بنیاد وکلا
پشتیبانی و رزرو مشاوره ۴۲۸۱۸ - ۰۲۱
۴۲۸۱۸ - ۰۲۱

لطفاً اتصال اینترنت خود را بررسی کنید.

طریقه برداشت اجور معوقه از ودیعه با فرا رسیدن موعد تخلیه

پرسیده شده ۲ سال پیش ۱۰ پاسخ ثبت شده

سلام دو سوال دارم، اول اینکه من حل اختلاف رفتم و برای دو ماه اجور معوقه کردم. از اونجایی که مستاجر نیومده جلسه رسیدگی رای غیابی میشه و حدود ۴۰ روز طول می‌کشه تا قطعی بشه و تا برسه اجرای احکام ۲۰ روز دیگه هم برای اجرائیه، مجموعا ۶۰ روز طول می‌کشه برسه اجرای احکام. از اونجایی که نزدیک شدم به زمان تخلیه و اقدام برای دستور تخلیه و واریز ودیعه به حساب دادگستری، چطوری این مبلغ بدهی رو بتونم در اجرای احکام مطالبه کنم که از پول ودیعه کسر بشه؟ در شورای حل اختلاف شخصی بهم گفت می‌تونی گواهی بگیری ببری اجرای احکام دستور تخلیه‌ات، طبق اون نگه می‌دارن. دقیقا به شعبه بگم چه گواهی‌ای بدن بهم؟ دوم حتما برای واریز ودیعه باید اول دادخواست تخلیه داد بعد اجرا شماره حساب می‌دن؟ اینطوری ۱۰ روز طول می‌کشه رسیدگی بشه و چون قرارداد گذشته تاریخش، اجرت‌المثل چطوری حساب میشه؟ در روز اتمام قرارداد نمیشه پول رو بدم شورا و بعد فیش رو در آخر به اجرای احکام بدم بذارن در پرونده؟ چون قانون گذار گفته بعد از اتمام قرارداد پول نباید دیگه دست موجر باشه و بایستی تودیع بشه در حساب دادگستری ولی اگر من دادخواست تخلیه بدم تا برسه اجرای احکام و شماره حساب بدن حداقل ۱۰ روز می‌گذره، عملا اجرت‌المثل تعلق نمی‌گیره. ممنون میشم راهنمایی کنید چه کنم؟این مستاجر خیلی اذیتم کرد، در مجموع ۷ ماه اجاره نداد که کلی دوندگی داشتم.

جمع‌بندی پاسخ وکلا هوش مصنوعی

برای کسر اجاره‌های معوقه از پول پیش، باید پس از ثبت درخواست دستور تخلیه و واریز ودیعه به حساب دادگستری، دادخواست جداگانه‌ای برای اجور معوقه ثبت کرده و گواهی طرح دعوا را به اجرای احکام تحویل دهید تا از پرداخت ودیعه به مستاجر جلوگیری شود.

این روند کلی برای توقیف ودیعه است، اما زمان‌بندی دقیق اجرای احکام و نوع توافق قرارداد شما می‌تواند شیوه مطالبه را تغییر دهد.

پاسخ هوشمند بنیاد وکلا هوش مصنوعی

روش کسر اجاره‌های معوقه از مبلغ ودیعه

پس از پایان موعد قرارداد، ابتدا باید دادخواست دستور تخلیه فوری را در شورای حل اختلاف ثبت کنید. پس از تعیین شماره حساب توسط اجرای احکام، کل مبلغ ودیعه را تودیع کنید. هم‌زمان یا بلافاصله دادخواست جداگانه‌ای بابت مطالبه اجور معوقه و خسارت مطرح نمایید. سپس از شعبه رسیدگی‌کننده به اجور معوقه گواهی ثبت دادخواست دریافت کرده و به واحد اجرای احکام تخلیه ارائه دهید تا معادل بدهی مستاجر، از بازپرداخت ودیعه به او جلوگیری شود.

