قرارداد توجه بشه

سلام قرارداد باید بررسی گردد ولی با توجه به عدم برگشت چک و فوری بودن فسخ خواسته ایشان بعید است

تا زمانی که چک گواهی عدم پرداخت نخورده باشد فروشنده اقدام علیه خود نموده و فسخ متصور نیست بهتر است جهت راهنمایی بیشتر تماس بگیرید

با سلام،اعمال فسخ( در حق فسخ) فوری است.در مورد انفساخ و شرایط آن قرارداد‌ باید بررسی شود.

با سلام در عقود و قررارداد ها گواهی عدم پرداخت موضوعیت دارد و فسخ فوریت دارد. به نظر ادعای ایشان بلا وجه و فاقد توجیه حقوقی و قانونی میباشد

سلام
اولا فسخ فوری است. دوما گواهی عدم پرداخت موضوعیت دارد، سوما تاخیر در اعمال حق فسخ موجب سقوط حق فسخ می شود. بنابراین ادعای فسخ ایشان مسموع نیست.