حق حبس مانع شکایت ترک انفاق میشود؟

پرسیده شده
۲ پاسخ ۷۰۹ #17916188

سلام

در دادگاه کیفری شکایت ترک انفاق کردم و زوج با اقرار خودش و شهادت سه نفر شاهدی که من معرفی کردم محکوم به شش ماه حبس شد اما در دادگاه تجدید نظر رای به تبرئه شدن زوج صادر شد و قید شده که زوج اصرار به زندگی داشته اما زوجه اعلام کرده که تمکین نمیکند و مایل به ادامه زندگی نبست و از حق حبس استفاده میکند و حق شکایت ترک انفاق ندارد در حالیکه من در هیچ دادگاهی به هیچ وجه نگفتم که تمکین نمیکنم فقط گفتم حق و حقوق قانونی رو میخوام و تا پرداخت مهریه از حق حبس استفاده میکنم.آیا استفاده از حق حبس در دوران عقد مانع شکایت ترک انفاق میشه؟و دوم اینکه من چطوری میتونم ثابت کنم که حرفهایی که قاضی تجدید نظر برای صدور رای بهش استناد کرده رو نگفتم و باید از قاضی شکایت کنم و آیا نتیجه ای در تغییر رای داره؟و اینکه چقدر زمان میبره این پروسه؟ممنونم

مشاوره حقوقی الزام به تمکین
۲ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با سلام
حق حبس باعث از بین رفتن نفقه نمیشود
و زوجه میتواند دادخواستی مبنی بر مطالبه نفقه تقدیم دادگاه کند

با سلام
اینکه زوجه باکره در دوران عقد در جواب دادخواست تمکین شوهر می تواند به حق حبس استناد نماید و تمکین را موکول به پرداخت کامل مهریه کند و این استناد به حق حبس باعث از بین رفتن نفقه زوجه نمی شود و زن می تواند دادخواست مطالبه نفقه به مرجع صالح قضایی بدهد. اما شکایت ترک انفاق در دوران عقد به دلیل استناد به حق حبس هم میسر است