مجازات تهمت زدن چیست؟

پرسیده شده
۱۲ پاسخ ۷,۶۲۹ #73713394

میخواستم ببینم مجازات تهمت زدن و افترا از رو عمد به بنده. در مورد فروش مال غیر و خیانت درامانت که لوازم منزل خودم بوده پدرزنم شکایت کرد و نتوانتست اسناد و مدارک تحویل دادگاه بدهد چیست؟

مشاوره حقوقی افترا
۱۲ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با درود و احترام
مجازات آن طبق قانون جدید، جزای نقدی درجه شش خواهد بود.
موفق باشید

درود بر شما

در صورت صدور حکم بر برائت شما و با پذیرش ادله شما جهت افترا

بسته به نظر قاضی از یک ماه تا یکسال حبس و تا هفتاد چهار ضربه شلاق مجازات تعیین خواهد شد .

افترا باید بدون دلیل موجه و قانع کننده باشد و از شرایط و حال اینگونه پی برد که فرد در صدد افترا بوده وگرنه صرف شکایت از کسی افترا حساب نمیشود

بی شک شخص افترا کننده به مجازاتی به تشخیص قاضی محکوم خواهد شد

باسلام
درصورتی که ایشان در دادگاه نتواند موضوع اتهام رااثبات کند ازیک ماه تایکسال حبس و۷۴ضربه شلاق محکوم می شود.

در صورت اثبات تهمت و افترا با مدارک و مستندات کافی مجازاتی از قبیل یک ماه تا یک سال حبس و تا ۷۴ ضربه شلاق تعزیری خواهد داشت

در خصوص موضوع مطروحه در صورتیکه افترا علیه شما منجر به صدور قرار منع تعقیب و یا برائت شده باشد ، مفتری به مجازات مندرج در قانون محکوم می گردد.
ماده ۶۹۷ (اصلاحی سال ۱۳۹۹) قانون مجازات اسلامی - هر کس به وسیله اوراق چاپی یا خطی یا به وسیله درج در روزنامه و جرائد یا نطق در مجامع یا به هر وسیله دیگر به کسی امری را‌ صریحا نسبت دهد یا آن‌ها را منتشر نماید که مطابق قانون آن امر جرم محسوب می‌شود و نتواند صحت آن اسناد را ثابت نماید جز در مواردی که ‌موجب حد است به جزای نقدی درجه شش محکوم خواهد شد.

تبصره - در مواردی که نشر آن امر اشاعه فحشا محسوب گردد هر چند بتواند صحت اسناد را ثابت نماید مرتکب به مجازات مذکور محکوم خواهد‌ شد