بنیاد وکلا
پشتیبانی و رزرو مشاوره ۴۲۸۱۸ - ۰۲۱
۴۲۸۱۸ - ۰۲۱

لطفاً اتصال اینترنت خود را بررسی کنید.

دادگاه در چه جرائمی اجازه گرفتن وکیل را نمیدهد؟

پرسیده شده ۶ سال پیش ۵ پاسخ ثبت شده

با سلام و خسته نباشید خدمت وکلای محترم. بنده دو سوال داشتم اول اینکه دادگاه در چه جراعمی اجازه گرفتن وکیل را نمیدهد؟و دوم اینکه چه جراعمی مستقیما به دادگاه ارسال میشود و دیگر به دادسرا ارجاع نمیشود؟

جمع‌بندی پاسخ وکلا در حال آماده‌سازی

پاسخ‌های وکلا در حال جمع‌بندی است؛ چند لحظه دیگر همین‌جا نمایش داده می‌شود.

پاسخ هوشمند بنیاد وکلا هوش مصنوعی

محدودیت وکیل و جرایم ارسالی مستقیم به دادگاه

دادگاه در هیچ جرمی حق داشتن وکیل را ممنوع نمی‌کند، اما در جرایم علیه امنیت و جرایم سازمان‌یافته، در مرحله تحقیقات مقدماتی وکیل باید از فهرست مورد تایید رئیس قوه قضاییه انتخاب شود. همچنین در مورد حذف مرحله دادسرا اختلاف‌نظر هست؛ گروهی از وکلا جرایم منافی عفت و تعزیری درجه هفت و هشت یا پرونده‌های در صلاحیت کیفری استان را مشمول طرح مستقیم در دادگاه می‌دانند، در حالی که برخی دیگر ارجاع همه پرونده‌های کیفری به دادسرا برای تحقیقات را لازم می‌دانند.

منابع: قانون آیین دادرسی کیفری، تبصره ماده ۴۸ و ماده ۳۰۲

این پاسخ به‌صورت خودکار تولید شده و جای مشاوره‌ی حقوقی با وکیل را نمی‌گیرد؛ پاسخ‌های وکلا در ادامه آمده است.

۵ پاسخ از وکلا و کارشناسان حقوقی

پاسخ برتر ۶ سال پیش
سعید ستوده پارسا

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۹ · ۱۳۵ مشاوره موفق

تنها محدودیت تبصره ماده ۴۸ قانون آیین دادرسی کیفری است که مقرر می دارد در جرائم علیه امنیت داخلی یا خارجی و همچنین جرائم سازمان یافته که مجازات آنها مشمول ماده (۳۰۲) این قانون است، در مرحله تحقیقات مقدماتی طرفین دعوی، وکیل یا وکلای خود را از بین وکلای رسمی دادگستری که مورد تایید رئیس قوه قضائیه باشد، انتخاب می نمایند.
جرائم منافی عفت و جرائم تعزیری درجه ۷ و ۸ به طور مستقیم در دادگاه مطرح می شود.

احسان عبدالهی
احسان عبدالهی تأیید‌شده
۶ سال پیش

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه‌قضاییه

۴٫۸ · ۱٬۳۳۶ مشاوره موفق

- حق استفاده از وکیل در قانون اساسی به رسمیت شناخته شده و تقریبا در تمامی محاکم و دعاوی امکان استفاده از وکیل وجود دارد .
- طرح شکایت در دادسرا تها مختص جراوم کیفری می باشد . لیکن جرائمی که در صلاحیت دادگاههای کیفری استان باشد در دادسرا مطرح نشده و مستقیما در دادگاه رسیدگی میگردد . اتهاماتی که در این دادگاهها رسیدگی میشود جرائمی است که دارای مجازات اعدام ، حبس ابد و ... است .

محمد محمدی
محمد محمدی تأیید‌شده
۸ ماه پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۹ · ۴٬۲۲۶ مشاوره موفق

سلام....هر جرمی که مرتکب شوید میتونید وکیل بگیرید
درخصوص دادگاه
همه پرونده ها به دادسرا منتقل میشه که تحقیقات لازم صورت بگیر بعد ارجاع به دادگاه داده میشود جهت صدور حکم
البته میتونی مستقیم دادگاه شکایت کنی ولی ارجاع به دادسرا یا شورای حل اختلاف میدن بستگی به نو پروند شما داره

مسعود زمانیان ۶ سال پیش

کارشناس ارشد حقوق

۴٫۸ · ۳۵ مشاوره موفق

با سلام
خدمت شما
هر جرمی که مرتکب شوید میتونید وکیل بگیرید
درخصوص دادگاه
همه پرونده ها به دادسرا منتقل میشه که تحقیقات لازم صورت بگیر بعد ارجاع به دادگاه داده میشود جهت صدور حکم
البته میتونی مستقیم دادگاه شکایت کنی ولی ارجاع به دادسرا یا شورای حل اختلاف میدن بستگی به نو پروند شما داره

نمایش ۱ پاسخ دیگر وکلا بستن پاسخ‌های بیشتر
جبار نادری ۶ سال پیش

کارشناس حقوقی

تمام پرونده هایی که در صلاحیت محاکم قضایی است طرفین دعوی می توانند وکیل معرفی کنند پرونده حقوقی در صلاحیت شورا ویا دادگاه است صلاحیت ها مشخص است.

۳۰۹ وکیل متخصص دادسرا آنلاین‌اند

پرسش خود را بفرستید؛ اولین وکیل آزاد در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهد.

پرسش حقوقی دیگری دارید؟

پرسش خود را رایگان مطرح کنید؛ وکلا و کارشناسان حقوقی بنیاد وکلا در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهند.

پرسش جدید