بنیاد وکلا
پشتیبانی و رزرو مشاوره ۴۲۸۱۸ - ۰۲۱
۴۲۸۱۸ - ۰۲۱
وکیل آماده مشاوره
همین الان

لطفاً اتصال اینترنت خود را بررسی کنید.

مطالبه مهریه ملکی (دانگ عمارت مشاعی) پس از فوت صاحب مهریه و اثر آن بر تقسیم‌نامه قدیمی؟

پرسیده شده
۴۱ پاسخ ۱۹۱

عمارتی در روستا وجود دارد که یکی از ورثه در سال ۱۳۲۲ سه دانگ آن را به نام خود ثبت کرده و سه دانگ دیگر هنوز سند رسمی ندارد. پدربزرگم در سال ۱۳۶۰ فوت کرد و سه پسر و یک دختر از او به ارث بردند. در سال ۱۳۲۶، پدربزرگم یک دانگ از عمارت را به عنوان مهریه عروسش (مادرم) قرار داد. در سال ۱۳۷۰، پدرم و سایر وراث تقسیم‌نامه‌ای نوشتند که در آن اتاق‌ها بین خواهر و برادرها تقسیم شد و سهم پدرم نیز صلح شد؛ در این تقسیم‌نامه هیچ اشاره‌ای به دانگ یا سهم مشاعی نشده است. پدرم در سال ۱۳۸۰ و مادرم در سال ۱۳۹۵ فوت کردند. اکنون پس از مراجعه به اداره ثبت متوجه شدیم عمارت سند رسمی دارد. آیا می‌توان مهریه مادرم (یک دانگ عمارت) را مطالبه کرد؟ آیا این مهریه موجب بطلان تقسیم‌نامه می‌شود و آیا می‌توان اتاق‌هایی را که برادرها فروخته‌اند پس گرفت؟

مشاهدهٔ ۴۱ پاسخ وکلا

پاسخ خودکار هوش مصنوعی

تولیدشده با هوش مصنوعی بنیاد وکلا — پاسخ وکیل نیست

این متن را هوش مصنوعی نوشته است و ممکن است دقیق یا کامل نباشد؛ پاسخ‌های وکلا در ادامهٔ همین صفحه آمده است.

مهریه مادرتان (یک دانگ عمارت) پس از فوت ایشان به وراث او منتقل شده و شما به عنوان وارث می‌توانید آن را مطالبه کنید؛ مرور زمان در دعاوی ملکی مشمول اسناد رسمی نمی‌شود.

بر اساس قانون مدنی، مهریه‌ای که به صورت سند رسمی تنظیم شده یک حق عینی است و انتقال یا تقسیم مال توسط اشخاص دیگر نمی‌تواند این حق را از بین ببرد. تقسیم‌نامه‌ای که صرفاً اتاق‌ها را تقسیم کرده، چون دانگ مهریه را در خود نگنجانده، در آن بخش قابل استناد نیست.

برای اقدام عملی باید ابتدا گواهی انحصار وراثت مادرتان را اخذ کنید، سپس با در دست داشتن سند رسمی مهریه از اداره ثبت، دادخواست مطالبه یک دانگ مشاع را به دادگاه محل وقوع ملک تقدیم کنید. در خصوص اتاق‌هایی که فروخته شده‌اند، چون خریداران ثالث ممکن است به عنوان خریدار با حسن نیت ادعا کنند، استرداد آن‌ها نیازمند بررسی وضعیت ثبتی و تاریخ معاملات است.

۴۱ پاسخ از وکلا و کارشناسان حقوقی

کامل‌ترین پاسخ

این پاسخ به‌صورت خودکار و بر اساس میزان جزئیات در ابتدا آمده است، نه به‌عنوان تأیید محتوای آن.