منابع: قانون روابط موجر و مستاجر سال ۱۳۷۶، ماده ۴

این پاسخ به‌صورت خودکار تولید شده و جای مشاوره‌ی حقوقی با وکیل را نمی‌گیرد؛ پاسخ‌های وکلا در ادامه آمده است.

۱۰ پاسخ از وکلا و کارشناسان حقوقی

پاسخ برتر ۲ سال پیش
محمد رضا صلاحی
محمد رضا صلاحی تأیید‌شده

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه‌قضاییه

۴٫۸ · ۱٬۹۳۶ مشاوره موفق

سلام طبق ماده ۴ قانون موجر و مستاجر سال ۱۳۷۶ باید ابتدا نسبت به تخلیه فوری از طریق شورای حل اختلاف اقدام نمایید سپس دادخواست مجزی نسبت به مطالبه اجور ثبت کنید و گواهی ماده ۴ را برای اجرای احکام شورا اخذ کنید واز مبلغ ودیعه به میزان طلب کسر کسر و بقیه به مستاجر پرداخت شود

سکینه چهره خند ۲ سال پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۹ · ۴۲ مشاوره موفق

سلام و عرض ادب
به زعم بنده لازم است یک اظهارنامه برای مستاجر ارسال نموده و وفق آن توضیح بدهید که بدلیل استنکاف شما از پرداخت چند ماه اجاره، دادخواست پیرامون اجور معوقه شما در مراجع قضایی مفتوح و درحال رسیدگی هست لذا بدلیل فرارسیدن موعد تخلیه، ودیعه مسکن شما بدلیل لزوم کسر اجور معوق و پرداخت نشده و خسارت تاخیر تادیه آن، به صندوق دادگستری واریز میگردد؛ بدیهی است درصورت حصول توافق و تخلیه مستاجره راس موعد مقرر، ودیعه از طریق شورا آزاد و تقدیم میگردد و درصورت استنکاف شما از تخلیه مستاجره در تاریخ مقرر، نسبت به مازاد زمان از موعد اجاره، به ازای هرروز، اجرت المثل آن از طریق مراجع قضایی درخواست شده و با محاسبه خسارت تاخیر تادیه آن از ودیعه شما کسر میگردد.


دراینصورت درصورتی که مستاجر همکاری نداشته باشه، شما با ارائه دادخواست تخلیه فوری به شورا (دستور تخلیه)، کل ودیعه رو به صندوق دادگستری واریز کرده و همزمان وفق ماده ۴ قانون روابط موجر و مستاحر سال ۱۳۷۶؛ دادخواست مطالبه اجور معوقه برای دو ماه قبلی بعلاوه مطالبه اجرت المثل از تاریخ سررسید قرارداد لغایت صدور و اجرای کامل حکم و نیز مطالبه خسارت تاخیر تادیه برای اجور و اجرت المثل و نیز مطالبه سایر بدهی های ایشان بابت بدهی بابت قبوض مصرفی و یا خسارات احتمالی وارده به ساختمان، ثبت و تقدیم میکنید و لذا با توجه به میزان خواسته دادخواست شما که هم شامل اجور معوق است و هم شامل اجرت المثل و هم خسارت تاخیر تادیه و هم مطالبه قبوض معوق و ضرر و زیان ساختمان؛ شورا در برگ گواهی موضوع ماده ۴ مزبور به اجرای احکام، با لحاظ میزان خواسته دادخواست شما، بیان میکند که مثلا معادل ۴ یا ۵ ماه از اجرت المسمی قراردادی شما را جهت امکان وصول کلیه طلب های معوق شما و اجرت المثل و خسارت تاخیر تادیه آنها در صندوق نگاه داشته و مازاد آن را برای اجرای دستور تخلیه، به مستاجر پرداخت نمایند.

