بنیاد وکلا
پشتیبانی و رزرو مشاوره ۴۲۸۱۸ - ۰۲۱
۴۲۸۱۸ - ۰۲۱

لطفاً اتصال اینترنت خود را بررسی کنید.

آیا می‌توانم مهریه را از اموال منتقل‌شده مطالبه کنم؟

پرسیده شده
۳۹ پاسخ ۳۶۲

با سلام و عرض ادب.

از همسر سابقم بابت مهریه شکایت کردم. اما ایشان برای فرار از پرداخت مهریه، کل اموال غیرمنقول خود را درست چند ماه قبل از اینکه مهریه را مطالبه کنم به نام دیگران کرد تا خود را معسر نشان دهد.

با توجه به اینکه ایشان فقط چند ماه قبل‌تر این کار را کرده و اموال را به نام فرزندان همسر اول خود کرده، آیا می‌توان مهریه را از این اموال مطالبه کرد؟

از راهنمایی شما ممنونم.

مشاهدهٔ ۳۹ پاسخ وکلا

۳۹ پاسخ از وکلا و کارشناسان حقوقی

کامل‌ترین پاسخ

این پاسخ به‌صورت خودکار و بر اساس میزان جزئیات در ابتدا آمده است، نه به‌عنوان تأیید محتوای آن.

پاسخ توسط یکی از وکلای بنیاد وکلا

وقتت بخیر
بله، در شرایطی که همسر سابق شما اموال غیرمنقول خود را به قصد فرار از پرداخت مهریه و تنها چند ماه قبل از مطالبه‌ی شما به نام فرزندان همسر اول خود منتقل کرده باشد، امکان مطالبه مهریه از این اموال وجود دارد. این اقدام می‌تواند مصداق "معامله به قصد فرار از دین" تلقی شود.

شرایط و نکات کلیدی:

معامله به قصد فرار از دین: اگر شخصی برای فرار از پرداخت بدهی (از جمله مهریه)، اموال خود را به دیگری انتقال دهد به طوری که باقی‌مانده اموالش برای پرداخت بدهی کافی نباشد، این عمل جرم محسوب می‌شود. اگر انتقال‌گیرنده (در اینجا فرزندان همسر اول) نیز از این موضوع آگاه باشد، شریک جرم محسوب می‌شود.

ابطال معامله صوری: اگر ثابت شود که معامله انجام شده (انتقال اموال به فرزندان) صوری بوده و صرفا برای فرار از پرداخت مهریه صورت گرفته است، این معامله باطل است. دادگاه می‌تواند معامله صوری را باطل اعلام کرده و مال را به مالکیت همسر سابق شما بازگرداند تا مهریه از آن پرداخت شود.

انتقال به فرزندان: انتقال اموال به فرزندان، به‌خصوص اگر فرزند صغیر باشند یا مبلغی معادل ارزش واقعی ملک رد و بدل نشده باشد، می‌تواند قرینه‌ای بر صوری بودن معامله باشد. اگر ثابت شود که قصد واقعی برای انتقال وجود نداشته و این اقدام تنها به منظور جلوگیری از پرداخت مهریه انجام شده، معامله از دیدگاه حقوقی فاقد اعتبار است.

زمان انتقال: حتی اگر انتقال اموال قبل از مطالبه رسمی مهریه صورت گرفته باشد (در مورد شما چند ماه قبل)، چنانچه بتوانید قصد فرار از دین را اثبات کنید، امکان ابطال معامله وجود دارد. اگر انتقال بدون دلیل منطقی و با علم به بدهی قریب‌الوقوع (مانند مهریه که به محض عقد نکاح، زن مالک آن می‌شود) انجام شده باشد، می‌تواند فرار از دین تلقی شود. قانونگذار با هدف حفظ حقوق طلبکاران، اینگونه معاملات را قابل ابطال می‌داند.

اثبات در دادگاه: برای اینکه بتوانید مهریه را از این اموال مطالبه کنید، باید در دادگاه موارد زیر را اثبات نمایید:
قصد همسر سابق شما برای فرار از پرداخت مهریه.
صوری بودن معامله (مثلا عدم پرداخت وجه متناسب با ارزش ملک توسط فرزندان).
اطلاع همسر شما از بدهی (مهریه) در زمان انتقال.

کافی نبودن سایر اموال ایشان برای پرداخت مهریه.
مدارکی مانند اسناد انتقال، شهادت شهود، و قرائن مبنی بر عدم رد و بدل شدن پول می‌تواند به اثبات این موارد کمک کند.

مجازات فرار از دین:
در صورتی که دادگاه تشخیص دهد زوج عمدا و با نیت فرار از دین، اموال خود را واگذار کرده است، این عمل جرم تلقی شده و می‌تواند به حبس تعزیری یا جزای نقدی محکوم شود. شخص انتقال‌گیرنده نیز در صورت اطلاع از قصد فروشنده، شریک جرم محسوب می‌شود.

بنابراین، شما می‌توانید با ارائه دادخواست ابطال معامله به دادگاه و اثبات موارد فوق، برای وصول مهریه خود از اموالی که به نام فرزندان همسر اول ایشان منتقل شده، اقدام نمایید.

اگر انتقال اموال قبل از صدور رای قطعی یا ابلاغ اجراییه مهریه صورت گرفته باشد صحیح بوده و در چارچوب فرار از دین قابل پیگیری نیست . با این حال در صورتیکه صوری بودن معامله و انتقال سند اثبات گردد امکان ابطال وجود خواهد داشت .