با اطلاعاتی که بیان کرده‌اید، پاسخ قطعی بدون بررسی اسناد امکان‌پذیر نیست؛ زیرا موضوع به قدمت زیاد معاملات، وضعیت ثبتی ملک و مفاد اسناد بستگی دارد. با این حال، از نظر حقوقی چند نکته مهم وجود دارد:

۱. اگر واقعا یک دانگ از عمارت به عنوان مهریه به مادرتان تملیک شده باشد و این تملیک از نظر حقوقی صحیح و قابل اثبات باشد، آن حق با فوت ایشان از بین نرفته و به ورثه او منتقل می‌شود.
۲. تقسیم‌نامه سال ۱۳۷۰ لزوما باطل نمی‌شود. اگر تقسیم‌نامه بدون توجه به حق مالکانه ناشی از مهریه تنظیم شده باشد، ممکن است نسبت به سهم مورد ادعا قابل اعتراض یا غیرقابل استناد باشد، اما اصل تقسیم‌نامه معمولا به طور کامل باطل نمی‌شود.
۳. اگر برادران یا سایر ورثه، پس از تعلق حق مهریه، سهمی را که متعلق به مادرتان بوده به اشخاص ثالث منتقل کرده باشند، امکان بررسی آثار حقوقی آن انتقال وجود دارد. اینکه بتوان اتاق‌های فروخته‌شده را پس گرفت، به عواملی مانند اثبات مالکیت مادرتان، وضعیت خریداران، حسن یا سوءنیت آنان، زمان انتقال و مفاد اسناد بستگی دارد و پاسخ واحدی ندارد.
۴. اگر سند رسمی اکنون موجود است، ابتدا باید مشخص شود:

• سند به نام چه کسی صادر شده است؛
• مبنای صدور آن چه بوده است؛
• آیا مهریه در هیچ‌یک از سوابق ثبتی یا اسناد قدیمی منعکس شده یا خیر.

در چنین پرونده‌ای، قبل از هر دعوا، بررسی سوابق ثبتی، سند مالکیت، سند ازدواج، شرط مهریه، تقسیم‌نامه و مدارک انتقال ضروری است. بسته به نتیجه این بررسی، ممکن است دعواهایی مانند اثبات مالکیت، مطالبه سهم، ابطال یا عدم نفوذ بخشی از تقسیم‌نامه یا معاملات بعدی قابل طرح باشد.

اسناد و مدارک، از جمله سند ازدواج، سند یا مدرک تعیین مهریه، تقسیم‌نامه سال ۱۳۷۰، سند رسمی ملک و سوابق ثبتی، بهتر است پیش از هر اقدام توسط وکیل بررسی شود.

