بنیاد وکلا
پشتیبانی و رزرو مشاوره ۴۲۸۱۸ - ۰۲۱
۴۲۸۱۸ - ۰۲۱

لطفاً اتصال اینترنت خود را بررسی کنید.

نحوه اثبات مالکیت منزل قولنامه‌ای و تازه منتقل شده خواهان اعسار

پرسیده شده ۲ سال پیش ۱۲ پاسخ ثبت شده

سلام، چگونه ملک قولنامه و وکالتی طرف که می‌دونم تازه به نام زنش زده رو در دادگاه اثبات کنم؟ چه مدارکی به دادگاه ارائه بدم؟ بهترین روش که میشه ثابت کرد این خونه برای خودش بوده چیست؟

جمع‌بندی پاسخ وکلا هوش مصنوعی

برای اثبات مالکیت سابق بدهکار می‌توانید به مبایعه‌نامه، شهادت شهود یا استعلام ثبتی استناد کنید؛ اما صرفِ اثباتِ مالکیتِ قبلی اعسار را رد نمی‌کند، مگر اینکه صوری بودنِ معامله یا فرار از دین را در دادگاه پیگیری کنید.

مسیرِ حقوقیِ شما بستگی به این دارد که این انتقال دقیقاً در چه تاریخی، با چه عنوانی و به چه شکلی انجام شده باشد.

پاسخ هوشمند بنیاد وکلا هوش مصنوعی

نحوه رد ادعای اعسار با ملک منتقل‌شده

برای اثباتِ سابقهٔ مالکیت، ارائه نسخه قولنامه، مبایعه‌نامه، شهادت شهود یا تقاضای استعلام ثبتی از دادگاه امکان‌پذیر است. با این حال، اثبات اینکه ملک سابقاً متعلق به مدیون بوده به تنهایی مانع پذیرش اعسار نیست، زیرا در حال حاضر ملک به نام شخص دیگری است. دادگاه اعسار به موضوع انتقال مال رسیدگی نمی‌کند و برای توقیف ملک، باید صوری بودن انتقال یا فرار از دین را از طریق دعوای جداگانه در دادگاه صالح پیگیری و اثبات نمایید.

این پاسخ به‌صورت خودکار تولید شده و جای مشاوره‌ی حقوقی با وکیل را نمی‌گیرد؛ پاسخ‌های وکلا در ادامه آمده است.

۱۲ پاسخ از وکلا و کارشناسان حقوقی

پاسخ برتر ۲ سال پیش
سکینه چهره خند

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۹ · ۴۲ مشاوره موفق

سلام و عرض ادب
برفرض که اثبات فرمودید که ملک قبلا برای خود محکوم علیه بوده است، چه تاثیری بر حکم اعسار ایشان خواهد داشت؟؟
مهم در حال حاضر است که ملک در مالکیت شخص دیگری است و شما نمیتوانید طلب خویش را از ملکی که متعلق به ثالث است، وصول نمایید.

حتی درصورتیکه انتقال ملک پس از صدور حکم قطعی دادگاه به نفع طلب شما انجام گرفته باشد و شما بخواهید ادعا نمایید که جرم معامله به قصد فرار از دین رخداده است؛ دادگاه رسیدگی کننده به اعسار صلاحیت رسیدگی به جرم معامله به قصد فرار از دین را ندارد و این دعوا باید بطور جداگانه در دادگاه کیفری اقامه شود و نتیجه اثبات فرار از دین نیز، ابطال معامله ملک و تعلق ملک به شما بابت بدهی محکوم علیه نمیباشد بلکه معامله انجام شده اگر صوری نبوده باشد، کاملا صحیح بوده و غیر قابل ابطال است یعنی اگر با جابجایی پول رخداده باشد و یا بصورت صلح و یا هبه واقع شده باشد، صوری و باطل محسوب نمیگردد پس حتی درصورت اثبات فرار از دین نیز ملک فرد ثالث بابت طلب شما و بدهی محکوم علیه توقیف نمیگردد و فقط ممکن است در بهترین حالت، دادگاه ایشان را به جزای نقدی برابر با نصف مبلغ محکومیت مالی وی محکوم کند اما ملک را از همسر ایشان نمیگیرد.

