فروش موتورسیکلت با قولنامه، سرقتی بودن آن و نحوه جبران ضرر خریدار

پرسیده شده
۷ پاسخ ۷۸ #29114578

سلام دوستان، یک آشنایی پارسال یک موتور داشت که قولنامه‌ای و مدارکش گم شده بود، من هم از نفر دیگر قولنامه‌ای خریدم، قولنامه‌اش رو داشت، یک آشنای دیگر هم دنبال موتور ارزون می‌گشت، من بهش گفتم این هست اون هم شماره کارت من رو داشت، ۳ تومن پول موتور رو زد به کارتم، من هم زدم به کارت فروشنده و یک قولنامه هم نوشتن من هم به عنوان شاهد امضا کردم، طرف سوار شد رفت من هم هیچ کمیسیون و سودی برنداشتم و دینفع نبودم. طرف یک سال سوار شد، بعد از یک سال موتور رو ازش گرفتن و گفتن سرقتیه و پس دادن به اونی که شکایت کرده بود. نه من می‌دونستم همچین مشکلی داره نه اونی که فروشنده بود و نه نفر قبلی که به اون فروخته بود، خلاصه چند دست گشته بوده.
الان طرف که موتور رو ازش گرفتن از من و فروشنده شکایت فروش مال‌غیر و کلاهبرداری کرده و پرینت حساب هم که پول به کارت من زده رو برده که قاضی منع تعقیب صادر کرد و پرونده رو بست ولی باز طرف اومده میگه من خرجش کردم یا ضرر من، پول و خرجم رو بدید یا باز شکایت می‌کنم. می‌خواستم ببینم کاری از دستش میاد و اگر کاری کرد ضررش با کیست؟ ضررش رو قاضی از ما می‌خواد یا اگر من و فروشنده شخصی که فروشنده ازش خریده رو ببریم ما تبرئه می‌شیم؟ آیا می‌تونه حساب من رو مسدود کنه؟ من کاره‌ای نبودم، اون گفت من می‌خوام بفروشم، خریدار هم گفت من می‌خوام بخرم، هیچ نفعی هم برای من نداشت.

مشاوره حقوقی کیفری
۷ پاسخ برای این سوال ثبت شده

سلام و عرض ادب
با توجه به منع تعقیب صادره و اینکه دادگاه کیفری، رفتار و عنل اتجام شده را با تمام عناوین مجرمانه ای که جرم انگاری شده مطابقت خواهند داد و نه ففط عنوان مجرمانه انتخابی شاکی؛ فلذا اگر یکبار رفتار و عملکرد شما از نظر محکمه وصف مجرمانه نداشته و منجر به منع تعقیب شده، موضوع از اعتبار امر مختوم برخوردار بوده و امکان شکایت مجدد کیفری علیه شما وجود ندارد و اگر هم مطرح شود، موقوفی تعقیب خواهد خورد.

اما اگر ایشان بخواهد این بار از طریق اقامه دعوای برای مطالبه ضرر و زیان از دادگاه حقوقی اقدام نماید؛ دراینصورت نیز با توجه به اینکه احکام صادره از دادگاه های کیفری برای محاکم حقوقی لازم الاتباع است و دادگاه کیفری شما را مجرم ندانسته و با توجه به اینکه شما نیز هیچ ید و تصرفی بر موتور مزبور نداشته و در جایگاه غاصب و ید معامله کننده قرار نداشته و مستقیما در وقوع ضرر به ایشان مداخله ای نداشته اید؛ لذا هیچ مسئولیتی از این حیث متوجه شما نخواهد بود بلکه کسی برای جبران ضرر و زیان ایشان مسئولیت خواهد داشت که وقوع ضرر، مستقیما و بلاواسطه از عمل و رفتار وی ناشی شده باشد.

شما به دلیل عدم فروش و تصرف ضامن نیستید اما فروشنده ضامن می باشد و باید خسارات را پرداخت نماید.

با سلام شما ذی سمت نیستید و دعوا متوجه شما تیست

با درود ، بنابه اظهارات شما و شرایط مذکور و نحوه ای معامله و صدور قرار منع تعقیب نسبت به اتهام فروش مال غیر ، احتمال شکایت از شما متصور نیست، اگر هم مجددا علیه شما شکایت کردند ، به شاهد بودنت استناد کنید و براینکه خریدار و فروشنده نبوده اید و به رای قرار منع تعقیب هم استناد کنید،

با سلام چنانچه فرد مغبون دادخواستی علیه شما مطرح نمود راه حل این است که شما به عنوان جلب ثالث فروشنده را به دادرسی دعوت نمایید

سلام مطالبه حقوقی ایشان مبنی بر مطالبه ضرر و زیان با توجه به عدم آگاهی شما بعید است

با سلام
جبران خسارات خریدار به عهده فروشنده است و چنانچه شما فقط به عنوان شاهد قرارداد را امضاء کرده و طرف معامله نبوده اید مسئولیتی ندارید.