گفتگو با وکلای آنلاین ۲۲۲ وکیل آنلاین
پیشنهاد بنیاد وکلا
آنلاین
بانکی و مطالبات خانواده ملکی و املاک قرارداد و تعهدات کیفری و جرایم خودرو و حمل‌ونقل
شروع قیمت از
۷۸۰,۰۰۰ تومان
۶۴۹,۰۰۰ تومان
پیشنهاد بنیاد وکلا
آنلاین
ملکی و املاک بانکی و مطالبات خانواده کیفری و جرایم قرارداد و تعهدات خودرو و حمل‌ونقل
شروع قیمت از
۸۳۰,۰۰۰ تومان
۶۸۹,۰۰۰ تومان
پیشنهاد بنیاد وکلا
آنلاین
ملکی و املاک شرکت و کسب‌وکار خانواده قرارداد و تعهدات کیفری و جرایم
شروع قیمت از
۸۴۰,۰۰۰ تومان
۶۹۸,۰۰۰ تومان
پیشنهاد بنیاد وکلا
خانواده قرارداد و تعهدات کیفری و جرایم ملکی و املاک بانکی و مطالبات خودرو و حمل‌ونقل
شروع قیمت از
۸۴۰,۰۰۰ تومان
۶۹۸,۰۰۰ تومان
پیشنهاد بنیاد وکلا
ملکی و املاک شرکت و کسب‌وکار ثبت اسناد و املاک قرارداد و تعهدات بانکی و مطالبات
شروع قیمت از
۹۵۰,۰۰۰ تومان
۷۹۰,۰۰۰ تومان
پیشنهاد بنیاد وکلا
ملکی و املاک بانکی و مطالبات خانواده کیفری و جرایم قرارداد و تعهدات
شروع قیمت از
۸۴۰,۰۰۰ تومان
۶۹۷,۰۰۰ تومان
پیشنهاد بنیاد وکلا
ملکی و املاک بانکی و مطالبات خانواده کیفری و جرایم قرارداد و تعهدات
شروع قیمت از
۷۸۰,۰۰۰ تومان
۶۴۹,۰۰۰ تومان
پیشنهاد بنیاد وکلا
شرکت و کسب‌وکار ملکی و املاک خانواده داوری و حل اختلاف قرارداد و تعهدات
شروع قیمت از
۶۰۰,۰۰۰ تومان
۴۹۹,۰۰۰ تومان
پیشنهاد بنیاد وکلا
ارث و وصیت ملکی و املاک بانکی و مطالبات خانواده داوری و حل اختلاف
شروع قیمت از
۶۰۰,۰۰۰ تومان
۴۹۹,۰۰۰ تومان
پیشنهاد بنیاد وکلا
ملکی و املاک دیوان عدالت اداری کار و تأمین اجتماعی خانواده کیفری و جرایم خودرو و حمل‌ونقل
شروع قیمت از
۹۴۰,۰۰۰ تومان
۷۸۰,۰۰۰ تومان
پیشنهاد بنیاد وکلا
ملکی و املاک بانکی و مطالبات خانواده کیفری و جرایم خودرو و حمل‌ونقل
شروع قیمت از
۶۰۰,۰۰۰ تومان
۴۹۸,۰۰۰ تومان
پیشنهاد بنیاد وکلا
ملکی و املاک بانکی و مطالبات خانواده کیفری و جرایم خودرو و حمل‌ونقل
شروع قیمت از
۶۰۰,۰۰۰ تومان
۴۹۸,۰۰۰ تومان
آنلاین
ملکی و املاک بانکی و مطالبات خانواده کیفری و جرایم قرارداد و تعهدات خودرو و حمل‌ونقل
شروع قیمت از
۸۳۰,۰۰۰ تومان
۶۸۹,۰۰۰ تومان
آنلاین
فضای مجازی و فناوری خانواده کیفری و جرایم ملکی و املاک قرارداد و تعهدات
شروع قیمت از
۶۰۰,۰۰۰ تومان
۵۰۰,۰۰۰ تومان
ملکی و املاک فضای مجازی و فناوری خانواده کیفری و جرایم بانکی و مطالبات
شروع قیمت از
۵۴۰,۰۰۰ تومان
۴۵۰,۰۰۰ تومان
قرارداد و تعهدات خانواده
شروع قیمت از
۴۲۰,۰۰۰ تومان
۳۴۹,۰۰۰ تومان
ملکی و املاک کار و تأمین اجتماعی خانواده کیفری و جرایم داوری و حل اختلاف خودرو و حمل‌ونقل
شروع قیمت از
۴۸۰,۰۰۰ تومان
۴۰۰,۰۰۰ تومان
ارث و وصیت خانواده بانکی و مطالبات ملکی و املاک خودرو و حمل‌ونقل
شروع قیمت از
۴۲۰,۰۰۰ تومان
۳۴۹,۰۰۰ تومان
آنلاین
ملکی و املاک شرکت و کسب‌وکار خانواده قرارداد و تعهدات کیفری و جرایم
شروع قیمت از
۸۴۰,۰۰۰ تومان
۶۹۸,۰۰۰ تومان
شرکت و کسب‌وکار ارث و وصیت ملکی و املاک جرایم علیه اموال قرارداد و تعهدات
شروع قیمت از
۴۸۰,۰۰۰ تومان
۴۰۰,۰۰۰ تومان
آنلاین
بانکی و مطالبات خانواده کیفری و جرایم جرایم علیه اشخاص ملکی و املاک خودرو و حمل‌ونقل
شروع قیمت از
۶۶۰,۰۰۰ تومان
۵۴۹,۰۰۰ تومان
آنلاین
ملکی و املاک خانواده کیفری و جرایم دیوان عدالت اداری کار و تأمین اجتماعی خودرو و حمل‌ونقل
شروع قیمت از
۸۴۰,۰۰۰ تومان
۶۹۸,۰۰۰ تومان

پرونده‌ی شما جزئیات خودش را دارد؛ با یک وکیل مهریه صحبت کنید

پاسخ‌های این صفحه کلی هستند و برای آشنایی نوشته شده‌اند. ۳٬۱۵۶ وکیل با تخصص در این حوزه در بنیاد وکلا عضو هستند.