اگر معامله بقصد فرار از دین محسوب گردد بله ولی معمولا این موضوع بین محاکم اختلافی است برخی ملاک را انتقال در دوران طرح دعوا و پرونده مفتوح میدانن برخی معتقدند انتقا بقصد فرار بوده و بر فرض دادخواست اعسار انرا نمیپذیرند

خیر.مالک‌مطابق اصل تسلیط نسبت به مایملک خود حق هر گونه تصرفی دارد و اصل بر صحت و لزوم قراردادهاست اثبات خلافش و اینکه معامله صوری و به قصد فرار از دین بوده با شماست.

چون انتقال قبل از صدور رای مهریه بوده است اگر بتوانید صوری بودن انتقال را اثبات کنید پیروز میشوید . توجه داشته باشید مدعی باید بتواند ادعای خود را اثبات کند.

نمایش ۳۴ پاسخ دیگر وکلا بستن پاسخ‌های کوتاه

باسلام
بله با توجه به اینکه اصولا انتقال اموال به اقوام نزدیک بدون رد وبدل شدن پولی انحام می شود می توانید بطلان معامله به جهت صوری بودن آن را اثبات نمایید.

باید معامله به قصد فرار از ادای دین اثبات گردد

اگر بعد از قطعی شدن رای باشد امکان ابطال است ولی چون قبل از حکم قطعی بوده است امکانپذیر نیست مگر بتوانید صوری بودن وفرار از دین را اثبات کنید

انتقال قبل از صدور رای قطعی مهریه منعی ندارد مگر اینکه انتقال صوری باشد در این صورت طرح دعوی ابطال معاملات امکان‌پذیر است.

بر اساس ماده ۲۱۸ قانون مدنی، اگر ثابت شود که انتقال اموال به قصد فرار از دین بوده است، این انتقال باطل و بلااثر خواهد بود.

چنانچه بطلان معامله به جهت صوری بودن آن اثبات شود امکان پذیر است.

بادرود
اگر بعدارز رای قطعی باشد بدوا باید به جرم فرار ازدین شکایت نمایید سپس اقدام به توقیف نمایید

اگر بتوانید سوء نیت وی را در انتفال ثابت کنید میتوانید اموال منتقل شده را توقیف نمایید

و درود میتوانید بطلان معاملات را بدلیل صوری بودن ثابت کنید . سپس مهریه را از این اموال وصول کنید.

خیر .انتقال ها صحیح می باشد

اگر ثابت شود که انتقال اموال به قصد فرار از دین بوده است، این انتقال باطل و بلااثر خواهد بود.

چنانچه بطلان معامله به جهت صوری بودن آن اثبات شود امکان پذیر است.

عرض سلام و احترام، صوری بودن معاملات را اثبات نمائید،امکانپذیر خواهد بود.

درصورت اثبات بطلان معامله به جهت صوری بودن آن امکان پذیر می باشد.

میتوانید بطلان معاملات را بدلیل صوری بودن ثابت کنید . سپس مهریه را از این اموال وصول کنید.

چنانچه بطلان معامله به جهت صوری بودن آن اثبات گردد امکان پذیر است.

باسلام
درصورتی که در مدت انتقال اختلاف وجود داشته باشد می‌توان فرار از دین را اثبات نمود.

از نظر حقوقی اثبات این موضوع که همسر شما معاملات صوری انجام دادن با شما هست که درصورت اثبات میتونید مهریه خود را ازاموال ایشان وصول کنید
اما از نظر کیفری انتقالات باید بعد از محکوم شدن ایشان به مهریه باشه

می‌بایست معامله به قصد فرار از دین اثبات شود

باید معامله به قصد فرار از دین اثبات گردد

باید بطلان معامله به قصد فرار از دین ثابت شود.

اگر صوری باشد امکان ابطال معاملات دارید.

می بایست بطلان معامله به قصد فرار از دین ثابت شود.

پاسخ توسط یکی از وکلای بنیاد وکلا

ملاک، انتقال اموال پس از مطالبه مهریه است نه قبل ازآن

مشمول معامله به قصد فرار از دین نیست
شاید مشمول معامله صوری باشد

میتوانید بطلان معاملات را اثبات نمایید

در صورت اثبات وجود اختلاف با همسرتان و اثبات اینکه وی اموال خود را به قصد فرار از دین متقل نموده است با استناد به ماده ۲۱۸ قانون مدنی می توانید اقدام نمایید

چنانچه صوری بودن معاملات و اینکه برای فرار از دین انتقال‌ها صورت گرفته بله میتوانید معاملات و اسناد انتقال را ابطال کنید

اثبات اینکه بعد مطالبه مهریه اموال را انتقال داده با شما هست در غیر اینصورت رای به نفع شما صادر نمی شود

پاسخ توسط یکی از وکلای بنیاد وکلا

‌می توانید با اثبات صوری بودن انتقالات درخواست بطلان انها و‌سپس درخواست مهریه را از اموال درخواست کنید

خیر .انتقال ها صحیح می باشد

چنین امری امکان پذیر نیست

خیر امکان پذیر نیست

خیر امکان پذیر نیست

پرسش حقوقی خودتان را بپرسید

پرسش خود را ثبت کنید تا وکلای بنیاد وکلا پاسخ بدهند — ثبت پرسش رایگان است. ثبت پرسش حقوقی

پربازدید در همین موضوع

بیشتر بخوانید