یلدا بزرگمهر
یلدا بزرگمهر تأیید‌شده
۲ سال پیش

همیار وکیل

۴٫۷ · ۲٬۱۴۰ مشاوره موفق

سلام وقت بخیر
ابتدا دادخواست تخلیه فوری پ دهید طبق رویه بعد دادخواست مطالبه اجور معوقه دهید به همراه تامین خواسته که میتونید اموالی اگر به نامش هست توقیف کنید یا کپی دادخواست احور معوقه رو ببرید اجرا که مبلغ ودیعه رو به مستاجر پرداخت نکنند

مهدی صبوری ۲ سال پیش

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه‌قضاییه

۵٫۰ · ۲۸ مشاوره موفق

سلام علیکم
شما باید ابتدا درخواست دستور تخلیه فوری بنابر شرایط مذکور در قرارداد ثبت نمایید که پس از ثبت باید از اجرا شماره حساب دریافت و پول ودیعه به حساب اجرا واریز گردد
در خصوص اجور معوقه بین قضات اختلاف نظر وجود دارد بعضی می‌گویند در زمان درخواست دستور تخلیه فوری اجور معوقه هم جز خواسته ها باشد و تعدادی نظر بر دادخواست جداگانه دارند
ولی به نظر بنده و رویه شما بلافاصله پس از ثبت درخواست تخلیه فوری ،دادخواست جداگانه ثبت و گواهی آن را از شعبه به اجرا تحویل تا از پرداخت ودیعه به مستاجر خودداری شود (گواهی ثبت دادخواست اجور معوقه و ...)

نمایش ۶ پاسخ دیگر وکلا بستن پاسخ‌های بیشتر
حسین مظاهری تهرانی ۲ سال پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۹ · ۱٬۸۵۱ مشاوره موفق

با سلام
وفق ماده ۴ قانون روابط موجر و مستاجر مصوب ۱۳۷۶ بایستی دادخواست تخلیه فوری به شورای حل اختلاف تقدیم کنید، سپس به موجب دادخواست علی حده، اجور معوقه را مطالبه و گواهی مربوطه را اخذ و به اجرای احکام شورا تسلیم نمایید.

محبوبه سلبی
محبوبه سلبی تأیید‌شده
۲ سال پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۷ · ۳۸۰ مشاوره موفق

سلام پس از صدور رای تخلیه باید ودیعه را واریز نمایید و میتوانید با دادخواست تامین خواسته بابت وجه احور معوقه بخشی یا تمام ودیعه را توقیف نمایید

مصطفی حسن رئیسی
مصطفی حسن رئیسی
۲ سال پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۵٫۰

با سلام و احترام
دو دادخواست بدهید (ترجیحا ابتدای ماه که ارجاع زود انجام شود) یکی تخلیه و دیگری مطالبه اجور معوقه، باید ارجاع ها را پیگیری کنید که سریع انجام شود، قاعدتا زمان چندانی نمیبرد برای اخذ گواهی و ارائه به اجرا.

پویا فهیم ۲ سال پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۵٫۰ · ۱۹ مشاوره موفق

پس از درخواست تخلیه عین مستاجره، دادخواست اجور معوقه و اعلان دادخواست به اجرا احکامی که مبلغ ودیعه را واریز نمودید

امیر محمد کریمی ۲ سال پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۹ · ۳۵۹ مشاوره موفق

میتوانید دادخواست تخلیه فوری طرح نمایید.

سعید قیطانی ۱ سال پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۹ · ۷۵۶ مشاوره موفق

سلام
دادخواست مطالبه اجور معوقه مطرح شود

۲۷۷ وکیل متخصص وصول مطالبات آنلاین‌اند

پرسش خود را بفرستید؛ اولین وکیل آزاد در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهد.

پرسش حقوقی دیگری دارید؟

پرسش خود را رایگان مطرح کنید؛ وکلا و کارشناسان حقوقی بنیاد وکلا در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهند.

پرسش جدید

کانال تلگرام بنیاد وکلا · هر روز پرسش‌های حقوقی واقعی مردم با پاسخ وکیل

عضویت در کانال