  • نوع و مدت مشاوره را خودتان انتخاب می‌کنید
  • هزینه را پیش از پرداخت می‌بینید
  • هزینهٔ تماس روی شما نیست

ثبت‌نام لازم نیست؛ فقط شمارهٔ موبایل، آن هم فقط برای همین مشاوره.

پیرو پرسش شما

بله امکان مطالبه یک دانگ مهریه مادرتان وجود دارد زیرا مهریه حقی است که با فوت زن نیز از بین نمی‌رود و وراث می‌توانند آن را مطالبه کنند.

در مورد تقسیم‌نامه سال ۱۳۷۰ اگر این تقسیم تنها شامل اجزاء مادی مثل اتاق‌ها بوده و به سهم مشاعی و حق مهریه اشاره‌ای نشده است تقسیم‌نامه نسبت به آن یک دانگ باطل محسوب می‌شود.

در مورد اتاق‌های فروخته شده اگر بتوانید ثابت کنید که فروش برادرها مربوط به همان سهمی بوده که متعلق به مهریه مادرتان بوده است می‌توان از طریق دعوای ابطال معامله و استرداد عین مال اقدام کرد.

پیشنهاد می‌کنم ابتدا با بررسی دقیق سند رسمی مشخص شود که آیا آن یک دانک در زمان فوت پدربزرگ در مالکیت ایشان بوده یا خیر.

چنانچه مهریه به‌صورت «یک دانگ مشاع از عمارت» به‌طور صحیح تعیین و محقق شده باشد، آن مال از زمان وقوع عقد متعلق به زوجه بوده و پس از فوت وی به ورثه‌اش منتقل می‌شود و اصولا در ترکه زوج یا تقسیم‌نامه وراث قابل دخالت نیست. بنابراین اگر تقسیم‌نامه سال ۱۳۷۰ بدون رعایت حق زوجه نسبت به آن یک دانگ تنظیم شده باشد، نسبت به همان سهم، قابلیت تعرض و طرح دعوای ابطال یا عدم نفوذ حسب مورد، ابطال اسناد و مطالبه سهم مشاع وجود دارد؛ اما بطلان کل تقسیم‌نامه یا استرداد املاک منتقل‌شده، منوط به بررسی مفاد سند مهریه، نحوه تنظیم تقسیم‌نامه، وضعیت ثبت و حقوق اشخاص ثالث با حسن‌نیت است.

مستندات: مواد ۱۰۷۸، ۱۰۸۲، ۲۱۹، ۵۸۱ و ۵۸۳ قانون مدنی، مواد ۲۲، ۴۶، ۴۷ و ۴۸ قانون ثبت اسناد و املاک و رای وحدت‌رویه و رویه قضایی مرتبط با اعتبار معاملات و اسناد رسمی حسب مورد.

پیش از هر اقدام، باید پاسخ این پرسش روشن شود: در سند نکاحیه، مهریه دقیقا «یک دانگ مشاع از کل عمارت» قید شده یا صرفا بخشی معین از بنا؟ پاسخ این موضوع، مسیر دعوا و امکان ابطال تقسیم‌نامه و اسناد بعدی را تعیین می‌کند.

اگر مهریه یک دانگ از عمارت در عقدنامه به طور معتبر تعیین شده باشد اصل حق مطالبه آن باقی است و تقسیم نامه بعدی به خودی خود آن حق را از بین نمی برد

بطلان کل تقسیم نامه قطعی نیست و معمولا فقط نسبت به بخشی که با حق ثابت مهریه تعارض دارد قابل ایراد است

اگر برادرها ملکی را که متعلق به سهم مادر بوده فروخته باشند امکان دعوای ابطال یا بی اعتباری نسبت به همان سهم و حسب مورد مطالبه قیمت یا خلع ید مطرح می شود اما نتیجه به سند رسمی و وضعیت خریدار بستگی دارد

علیکم

طرح دعوای مطالبه مهریه وراث مادر (شما و سایرین) می‌توانند با تنظیم دادخواست، یک دانگ از عمارت یا معادل قیمت آن را از ترکه پدر مطالبه کنند.
طرح دعوای ابطال تقسیم‌نامه در صورت تمایل به ابطال تقسیم‌نامه سال ۱۳۷۰، می‌توانید دادخواست «ابطال تقسیم‌نامه» به‌دلیل عدم رعایت سهام قانونی (به‌ویژه سهم مادر) تقدیم کنید.
طرح دعوای «مطالبه خسارت»: در خصوص اتاق‌های فروخته‌شده، به‌جای استرداد عین، می‌توانید از برادران فروشنده، مطالبه خسارت وارده (معادل قیمت سهم شما) را دنبال کنید.