تنها شانس شما اینست که بتوانید با طرح دعوای مجزا و جدید در دادگاه حقوقی، اثبات نمایید که معامله بطور صوری رخداده است و باطل است تا مالکیت ملک به شخص محکوم علیه برگردد و سپس بتوانید روی این ملک به نفع وصول طلب خود اقدام مجدد کنید که اثبات صوری بودن نیز بدلیل ادعای احتمالی صلح یا هبه از سوی طرف مقابل، مشکل است وگرنه اثبات مطلب در دادگاه اعسار و نیز طرح شکایت فرار از دین در دادگاه کیفری، نهایتا نتیجه ای به نفع ابطال سند و وصول طلب شما در پی نخواهد داشت.

میثم احمدی
میثم احمدی تأیید‌شده
۲ سال پیش

همیار بنیاد

۵٫۰ · ۴٬۹۴۷ مشاوره موفق

درود بر شما، دوست گرامی مستحضر باشید که طرق مختلفی هست، حداقل بایستی نسخه‌ای از قولنامه ایشان ارائه دهید.

بهنام رفیعی ساران
بهنام رفیعی ساران تأیید‌شده
۲ سال پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۷ · ۳٬۴۱۳ مشاوره موفق

سلام

شما میتوانید استعلام گردش ثبتی ملک را از دادگاه تقاضای کنید و همچنین امکان استناد به شهادت شهود را دارید

زهرا رحیمی لولویی
زهرا رحیمی لولویی تأیید‌شده
۲ سال پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۹ · ۱٬۸۳۸ مشاوره موفق

سلام میتوانید مستنداتی مثل قول نامه را به دادگاه ارائه بدهید.

نمایش ۸ پاسخ دیگر وکلا بستن پاسخ‌های بیشتر
حسین مظاهری تهرانی ۲ سال پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۹ · ۱٬۸۵۱ مشاوره موفق

با سلام
بایستی مستندات مربوط به این اقدام را به دست آورده و به دادگاه ارائه کنید.

محبوبه سلبی
محبوبه سلبی تأیید‌شده
۲ سال پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۷ · ۳۸۰ مشاوره موفق

سلام باید نسخه قرارداد را ارایه دهید

ابوالفضل جهان بخش ۲ سال پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۸ · ۲٬۷۸۹ مشاوره موفق

با سلام باید نسخه قرارداد را ارائه نمایید.

سمیرا ارزانی ۲ سال پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۵٫۰ · ۱۰ مشاوره موفق

با سلام دوست عزیز میتوانید مدارک و استنادی مانند مبایعه نامه و...ارائه کنید

سعید قیطانی ۱ سال پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۹ · ۷۵۶ مشاوره موفق

سلام
تقاضای استعلام از اداره ثبت مطرح شود

نسیم راسخ ۲ سال پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۵٫۰ · ۱۹ مشاوره موفق

درود
برای اثبات این موضوع قرارداد به همراه شاهد ارائه نمایید.

مصطفی عزتی راد ۲ سال پیش

کارشناس حقوقی

سلام. شما هر مدرکی دال بر ملکیت ایشون داشته باشید قابل ارائه در دادگاه هست و بعدش میتونید فرار از دین ایشون رو در شرایطی خاص ثابت کنید.

محمد اکبری ۱ سال پیش

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه‌قضاییه

۴٫۹ · ۱۱۰ مشاوره موفق

عرض سلام و احترام،نسخه قرارداد را ارائه نمایید

۲۸ وکیل متخصص وصول مطالبات آنلاین‌اند

پرسش خود را بفرستید؛ اولین وکیل آزاد در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهد.

پرسش حقوقی دیگری دارید؟

پرسش خود را رایگان مطرح کنید؛ وکلا و کارشناسان حقوقی بنیاد وکلا در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهند.

پرسش جدید

کانال تلگرام بنیاد وکلا · هر روز پرسش‌های حقوقی واقعی مردم با پاسخ وکیل

عضویت در کانال