بنیاد وکلا
پشتیبانی و رزرو مشاوره ۴۲۸۱۸ - ۰۲۱
۴۲۸۱۸ - ۰۲۱

لطفاً اتصال اینترنت خود را بررسی کنید.

فروش سهام بعد از درخواست مهریه فرار از دین است؟

پرسیده شده ۶ سال پیش ۴ پاسخ ثبت شده

با سلام. بعد از درخواست مهریه بعضی از اموال همسرم را توقیف کردم و در حال حاضر به مرحله درخواست اعسار از هزینه رسیدگی توسط زوج رسیده. الان میخواستم سهام همسرم راهم توقیف کنم. ما شهرستان زندگی میکنیم از دادگاه نامه توقیف سهام را گرفتم و به ما گفتند باید نامه را حضوری تحویل سازمان در تهران بدهیم. سوال من از شما بزرگواران این است اگر همسرم با مطالعه پرونده مهریه متوجه درخواست توقیف سهامش شود و قبل از اینکه به تهران بروم و نامه توقیف را تحویل سازمان بورس و اوراق بهادار بدهم میتواند سهامش را بفروشد یا به نام شخص دیگری بزند؟ اگر چنین کاری کرد می توانم ثابت کنم سهامش را دراین تایم فروخته و فرار از دین کرده؟چطور میتوانم بفهمم در چه تاریخی خرید و فروش سهام داشته؟

جمع‌بندی پاسخ وکلا هوش مصنوعی

طبق نظر وکلا، جرم فرار از دین زمانی محقق می‌شود که انتقال مال پس از صدور رأی قطعی انجام گیرد. اگر انتقال پیش از رأی قطعی باشد، تنها در صورت صوری بودن و اثبات آن قابل ابطال است و برای بررسی تاریخ معاملات سهام باید تقاضای استعلام کنید.

اینکه فروش سهام در وضعیت فعلی پرونده شما جرم فرار از دین محسوب شود، به این بستگی دارد که حکم مهریه قطعی شده باشد یا خیر.

پاسخ هوشمند بنیاد وکلا هوش مصنوعی

شرایط تحقق فرار از دین در فروش سهام

تا پیش از صدور دستور توقیف در بورس، امکان انتقال سهام وجود دارد اما جرم فرار از دین کیفری تنها در صورتی است که فروش پس از صدور رأی قطعی دادگاه انجام شود. چنانچه انتقال قبل از صدور رأی قطعی انجام گرفته باشد، صرفاً در صورت اثبات صوری بودن می‌توان آن را باطل کرد. همچنین برای آگاهی از تاریخ دقیق خرید و فروش سهام همسرتان، باید از طریق مرجع قضایی تقاضای استعلام ثبت کنید.

منابع: رأی وحدت رویه دیوان عالی کشور

این پاسخ به‌صورت خودکار تولید شده و جای مشاوره‌ی حقوقی با وکیل را نمی‌گیرد؛ پاسخ‌های وکلا در ادامه آمده است.

۴ پاسخ از وکلا و کارشناسان حقوقی

پاسخ برتر ۵ سال پیش
مجتبی عاشوری
مجتبی عاشوری

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۸ · ۱٬۴۹۰ مشاوره موفق

بادرود اگر بعد از صدور رای قطعی مالی منتقل شود جرم معامله به قصد فرار از دین کیفری محقق شده است قبل از صدور رای قطعی اگر صوری باشد با فرض اثبات قابل ابطال خواهد بود.

محسن نریمانی ده نوی ۶ سال پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۷ · ۵۳۸ مشاوره موفق

طبق رای وحدت رویه صادره ، اگر اموال پس از صدور رای قطعی ،انتقال پیدا کند ،مصداق بزه فرار از دین خواهد بود.

مژگان صالح ابادی
مژگان صالح ابادی
۵ سال پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۷ · ۱۸۵ مشاوره موفق

انتقال پس از صدور رای قطعی مصداق معامله به قصد فرار از دین کیفری بوده، جرم است و معامله نیز باطل.

طیبه خزائی بهار ۶ سال پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۵٫۰ · ۴ مشاوره موفق

بله میتواند فرار از دین باشد
برای فهمیدنش تقاضای استعلام کنید

۲۶۵ وکیل متخصص مهریه آنلاین‌اند

پرسش خود را بفرستید؛ اولین وکیل آزاد در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهد.

پرسش حقوقی دیگری دارید؟

پرسش خود را رایگان مطرح کنید؛ وکلا و کارشناسان حقوقی بنیاد وکلا در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهند.

پرسش جدید