نمایش ۳۶ پاسخ دیگر وکلا بستن پاسخ‌های کوتاه

اگر مهریه (یک‌دانگ عمارت) به‌طور صحیح واقع شده و قابل اثبات باشد، ورثه مادر می‌توانند نسبت به آن اقامه دعوا کنند. در صورت احراز انتقال یک‌دانگ پیش از تقسیم، تقسیم‌نامه نسبت به آن مقدار ممکن است غیرنافذ یا قابل ابطال باشد، نه لزوما باطل به‌طور کامل. امکان اعتراض به نقل‌وانتقالات بعدی نیز در حدود همان سهم و با توجه به وضعیت خریداران و اسناد رسمی وجود دارد. تشخیص نهایی منوط به بررسی اسناد، مفاد تقسیم‌نامه و سوابق ثبتی توسط دادگاه است.

اگر توی عقدنامه، یک دانگ عمارت به‌عنوان مهریه به مادرتون داده شده باشه، اون سهم از همون موقع مال مادرتون بوده و دیگه جزو ارث پدربزرگ محسوب نمی‌شده.
در نتیجه، تقسیم‌نامه سال ۱۳۷۰ فقط نسبت به همون یک دانگ قابل ایراده، نه اینکه کلش باطل باشه. اگر هم برادرها اون قسمت رو فروخته باشن، در صورت اثبات حق مادرتون امکان پیگیری و مطالبه سهم یا اعتراض به معامله وجود داره. البته نظر قطعی به بررسی عقدنامه، تقسیم‌نامه و اسناد ملک بستگی داره.

عرض سلام و احترام.

در فرض شما «یک دانگ عمارت به عنوان مهریه مادرتان» اگر در زمان زندگی پدربزرگم به عنوان مهریه تعیین شده باشد، از نظر حقوقی یک «دین بر ذمه زوج» محسوب می‌شود و با فوت پدربزرگ از بین نمی‌رود؛ بلکه جزو دیون متوفی است و طلب آن در حدود ترکه قابل مطالبه می‌شود. سپس با فوت مادرتان در ۱۳۹۵، حق مطالبه این دین هم به ورثه مادرتان منتقل می‌شود

مهریه به خودی خود لزوما کل تقسیم‌نامه را باطل نمی‌کند.
و قابل مطالبه از ماترک میباشد که بین وراث تقسیم میشود.
ولیکن اگر ثابت شود موضوع تقسیم‌نامه شامل مالی بوده که قبل از آن متعلق به شخص دیگری شده بود، ممکن است نسبت به همان قسمت با ایراد مواجه شود، نه لزوما کل تقسیم‌نامه.
دراین خصوص دقیقا تقسیم نامه باید بررسی شود و حتما از وکیل کمک بگیرید.

باسلام
پاسخ قطعی بدون بررسی اسناد ممکن نیست. وجود مهریه به خودی خود لزوما کل تقسیم‌نامه را باطل نمی‌کند.
اگر ثابت شود موضوع تقسیم‌نامه شامل مالی بوده که قبل از آن متعلق به شخص دیگری شده بود، ممکن است نسبت به همان قسمت با ایراد مواجه شود، نه لزوما کل تقسیم‌نامه.

باسلام‌وراث مادر می‌توانند با تنظیم دادخواست، یک دانگ از عمارت یا معادل قیمت آن را از ترکه پدر مطالبه کنند. همچنین در صورت وجود دلیل بر رعایت‌نشدن سهم قانونی مادر، امکان طرح دعوی ابطال تقسیم‌نامه سال ۱۳۷۰ وجود دارد. درباره اتاق‌های فروخته‌شده نیز در صورت عدم امکان استرداد عین، می‌توان حسب مورد مطالبه خسارت معادل سهم و ارزش آن را از برادران فروشنده پیگیری کرد.

با توجه به توضیحات شما ، ابتدا می‌بایست مشخص گردد که ایا مهریه مادر شما در دفترخانه ازدواج و در عقدنامه نکاح ثبت شده است و یا خیر
اینکه پدربزرگ یک دانگ از ملک خود را به عنوان مهریه عروس قرار داده است ایا در دفترخانه ثبت شده است و یا سند عادی تنظیم شده است و سپس حسب مورد دادخواست حقوقی مناسب به طرفیت تمام ورثه اقامه نمایید

اگر واگذاری یک دانگ به‌عنوان مهریه از نظر حقوقی معتبر و قابل اثبات باشد، ورثه زوجه می‌توانند مطالبه آن را مطرح کنند. تقسیم‌نامه یا فروش‌های بعدی فقط نسبت به همان میزان و در صورت تعارض با حق زوجه ممکن است قابل ابطال یا بی‌اعتباری باشند، نه لزوما نسبت به کل تقسیم‌نامه یا همه انتقال‌ها.

پاسخ توسط یکی از وکلای بنیاد وکلا

کاربر محترم
آنچه مورد سوال تفصیلی شما واقع شده است، راه حل آن خارج از طرح یک سوال عمومی است، پیشنهاد میکنم که اول از مشاوره اختصاصی که توام با تبادل اطلاعات دقیق با وکیل است، استفاده کنید و سپس جهت طرح دعوا احتمالی هم نیاز است که از طریق انتخاب وکیل دادگستری، اقدام نمایید.

بله شما به عنوان وارث مادر کاملا حق دارید آن یک دانگ را مطالبه کنید چون مهریه یک دین بر ذمه پدربزرگ بوده و از زمان تنظیم سند در سال ۱۳۲۶ متعلق به مادر بوده است پس این یک دانگ اصلا جزو اموال پدربزرگ نبوده که بخواهد بین پسرها و دخترها تقسیم شود و در واقع این سهم از قبل از تقسیم‌نامه سال ۷۰ متعلق به مادرتان بوده است

با وصف موجود در سوال امکان مطالبه مهریه مادر به عنوان وراث مادر امکان دارد .

پیشنهاد میشود با در دست داشتن گواهی انحصار وراثت و سند نکاحیه به وکیل مراجعه تا دادخواستی به طرفیت تمامی ذینفعان و انتقال گیرندگان و متصرفین، انتقال رسمی سهم مادر مطالبه شود .

بله شما میتوانید مهریه مادرتان را مطالبه نمایید و آن یک دانگ به وراث خواهد رسید گواهی انحصار وراث بگیرید سپس اقدام نمایید و در دعوای خود باید کلیه افراد متصرفین فعلی و فروشندگان قبلی و سایر وراث طرف دعوا قرار بگیرند موفق باشید

بله شما میتوانید مهریه مادرتان را مطالبه نمایید و آن یک دانگ به وراث خواهد رسید گواهی انحصار وراث بگیرید سپس اقدام نمایید و در دعوای خود باید کلیه افراد متصرفین فعلی و فروشندگان قبلی و سایر وراث طرف دعوا قرار بگیرند .پاینده باشید

اگر یک دانگ عمارت در عقدنامه به عنوان مهریه مادرتان تعیین شده باشد قابل مطالبه از ترکه پدرتان و سپس ورثه مادرتان است
اما بطلان تقسیم نامه و پس گرفتن اتاقهای فروخته شده منوط به اثبات تعلق همان یک دانگ به مادرتان و اینکه تقسیم نامه یا معاملات بعدی آن را نادیده گرفته باشد

ابتدا نسبت به اخذ گواهی انحصار وراثت اقدام نمایید سپس در صورتیکه مستندی دارید که پدر بزرگ ۱ دانگ را به عنوان مهریه به مادر داده است میتوانید اقدام حقوقی نمایید و پس از اثبات ۱ دانگ سهم در خصوص ابطال تقسیم و فروش و ... شکایت کنید

پاسخ توسط یکی از وکلای بنیاد وکلا

با توجه به اینکه مهریه مربوط به سال‌های خیلی طولانی می‌باشد در ابتدا باید نسبت به بررسی اسناد مربوط به مهریه توجه شود در این صورت می‌توانید بعد ازآن خواسته با ابطال تقسیم نامه به نسبت سهم مریه را از دادگاه مطرح کنید

مهریه قابل مطالبه است، اما بطلان تقسیم‌نامه را به‌دنبال ندارد؛ برای دریافت اتاق‌های فروش‌رفته، باید دعوی حقوقی جداگانه با استناد به مهریه طرح کنید.

بله قابل مطالبه است اما بهتر است با ارائه مدارک و اسناد لازم از وکیل یا مشاور حقوقی کمک بگیرید.. موفق باشید 🌹

در پاسخ به شما عرض کنم بهتر است پرونده خود را با یک وکیل مجرب طرح نمایید ولی با توجه به توضیحات امکان مطالبه وجود دارد.

وراث مادر می‌توانند یک دانگ مهریه را مطالبه کنند؛ تقسیم‌نامه در حد تعارض با آن قابل ابطال است.

در فرض سوال گفته شده ۳ دانگ سند رسمی داشته و ۳ دانگ سند رسمی نداشته و قاعدتا ۱ دانگ از ۳ دانگ که سند رسمی نداشته مهریه قرار داده شده و بعدها با فوت مادرتون و گواهی انحصار وراثت می توانید اون ۱ دانگ بابت مهریه را به عنوان وراث مطالبه کنید و وقتی دینی وجود داشته توافق بر تقسیم به نظر باطل است .ابتدا باید دیون کسر بشه و بعد توافقی که بر تقسیم هست انجام بشه .

می توانید مهریه را مطالبه کنید و می تواند موجب بر هم زدن تقسیم نامه شود

امکان مطالبه مهریه متصور است.
اماپیشنهاد می کنم از مشاوره تخصصی بهره بگیرید.

دادخواست اعلام حق فسخ یا مطالبه مابه‌التفاوت ۲۲ متری را می‌توانید مطالبه کنید

بله قابل مطالبه است اما بهتر است با ارائه مدارک و اسناد لازم از وکیل یا مشاور حقوقی کمک بگیرید

بادرود
بله با توضیخات ارائه شده تقسیم باطل است ومهریه باید به مادرتان تحویل شود


اگر یک دانگ در سند نکاحیه ثبت شده باشد، امکان مطالبه آن وجود دارد.

کاربر گرامی در صورت داشتن ادله و مدارک کافی میتوانید در این خصوص اقدام نمایید

با اعمال ماده ۱۰۱ قانون اجرای احکام مدنی قابلیت اینکه موضوع را مطالبه نمایید می‌باشد

در هرحال امکان مطالبه مهریه است و از سهم هر شخص جداگانه پرداخت میشود

امکان مطالبه وجود دارد اما پیشنهاد می‌شود حتما با وکیل پرونده را در میان بگذارید

بااحترام.شما به عنوان وارث میتوانید مطالبه کنید و ابتدا گواهی انحصار وراثت اخذ کنین

امکان مطالبه مهریه در فرض سوال وجود دارد

بله شما بعنوان .وارث میتوانید بادردست داشتن گواهی انحصاروراثت دردادگاه محل وقوع ملک اقدام نمایید

به سوال فوق به تفصیل پاسخ داده شده است

امکان مطالبه وجود دارد..

هیچ‌کدام از این پاسخ‌ها دقیقاً پروندهٔ شما نبود؟

پاسخ‌های عمومی، مدارک و تاریخ‌ها و شرایط خاصِ شما را نمی‌بینند. در یک مشاورهٔ تلفنی، وکیل روی همین پرونده با شما صحبت می‌کند و قدم بعدی را مشخص می‌کند.

ثبت‌نام لازم نیست؛ فقط شمارهٔ موبایل، آن هم فقط برای همین مشاوره.

پرسش حقوقی خودتان را بپرسید

پرسش خود را ثبت کنید تا وکلای بنیاد وکلا پاسخ بدهند — ثبت پرسش رایگان است. ثبت پرسش حقوقی

پربازدید در همین موضوع

بیشتر بخوانید